.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 220

Hybrid View

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Обикновено човек помни дълго нещата, които са му интересни.

Вярвам, че ако имахме амбицирани учители да преподават така, че да палят интерес, нещата щяха да изглеждат различно. Засега аз съм имала точно 3 такива учителки от първи клас до втори курс. Останалите отбиват номера по разни остаряли програми без да правят контакт с нас. Не ги виня де. Имайки в предвид, че на места чистачките взимат по-високи заплати, не се очудвам, че не влагат душа в преподаването.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Lucho, защо мислиш, че всички изкарват оценки с идеята светът после да им отвори вратата към успеха? Далеч не мисля, че някой се заблуждава с това. Оценките са единствената система за възнаграждение в училище. Когато си учил и си се постарал, напълно логично е да искаш хубава оценка. Ти го изкара все 1 да си пълен двойкар е нещо съвсем нормално, ако си наясно с политиката. И все едно няма никакъв смисъл да се напъваш да учиш, щото и без това няма да е реално после.
    Не става въпрос за това да си наясно с политиката. За ученици и разбирания от политика не е правилно да говорим, предвид това, че в училищата не се говори за нея. Тук говоря за общата култура на един индивид - аз не приемам човек, който е отличник, да не знае какво се случва около него, в неговия град, в неговата държава. Да не знае елементарни неща, но да е пълен отличник. Хубаво, няма нищо лошо, обаче този идиот (без извинение) със зубрене може и наистина да стане студент в добър ВУЗ, да завърши, и недай боже, да заеме ръководен пост някъде или пък още по-лошото - да е пряк началник на група хора. Това е напаст и нещо страшно за подчинените си - защото той е тесен специалист в областта си (факт), но само толкова - от друго не разбира и си мисли, че светът се върти около него и неговите глупости. Той не може да ръководи себе си, но пък е ръководител на хора. Ето това е проблема. Училището не трябва да стимулира зубренето, а да стимулира цялостното развитие на личността.

Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Обикновено човек помни дълго нещата, които са му интересни.
    Вярвам, че ако имахме амбицирани учители да преподават така, че да палят интерес, нещата щяха да изглеждат различно. Засега аз съм имала точно 3 такива учителки от първи клас до втори курс. Останалите отбиват номера по разни остаряли програми без да правят контакт с нас. Не ги виня де. Имайки в предвид, че на места чистачките взимат по-високи заплати, не се очудвам, че не влагат душа в преподаването.
    Ще помни, ако са му интересни. Съгласи се, че не може всичко да ти е интересно! Да права си, че ако един учител се старае нещата се получават. Но само толкова. Това за заплатите на чистачките е пълен МИТ. Вероятно тази заблуда тръгва от факта, че преди време публикуваха обява за работа от РИО-София за чистачка с щат 310 лв. и учител с щат 290 лв. Добре, но тук никой не отчита факта, че тези 290 лв. са за половин щат, а не за цял. Отделно на това повечето учители имат второ и/или трето ПКС. За всяко ПКС се плащат 30% отгоре въз основа на основната заплата. Ако учителят е работил и преди в системата (има примерно 15-20 години трудов стаж) се изплаща % прослужени години (не помня какъв беше точно, не е особено голям). Всъщност прослужените години май отпаднаха, но на тяхно място отново има добавка, същата като въпросната. Имай на идея, че младите учители стартират с около 500 лв. заплата (средно). Учител с 20 год. трудов стаж с второ ПКС най-спокойно ще си взима заплата над 800-900 лв., дори и повече, в зависимост от делегирания бюджет на учебното заведение. А чистачката, ако щатът и е 350 лв. след удръжките да останат чисти 310-320 лв. (техните заплати също се увеличават, но ако има учители, които да получават над 900 лв. то мога да ти гарантирам, че няма чистачка, която да получава повече от 600 лв. дори в най-богатото училище у нас). Виждаш ли разликата? Затова не е правилно да се сравняват чистачите и учителите - защото едните получават прилична заплата за малко работа, а другите получават малка заплата за прилично количество работа. Няма база за сравнение и не е правилно да се сравняват.
    Последно редактирано от Lucho : 09-24-2012 на 09:11

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си