- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Мамо, имам 6 :)
С приятел гледахме в jobs.bg заплата на чистачка 2200лв. Секретарките на някои места взимат 2000лв, а майка ми с висше и доцентура взима около 600лв. В България много неща за объркани, но това май не е за тази тема толкова.
Не може всичко да ти е интересно, но никой и не е казал да ставаш накрая специалист по всичко. Развиваш хубаво нещата, които са ти интересни и се стараеш да придобиеш обща представа/култура за нещата, които не са. Затова мисля, че донякъде бележкарството си има и хубавите страни. Като съм учила за оценка по предмети, които като цяло не харесвам, съм добила знания, които иначе нямаше да имам. Естествено, далеч не помня всичко точно, защото не ме е интригувало, но тази 1/4, която е останала, може да бъде извънредно полезна. Освен това, мисля, че всичко може да те развълнува, ако се захванеш. Колкото повече научаваш, толкова повече искаш да знаеш. Дала съм си горе моя пример с физиката. Важи за всичко. Ако учителите се опитваха да говорят с нас, да предават интересно и да се разискват въпроси, нямаше да има такъв проблем. Хубав пример са книжките "Страховитото в...." Уроците по история винаги са ми били болна тема, защото по-сух предмет нямаше като преподаване в училище. Заспивах в часовете. И после попаднах на "Страховитото в историята". Представят съкратено историята на даден народ + любопитни факти. Имам всички книжки от поредицата и съм се смяла на глас. Факт е, че от тези книжки помня в пъти повече, отколкото съм научила общо по предмета за 5 години гимназиално обучение. Ако ни се преподаваше така, общата култура като цяло щеше да е на едно в пъти по-високо ниво.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()