.
Отговор в тема
Страница 9 от 24 ПървиПърви ... 567891011121319 ... ПоследнаПърви
Резултати от 201 до 225 от общо 583
    Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    На мен го кажи... и до ден днешен имам навик да ставам по среднощ и да се глася за работа....
    абе, то пак добре, че не крачиш по време на сън, че на мен това редовно ми се случва. Или си бълнувам нещо на една камара езици като сръбски, шведски и английски

Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    обичам да се закачам с теб, за това ще ти кажа ,че идеята ти за романтика не е странна за повече хора ;d
    Не е хубаво да се закачаш с мен.

Мега фен
    що, идеално се връзваш на кукичката ;d

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    От де да знаят? Сега е модерно да си програмист, мениджър, офис-асистент...
    Оператор на биологична единица
    Смешно ти е, че някой може е програмист? (или по- точно подхождаш пренебрежително..) Независимо колко и какво е модерно, тези хора (говорим в случай, че е завършил със собствени усилия и наистина е добър) имат доста мозък и не знам защо едва ли не ги поставяш толкова долу в йерархията, а изтъкваш друга професия, не толкова свързана с интелетуален труд, като по- висша (най- простичко казано).

Всеки с потребностите си и всеки според възможностите си, няма нужда да обиждаме едни или други професии.
    И познай какво, не съм програмист..

Град
    София, България
    ^Мисля, че Лейди-то въобще не имаше това в предвид. Просто изтъкваше, че това да бъдеш тенекениджия е също толкова хубаво и окей колкото да бъдеш програмист.

Град
    Sofia
    Ами надявам се. На мен така ми прозвуча с това "сега е модерно еди-какво си хаха". Ако не е имала това предвид, да не се връзва на поста ми.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Смешно ти е, че някой може е програмист? (или по- точно подхождаш пренебрежително..) Независимо колко и какво е модерно, тези хора (говорим в случай, че е завършил със собствени усилия и наистина е добър) имат доста мозък и не знам защо едва ли не ги поставяш толкова долу в йерархията, а изтъкваш друга професия, не толкова свързана с интелетуален труд, като по- висша (най- простичко казано).

Всеки с потребностите си и всеки според възможностите си, няма нужда да обиждаме едни или други професии.
    И познай какво, не съм програмист..
    Ъъъ... прибери ноктенцата. Използвах тези думи, защото са чуждици. Изобщо нямам претенции кой какъв е и що е.

Проблемът е, че не аз, а обществото поставя тези професии по-високо в йерархията. Обикновените бачкатори - тенекеджии, мазачи, общи работници са като ноулайфъри. Тва че може да не са имали финансовата възможност да завършат информатика или там квото учат програмистите, не означава, че нямат мозък в главите си.

Обвиняваш ме в снизходителност, а ти какво мнение си написал/а?
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен
    най-хубаво е да си марсианец или още по-хубаво е да станеш индианец и да живееш в тайгата като мен ;D

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Леле, тая тема стана като KILL BILL.
    Един казва нещо, другите веднага го разбират погрешно, избухва схватка и следва примирие до следващия.

Учили са ме, че няма срамна работа, нито лека.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Град
    Sofia
    Обвиняваш ме в снизходителност, а ти какво мнение си написал/а?
    Написала съм, че интелектуалният труд е по- изморителен (примерно) от физическия, което е мое мнение, но което не съм споменала ни в клин, ни в ръкав.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Учили са ме, че няма срамна работа, нито лека.
    Хлябът е хляб, без значение дали го изкарваш с двете си ръце или с ума си.
    Аз винаги съм "продавала" ума си. Моят труд е интелектуален. Мъжът ми обратното, държи си хляба с двете ръце
    Затова ми е грозно, когато някой каже, че тия дето са учили висше и имат голям умствен капацитет са по-стойностни хора от онези, дето цял ден опъват жили.

Град
    Sofia
    Не съм казала, че са по- стойностни.. Както и да е peace

Затова ми е грозно, когато някой каже, че тия дето са учили висше и имат голям умствен капацитет са по-стойностни хора от онези, дето цял ден опъват жили.
    Аз съм на различно мнение, но нямам намерение да се караме тук : )) Няма смисъл.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Супер фен Аватара на Irti
    Написала съм, че интелектуалният труд е по- изморителен (примерно) от физическия, което е мое мнение, но което не съм споменала ни в клин, ни в ръкав.
    Доста бъркаш. Ти с твоя интелектуален труд ще изградиш един проект.. да кажем къща или нещо друго, ама като го няма бачкатора да ти го направи и създаде така както го искаш.. ще бричиш курец

Без нас обикновените сте за никъде

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    Аз съм на различно мнение, но нямам намерение да се караме тук : )) Няма смисъл.
    Аз не се карам.
    Аз никога не се карам Аз просто дискутирам. Обясни ми защо си на друго мнение.
    Ако желаеш, може и отделна тема да ти направя, няма проблем

Град
    София, България
    Искам да чуя твоето мнение. Защо мислиш, че хората с висше са "повече" хора от тези, които бачкат на полето, примерно?

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от Irti Виж мнението
    Доста бъркаш. Ти с твоя интелектуален труд ще изградиш един проект.. да кажем къща или нещо друго, ама като го няма бачкатора да ти го направи и създаде така както го искаш.. ще бричиш курец

Без нас обикновените сте за никъде
    Всичко е важно. Не може без едното , не може и без другото. Всичко, което се гради, е синтез и от двете, те са взаимосвързани. И не съм казала, че едното е по- важно или нещо такова (нито съм целяла да обидя LadyDi, да не го възприема така). Но си оставам на мнението (което междувпрочем е резултат от личен опит), че единият е по- изморителен, вече казах кой.

Не "повече" , но моята философия е, че винаги трябва да направиш всичко възможно, за да си ти и твоето семейство най-добре и не разбирам хората, които казват "аз няма да уча, то висшето образование в България на никакво ниво не е", а някои стигат по-далеч и ми обясняват колко аз съм тъпа, че се прецаквам да си губя 4 години от живота, а те са открили топлата вода с незавършването на висше образование.
    Не разбирам тея, които се оплакват от държавата, а не правят нищо по въпроса да усъвършенстват себе си.
    Надявам се се изразих ясно.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Град
    Варна
    Всичко е важно. Не може без едното , не може и без другото. Всичко, което се гради, е синтез и от двете, те са взаимосвързани. И не съм казала, че едното е по- важно или нещо такова (нито съм целяла да обидя LadyDi, да не го възприема така). Но си оставам на мнението (което междувпрочем е резултат от личен опит), че единият е по- изморителен, вече казах кой.
    Не си ме обидила Аз просто винаги съм по-рязка.
    Но грешиш. И двата вида труд са изморителни. Просто умората е различна.

Щом така мислиш.. загубена кауза

Не "повече" , но моята философия е, че винаги трябва да направиш всичко възможно, за да си ти и твоето семейство най-добре и не разбирам хората, които казват "аз няма да уча, то висшето образование в България на никакво ниво не е", а някои стигат по-далеч и ми обясняват колко аз съм тъпа, че се прецаквам да си губя 4 години от живота, а те са открили топлата вода с незавършването на висше образование.
    Не разбирам тея, които се оплакват от държавата, а не правят нищо по въпроса да усъвършенстват себе си.
    Повярвай ми.. хората без висше могат да изкарат доста повече пари от тези със. Не я сравнявай тази хартийка с пълноцен живот..

Никой не се оплаква от държавата.

Град
    София, България
    Не "повече" , но моята философия е, че винаги трябва да направиш всичко възможно, за да си ти и твоето семейство най-добре и не разбирам хората, които казват "аз няма да уча, то висшето образование в България на никакво ниво не е",
    Не ти трябва само образование. Пари можеш да изкарваш и със занаят.

Град
    Варна
    Не си права. Не винаги завършеното висше образование означава, че си се усъвършенствал.
    Ученето е въпрос на личен избор. Не е задължително факта, че не си висшист да означава, че не правиш всичко възможно ти и семейството ти да са добре. Моля те, не ми разказвай вицове.
    Аз съм висшист, магистър. И взимах 2 пъти по-ниска заплата от мъжа ми, който нямаше висше и работеше с ръцете си. Всичко е въпрос на упоритост, на стремежи и на това, какво желаеш да работиш.
    Но наистина, наистина е смешно да казваш , че хората, които не искат да учат... не са се усъвършенствали. Щото, аз може и да съм наясно с външнотърговската политика на Швейцария, обаче един пирон не мога да забия вкъщи.
    Разни хора, разни идеали и да се делим на висшисти и тъпанари е меко казано... тъпо.

Цитирай Първоначално написано от Irti Виж мнението
    Повярвай ми.. хората без висше могат да изкарат доста повече пари от тези със. Не я сравнявай тази хартийка с пълноцен живот..

Никой не се оплаква от държавата.
    могат, но ако не го направят се оплакват от това , че държавата нищо не правела за тях, а преди това са казвали "как ще уча, да не съм луд/а" Има много такива, които се оплакват.
    Ако си изкарва човек парите със занаят - това е прекрасно. Но аз предпочитам да не разчитам само на едно нещо и да имам повече варианти за действие ако единият пропадне.

п.с. Разни хора, разни идеали и да се делим на висшисти и тъпанари е меко казано... тъпо.
    никъде не съм употребила тази дума !
    ако един човек успява да се реализира със занаята си окей, но ако не може започва да се оплаква от кризата ако щеш и колко българина не разбирал и не ценял неговата работа и т.н. простотии, а не се замисля че всичко в неговия живот си зависи от него.
    И не съм казала , че трябва да учиш дебелите книги наизуст и да си лягаш с тях. Трябва да имаш някакъв добър план за себе си, да можеш да се реализираш, ако ще да си завършил професионална гимназия в на майка си кътните зъби. Но по принцип е по-хубаво да учиш. Като цяло.
    Последно редактирано от JoLLiE92 : 09-28-2012 на 20:26
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Град
    Sofia
    Само да подчертая, че аз не съм говорила за висше образование. То вече отдавна не е мерило за каквито и да е възможности. Това е хартийка, която в доста слуаи не отговаря на това, което си, което можеш...

Град
    Варна
    Само да подчертая, че аз не съм говорила за висше образование. То вече отдавна не е мерило за каквито и да е възможности. Това е хартийка, която в доста слуаи не отговаря на това, което си, което можеш...
    Много съм съгласна с теб.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си