.
Отговор в тема
Страница 71 от 87 ПървиПърви ... 216167686970717273747581 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 751 до 1 775 от общо 2160
    Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    В името на дочитането на книгата ми тази вечер избирам да ги разглеждаме еднакво.
    ОК. Между другото, коя книга четеш?

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Ами от твърде дълго една и съща - Името на розата на Умберто Еко. Иначе, доколкото помня, ти не се интересуваше особено от книги?

Мега фен
    а кво ще кажете за световния мир............

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    Ами от твърде дълго една и съща - Името на розата на Умберто Еко. Иначе, доколкото помня, ти не се интересуваше особено от книги?
    Да, може да се каже. Книгите са ми скучни. Намирам собствените си мисли за по-интересни... най-вече защото са мои, не чужди.

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    а кво ще кажете за световния мир............
    http://vbox7.com/play:ed3c72dd

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Doom_Stalker Виж мнението
    ПС: Сатанизма не значи нищо за мен. Не се определям чрез него.
    аха и за какъв се определяш
    Последно редактирано от defender : 11-19-2012 на 21:18

Banned Повече от фен
    Като никакъв....Аз съм само това, което виждаш в мен.
    Сатанизмът е измислен като "анти-под" на християнството и в това отношение е също толкова жалък. И сатанизма представя своето виждане за света - има си измислени противници, има си представа за добро и зло, има си свещенни книги, идоли, личности и т.н. Може да се каже, че съм от групата на независимите и индивидуални сатанисти, в смисъл, че приемам най-общо натуралистичното и животинско начало в човека. Но не се ограничавам само до това. И в никакъв случай не го издигам като общовалиден, единствен смисъл на живота за всички хора. Сатанизма за мен е просто преход, един инструмент за изчистването на ума от грешните дихотомии и абсолютни истини наложени от християнството. Но както всичко останало, сатанизмът си е просто един етап, просто поредната стъпка по пътя ми към себе си. Нищо което да съм взел толкова присърце, че да го налагам над другите.
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-19-2012 на 21:41

Мега фен
    няма животинско начало, (но) има човешко, понеже истинският Господ Бог първо създаде човека, а чак после животните като помощници на човека, които в своята Същност са човеци, но от (по-)низше биологично ниво, защото всички одушевени същества всъщност са потребители, поради което и всички те накрая ще получат човешка форма на вечен живот, затова и библейската дума "човек" в най-общият смисъл означава душа и одушевено същество, но както и вече стана/става ясно от казаното дотук, от всички биологични видове хората са най-важният
    Последно редактирано от npp : 11-20-2012 на 09:29

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    няма животинско начало, (но) има човешко, понеже истинският Господ Бог първо създаде човека, а чак после животните като помощници на човека, които в своята Същност са човеци, но от (по-)низше биологично ниво, защото всички одушевени същества всъщност са потребители, поради което и всички те накрая ще получат човешка форма на вечен живот, затова и библейската дума "човек" в най-общият смисъл означава душа и одушевено същество, но както и вече стана/става ясно от казаното дотук, от всички биологични видове хората са най-важният
    Да, сигурен съм, че и динозаврите са създадени като помощници на човека...

Мега фен
    какво значение има ти дали си сигурен или не - ти не си никакъв критерии за истина и не знам защо толкова сам си вярваш на думите.
    Последно редактирано от defender : 11-20-2012 на 10:39

Banned Повече от фен
    какво значение има ти дали си сигурен или не - ти не си никакъв критерии за истина и не знам защо толкова сам си вярваш на думите.

Това беше сарказъм бе, гнусен олигофрен оповръщан. Чувал ли си изобщо за сарказъм? Бахти ретарда...

Супер фен Аватара на Incadeptus
    Измеренияяяяяяя,астралллл лллллллллллллллллллллллл л,магииииияяя=истината

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Мега фен
    че къде съм казал, че не е сарказъм, нали в началото на коментара си съм ти написал "какво значение има дали си сигурен или не" или в превод какво значение има дали си правиш сарказъм или не........

Banned Повече от фен
    че къде съм казал, че не е сарказъм, нали в началото на коментара си съм ти написал "какво значение има дали си сигурен или не" или в превод какво значение има дали си правиш сарказъм или не........
    Става на въпрос, че не съм казал , че съм сигурен в нещо, просто такъв е израза. Вие сте тези дето винаги сте сигурни и знаете. Аз не знам нищо, аз само "познавам" някои неща, винаги с идеята наум, че всичко е условно. Затова подлагам всичко на критика, анализ, преоценка и проверка за адекватност... това го прилагам както "навън", така и "навътре".
    И освен това аз не правя такива абсурдни твърдения, че животните са създадени в полза на човека. Хайде това, че цялото човешко знание може да го оспори подобно твърдение, не е толкова важно. Аз не приемам човешкото знание като отправна точка във всичките си разсъждения. Това би било подобно на вашето мислене - взимате за отправна точка Библията и мислите само в нейните граници. Но дори и без науката, подобни твърдения са абсурдни от гледна точка на логика, рационалност и обективни наблюдения. Но дори и да изключим логиката и рационалността, и такива твърдения да са възможни, то никъде не са дадени доказателства в тяхна подкрепа. Дадено е просто едно хвърчащо твърдение, и то е колкото възможно, толкова и невъзможно. А това което може да се твърди без аргументи, може и да се отхвърли при липсата на такива. Изобщо всичко може да се твърди, и всичко е възможно. Но това не значи че е истина. Или както казва Ницше - "Ирационалността на едно нещо не е доказателство за неговото несъществуване, но е по-скоро негово състояние" ...
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-20-2012 на 12:58

Мега фен
    динозаврите са изобретение на "тъмнината", фосилите им са материализирани от нея след сътворението на света, понеже никога не е имало живи такива, дори може да се окаже че целият космос е пълен с всякакви материализирани измами

"оная тайна, сиреч, беззаконието(т.е. духовното/религиозното беззаконие), вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира; и тогава ще се яви беззаконният(т.е. явлението на "тъмнината"), когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си, тогава, чието идване се дължи на действието на сатана(т.е. на действието на негативната природа на духовното), съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят. И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа, та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината(т.е. които след като са станали духовни/вярващи/окултни, не са повярвали в истинският Бог и в Неговата правда), а са имали благоволение към неправдата." 2 Солунци 2: 7-12

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    динозаврите са изобретение на "тъмнината", фосилите им са материализирани от нея след сътворението на света, понеже никога не е имало живи такива, дори може да се окаже че целият космос е пълен с всякакви материализирани измами

Ахахахахахахах.... ахухухухуху...ех. Хах, няма толкова смях...Мерси, отдавна се бях смял така...
    Добре, имам един логически въпрос... Наясно си че има такова нещо като природа - птички, тревички животинки и т.н. които съществуват съвместно, те си взаимодействат, нали ? Наясно си че всички живи същества имат горе-долу подобно устройство и разположение на органи, скелет, приспособления за оцеляване - зъби, нокти и т.н. и т.н.?
    Знаеш че в момента съществуват много животински видове със своите си характеристики, но които все пак имат доста общи черти в устройството си, нали? Можеш да кажеш че така ги е създал Господ, не ми пука, но е важното че виждаш че има такива животни, че те имат общи черти, и взаимно си взаимодействат и съществуват.
    Добре, сега виж това.

Имат зъби, скелет, крака, глава, и всичко останало което животните притежават. По всичко си личи че са били много разнообразни, имало е малки и големи, тревопасни и хищници. И тук идва въпроса ми, ако те са материализирано творение на тъмнината, как така всичките им черти и характеристика попадат в някакви категории, също както останалите животни? Как така те имат всяка част от животните, но в същото време тези части са били пригодени за някакъв друг живот, за други природни условия? Значи тъмнината не само ги е създала в съответствие с останалите животни, но и им е дала приспособления и характеристики, който СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО биха им помогнали в други условия и екосистеми....? И естествено идва въпроса, ЗАЩО "тъмнината" би направила такова нещо? Изобщо всичките природни фактори които действат в момента и който ти няма как да отречеш, се оказва че са действали и преди милиони години, само че са били малко по-различни. И съвсем случайно тези динозаври са били пригодени за тези условия? Това ли ми казваш? Значи не само че света е 6000 години според теб, или там колко бяха, но и също така тъмнината си е измислила и материализирала животни, които имат приспособления за оцеляване в едно друго време, което според теб изобщо не съществува? Значи тъмнината знае, че света е на 6000 години, затова си измисля едно друго време, с други условия и други животни... които съвсем случайно са се подчинявали на същите принципи и природни закони като днешните... и отговарят на същите характеристики като повечето животни... но иначе те са измислени и фосилите им са материализирани от тъмнината.... Хмммм. Страхотна логика.
    А как си обясняваш хората живели преди 20 000 години, и техните ли фосили са материализирани от "тъмнината"?
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-21-2012 на 12:31

Лесно обяснение Дуум:Сатаната или Дяволът е откраднал тайните планове и записки на Истинският Господ Бог,където са били записани устройството и структурата на човека и е направил фусилите на динозаврите

а и глупавите християни вярват че земята е на 4 хиляди години (facepalm)

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Че има Висш-има и би било малоумно да мислиш,че няма такъв.Просто има нещо,както и да го погледнеш виждаш колко логично е създадено всичко,НО това не значи пак потретвам,че религиите са истина

Banned Повече от фен
    Да, и аз си представям как малки дяволчета разфасоват гущери, записват си в тефтерчета кое как е направено, и после от нищото правят динозаври, които съвсем случайно са приспособени за други условия в други времена, които пък изобщо не са съществували Sounds Legit....И сигурно слагат динозаврите в пещта на Ада за да се фосилизират
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-21-2012 на 12:44

нека нпп да отговори,все пак той знае най-добре и най-добре забавлява

Мега фен
    нали вече казахме че всъщност явленията на "тъмнината" не са одушевени същества, нито дявола е паднал ангел, това са духове от вселенски мащаб и от категорията на Бог по потенциал, с тази разлика че те правят лоши неща и не могат да творят живот, така че, създаването на съвършени модели на хищни животни едва ли е проблем за "тъмнината" особено след като именно тя е източникът на хищната природа у всички живи хищници от семейство котки, кучета, птици, риби, и т.н.

Banned Повече от фен

Хахаха, хищната природа е дело на "тъмнината", не вярвах че ще чуя подобна глупост.... Ами ако са всеядни? Тогава от кой са създадени? Сигурно Бог и "тъмнината" са се обединили, така че да създадат нещо едновременно добро и зло? Осъзнаваш ли колко си противоречиш... Тъмнината имала модели на хищници и затова материализирала фосилите им..... Ама, чакай, то е имало и динозаври тревопасни... И откъде тъмнината би имала плановете за не-хищно животно?
    И изобщо защо е цялата тази работа с материализирането на фосили? За да убеди Пенка И Гошо от село, че света не е на 6000 години, а на много повече? Изобщо какъв е мотивът на тъмнината....И не ми излизай с оправданието "Защото злото може да твори само зло".... За да материализираш фосил на животно, което е би трябвало да съществува преди милиони години, то значи си имал някаква цел. Някакъв мотив. Е какъв е тоя мотив?
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-21-2012 на 14:51

Banned Повече от фен
    npp сигурно си е изгорил котката на клада след като е осъзнал, че тя е творение на "тъмнината". Хахаха

Мега фен
    хищничеството, относно което говорехме не е просто месоядство, но там има (и) неща като агресия и лакомство, а като казваме агресия и лакомство имаме предвид злобата и готовността на дадено същество да се облагодетелствува в ущърб на някое друго одушевено същество, така щото хищничество е дори и това когато такива същества като динозаврите, независимо дали хищни или не, са създадени от "тъмнината" с цел да заблуждават човечеството че няма истински Бог, но че просто има някакво гибелно съществуване, за да бъде причинено колкото се може повече зло на повече човеци - от тази гледна точка всички такива същества са хищни

Banned Повече от фен
    Но злобата и лакомията са присъщи на всички същества.... Аз имам морско свинче вкъщи... сладка малка твар, но дори и то почва да полудява и да се чуди от кое да яде първо, когато му хвърля много ядене.... И то също като останалите животинки се брани и е готово да ти отхапе пръста в момента в който го издразниш. Всяко животно си има защитна реакция, която се изявява чрез агресия. А пък хищниците не ловуват с агресия или от някаква злоба, те просто искат да се нахранят...Мамка му човече, това са прости неща. Никой не иска да заблуждава никой в нищо.... сериозно ли смяташ че едно животно иска да те заблуди, като разкъса на парченца друго животно? А не ти ли е минавало през ума че въпросното животно просто иска да се нахрани? На животното не му пука в какво вярваш ти... То просто върши каквото трябва за да оцелее. Някой животни оцеляват чрез ядене на растения, други животни пък чрез ядене на тези животни... Няма нищо зло в случая... Не знам на какви наркотици трябва да си че да вярваш в конспирация на животните срещу вярата в Бога.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си