- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Какво милисите за заплатите в България?
хах щом казваш:Д
аа.и пак не си прав.кой ти дава шанса и възможността да покажеш ти достоен ли си за позицията,за която си се подготвял в университета?
Винаги казвам , хахаха :П
Знаеш ли , направих си експеримент.Лятото трябваше да карам стаж в банка в Уникредит Булбанк , със съдействието на баща ми.Дотук добре.Обаче реших да кандидатствам и в други банки и познай какво стана - навсякъде бях одобрен. Всичко е въпрос на квалификация , лични качества и подходяща възможност да ги покажеш.Да, с връзки е много по-лесно и вратите се отварят по-бързо , обаче е наивно да се говори , че ако си способен човек , който си разбира от специалността , ще чистиш кенефите на хората.
п.с. Ева кво прави хаха
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
![]()
Виоленца е далееееч от слугиня на някого.
Божичко.![]()
Ох, тежко е наистина.
ама даже и не ме интересува![]()
говоря принципно как стоят нещата.
не смятам,че трябва да си горд с това,че си напунал държавата си и си станал нещо повече,но някъде другаде.
всеки се измъква с изтъркалото се вече: ''тук нямам бъдеще''
пфф
кво ги търпиш гръмни им по 1 шамар като не те слушат хаха
ee.. ти пък.. недей,че се имат за велики![]()
покажи им адът под земята. лапетата смятат, че щото са некадърни тук , ще се оправят в чужбина ахаха
и супер , идвам си до плд и се събираме като се върне пак значи
Айде, моля ти се. По принцип изобщо не е така. Трябва да си горд, да. Защото си постигнал много повече в чужда държава, на чужд език. И нали каза, че всички зад граница слугуват на други? Сега защо пееш друга песен?
Изобщо, ужасно грешно разсъждаваш. Твойто мениджърско ВИСШО няма да те отведе никъде. Ама абсолютно никъде. Ще си останеш същата плюеща кобила.
Не напуснах България, защото смятах, че там няма бъдеще. Напуснах я, защото исках да пътувам.
Виоленца е далеч от лапешката възраст.
Колкото до мен - 5 години вече живея в Швеция само, като 2 от тях сама от 15 годишна възраст. Досега съм винаги била сред топ завършилите с хубави оценки, а догодина съм и абитуриентка. Спрявам се в чужбина, да. Същото важи и за кака ви Виоленца.
НЕ СЪМ КАЗАЛА ВСИЧКИ,но масово е така. мисля,че си доста малка да ми казжваш какво ще постигна аз и правилно или грешно разсъждавам.Пътувало и се.. ми пътувай,кой те спира?това е различно.аз също пътувам.
а не смяташ ли,че човек,който е постигнал нещо в собствената си държава,трябва да доста по-горд?!
и не ми разправяй моето висше докъде щяло да ме доведе.светът е икономика![]()
говори , говори , така ми говори. възжищавам ти се направо хаха
DD, заеби, да ходим да слугуваме, нямаме право на глас пред оперените менажерки с висшО.![]()
За лапета и образование говорят. Душички сладки.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
ама изобщо не си интересна
преследвам целите си в България и се гордея с това
не смятам,че да учиш във велик университет в европа те прави недостижим.в крайна сметка всеки от нас може да го направи,но не всеки го избира![]()
тъпа съм щото стоя в България ли охх колко си жалка
и със сигурност съм доста по-грамотна от тебкрай на темата ,продължавай да се заблуждаваш
тъпата си ти в случая.струва ми се,че прекарващ прекалено много време по форумите да следиш мненията на хората,че чак да си правиш и изводи за тях.. интересно как си направи точно извод за мен след като моите мнения главно са в раздел козметика и диети хах..
Да, така е, но ме беше срам да си го призная. Форумът е моят живот. По цял ден следя разни потребители и тайничко искам да съм като тях.
евала тогава![]()
Първо, малко от далеч тръгвам, ама да си кажа всичко :Д
Хора, които мрънкат, че нямат пари, а пушат цигари, имат интернет(включвам и комп/лаптоп), мобилен телефон(да не кажа и че повечето имат два мобилни оператора), излизат всеки петък/събота навън и дават пари за алкохол/кафе - според мен са паднали доста ниско. Това не е нямане на пари. Имате си покрив над главата, вода и ток, топло легло, книги в библиотечката и дрехи с които да излезнете утре за училище. Смешници.
Друго - всички говорят за хубавата чужбина. Ама в чужбина доста хора нямат време за семейството си и наемат детегледачка/перачка/готвачка/гладачка :Д И то защото или работят на две работи по 6-8 часа всяка, или имат една - но изисква много и доста часове/ + следработно време.
Трето - българските университети. Еми честно ли - ходи се за диплома. Каквото и да си говорим, обучението е под всякаква критика, ако могат за изпит ще ти измъкнат някой друг лев, обичението е платено, пък искат и техните книги да си купуваш, пък ако си и задочно ('щото искаш да работиш) си прецакан от всякъде и нямаш никакви плюсове. Преподавателите гледат да изтикат деня, пускат те по рано, часовете и почивките не се спазват... Разбира се, цял ден не могат да блещят глупости, та казват и 3-4-5 умни неща. Ако ги попиташ, дори може да се заформи хубава дискусия. През другото време ще четат лекциите/учебника или ще говорят за нещо извън темата/програмата и т.н. През другото време студента кара на самостоятелна подготова (ако иска да научи нещо) или назубря записките и с тях се явява на изпит, току да препише.
Някой отвори темата за работа с кеф и желание и такава за пари - определено има разлика, но не мисля че трябва да се разграничават. Разбира се, не винаги всичко ти е по мед и масло. Приятеля ми учи в една академия и всеки месец внася такса по 400евро. Еми хич не му е кеф. Ходи сутрин на училище, следобед до вечерта не знам си кой час - на работа. Отделно неговите му помагат, ама няма как. Ама пък има стаж лятото на острови 4 месеца, минимална заплата 2 500евро, та си ги избиваш. Плюс стажа който трупаш, връзките които създаваш и т.н.
Относно езика - език се научава, език се и забравя. Матурата по БЕЛ ми е 5,70, факт е че вече не слагам пълен и кратък член на място, а където ми падне :д И все пак чета постоянно литература на български език и поддържам връзка с доста българи. Мисленето ми на моменти е на чужд език, на моменти на български. Някой път като не се сетя нещо или не ми идва цялата мисъл/или е заучена фраза си го казвам както ми е по лесно. Примерно "путьомаслинкин" :д Знаете ли с познати колко време ни е отнело за да дадем хубав превод със смисъл на тая думичка.
За работата в чужбина още нещо да вмъкна - ако искаш да работиш, си намираш работа. Дали ще миеш чинии в някой ресторант - ще взимаш 3-4 евро на час, минимума, ама няма да си без пари и като за начало за без език става. Да не ви казвам такива по цехове, които работят на струг, шлосери, с нераждавейка, лазерно рязане и етц неща - как ги търсят. И това пак са масово хора. Тези които гледат стари хора, берат малини, маслини, портокали и т.н. да не мислите че ги берат за стотинки... Преценили са си хората, че могат и да посъберат за някой спестовен влог/пенсия или че имат нужда сега от тях, а на старини ще ги гледат децата. И така, работят си хората, знаят си че това са им възможностите - на полето.
Малка вметка за студентите в България - кандидатстват в 2-3 университета, по 2-3 специалности. И се чака тотото да спечелят и да ги приемат. Рядко се подават заявления за един университет, една специалност. И повечето се хвърлят на нещо дето са им казали техните/или пък две приятелки от класа заминават заедно/, та накрая и те се чудят кво са учили и как ще го избутат.
И по темата накрая като цяло - заплатите са малки, пенсиите са малки, държавата няма пари или толкова, колкото има, заминават за глупости - например правят детски площадки. То няма деца вече :Д семейства на по 30г мъж и жена се чудят дали да се оженят, че едвам ще скатаят пари да нахранят 200 гостенина, та за деца да не говорим. Държавата избутва парите на другаде, тя си знае къде. За заплатите на политиците да не говорим - те си ги определят, и бизнес автомобилите, и отпуските и бонусите, всичко. Не знам като нашата минимална заплата дали има такава пенсия в Европа? И какво всъщност ни донесе Европейският съюз? Аз не усетих разлика, нито станахме повече европейци, нито по интелигентни, нито по респектирани, нито по мотивирани, нито по дисциплинирани.
целият ти пост е едно голямо противоречие. В началото почваш да обясняваш как всички хора се оплакват,но в същото време имат пари за кафета,цигари,интернет и т.н ( за което съм съгласна) с две думи,че всичко е преувеличено. а после започваш да говориш как положението било трагично ,хората не знам си кви били...
в крайна сметка всеки сам избира какъв да бъде животът му.
Положението в държавата ни е такова,мили мои,защото всички млади хора си казват махам се ,не мога да живея в такива условия. Ние сме тези,които трябва да се борим за бъдещето си,а не да чакаме наготово всичко и само да мрънкаме..
Добре, с едно изречение, за да се разбере от хора като теб: Държавата ни е зле, но може и по-зле.
---
Мой приятел тази година е абитуриент. Има сестра година по-голяма от него, с бебе, и по-малък брат. Редовно им спират тока, ама всички пушат цигари без малкия. Е, к'во да кажа, българска работа. Няма да си давам мнението що са толкова деца, а и каката роди сега дете. Българи са, родителите работят, децата учат. Ама мисленето им е днеска имаме, за утре ще му мислим. Та така. Поста ми не е противоречие. Зле е държавата, на зле отива. Ама има страница където живеят на палатки и в кирпичени къщи, т'ва к'во значи, че ние не сме зле ли :д
А младите хора да си казват каквото искат, старите също. Всеки си има глава на раменете - дали ще съм в Хасково, в Русе, в Лондон или в Хонконг, аз си решавам и никой няма право да ми държи сметка къде ще уча, къде ще живея и къде ще създам семейство.
Положението в държавата ни е такова,мили мои,защото всички млади хора си казват махам се ,не мога да живея в такива условия. Ние сме тези,които трябва да се борим за бъдещето си,а не да чакаме наготово всичко и само да мрънкаме.![]()
![]()
![]()
Извинявам се.
![]()
![]()
Ти 'менажирайки' ли ще се бориш, че нещо я пропуснах тая част...
Смис ... то така, де. В Б-я отдавна е на мода масово да се учат простотии (то зат'ва и УНСС по бог знае каква причина се води приличен ВУЗ), ама твоята идиотия е направо шокираща.
Отивай на село, отваряй я ферма, я фабрика, и може и да свършиш нещо полезно с 'менажерските' си способности.
Просто ЛОЛ. Нямам думи.
Едит :
офф нее, не мога да те чакам да ми отговаряш, че да ти задам следващия си въпрос.
По адрес на това :
да слугувам на някойНаистина изпитвам някаква неистова нужда да те попитам ... каква е разликата ?поне ще се боря да работя по специалността си
Последно редактирано от Auriss : 01-15-2013 на 00:46
наистина ли ме караш да ти обясня ква е разликата между това да си с икономическо образование и това да слугуваш на някой ?!
а аз мога ли да те попитам нещо? след като това е простотия,кое за теб е смислено да се учи?? както казах вече всичко в този свят е икономика.
и не съм казала,че АЗ ще оправям държавата.Това е задължение на младото поколение като цяло,но вместо тва всеки си бие шута в чужбина.Обичам си държавата,както искате така го приемайте,не ме вълнува особено![]()