- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Как да му го обясня?
Здравейте!
От скоро съм заедно с приятеля ми и все още не сме правили секс, но сме си говорили доста по темата.
Преди известно време имах кратка връзка с едно момче и бях доста глупава и допусках да го правим без предпазни средства. Но слава богу вече имам глава на раменете си и не искам да допускам тази глупост отново..
Проблемът е, че сегашният ми приятел знае за това момче и когато му казах, че не искам без презерватив той много се ядоса. Почувствал се гадно, че с другото момче така съм направила, а сега с него не искам... Колкото и да му обяснявам, че е било, защото не мислих и че сега не искам да се случи нещо, за което не сме готови и че трябва да мислим с главите си за тези неща, той продължава да ми се сърди и ядосва..
Не знам какво да правя и как да постъпя... Започвам да се влюбвам в него доста и не мога просто да го зарежа, както някои може би ще ме посъветват... Чувствам се ужасно, че не ме разбира и ви моля, изкажете мнение и ми дайте съвет как да поговоря с него и как да му обясня това, знам ли, по друг начин...![]()
Trust no bitch.
Обясни му, че искаш да е с презерватив, за да не забременееш, а не защото той е по-малко значим за теб, отколкото е бил въпросният преди. Кажи му, че съжаляваш, че си го правила без, и в момента те е страх от бременност, болести и тн. и затова искаш да си по-отговорна към здравето и на двама ви, ползвайки презервативи.
Хахахаха, нечие честолюбие май е засегнато, хахахахаха. Комплексираните мъжленца много държат да са най-най, ама не като повечето хора - те трябва да са първи и единствени във всичко на някоя и голям удар върху егото им е, ако тя е правила нещо с друг, пък с него не иска.
Самата му реакция със сърденето и ядосването е достатъчно показателна що за леке имаш до себе си. Нормалният мъж би подходил тактично и би поговорил с теб, за да разбере какви са ти причините да (не) правиш нещо, вместо да подхожда с пасивна агресия и да те кара да се чувстваш зле.
Ама хич не му се връзвай. Хубаво, че ти е дошъл акъла. Иначе си си в правото да настояваш за презерватив, не му е нормална реакцията.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Не знам къде ги намирате такива лекета. Сърдел се, ядосвал се. Откъде накъде?!
Въобще не му се връзвай на приказките. Щом си искаш със, със. Не прави компромис със себе си.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Дръж си на принципите. Ако му е толкова проблем да го правите с презерватив, вземи му се разсърди и ти или му кажи, че няма презерватив => няма секс. Изобщо не си позволявай да те манипулира така.
Като чета ми става ясно че приятеля ти се тръшка и се държи като малко дете.
Отстоявай себе си и мнението си
Приятеля ти е много зле..Не може да постигне целта си по-друг начин и знае само това.Иска винаги да става на неговата,а не се съобразява с теб.Явно така са го научили мама и тати(или не са му обърнали внимание на време и да го отучат) и той е свикнал.Сериозно трябва да седне и да помисли с главата си.Какво иска да направи и с риска от какво друго.Ако не те послуша и пак си държи на неговото значи просто няма как да продължавате.Защото все някои път ще има инцидент.Щом има такова мислене той,какво остава за по-нататък.
Чак чак чак. От скоро сте заедно, още не сте се наебали, а той се прави на госпожичка дали ще наебе с презерватив или без? Да кара на ръчна кат се прай на "мноу гуем". А съвет към теб, замисли се готова ли си да го траеш с тия негови детски работи. Щом от рано е почнал, и то точно за такава сериозна работа, направи си извода как ще ви върви връзката.
Щом като не си съгласна със нещо,не ти изнася казваш го в прав текст и това е,никой не е господар на никой.
Абе, не става въпрос за шанса за нежелана бременност. То, ако това ти е единственото, което те спира от секса без кондом - няма логика. Някак го разбирам, че му е тъпо на момчето, защото според него му нямаш толкова доверие, колкото си имала на предишния. Ако трябва да съм честна, дори и ако на мен ми се случи да искам с някого да правя секс без презерватив, а той ми откаже, също не бих се почувствала яко.
Ама баси, поне първите пъти е съвсем нормално да е СЪС. Ако още от първия път иска без е прекалено капризен.
Обясни му, че с бившия ти, когато сте започнали да практикувате секс без кондоми вече сте имали опит заедно, а не от първия път така да се почнете(ако е така де, само предполагам). Или лекичко спомени за изследвания за ППБ и на двама ви, тогава може да се ядоса съвсем, но поне ще забрави за идеята си.
Последно редактирано от xXxPETYAxXx : 01-23-2013 на 07:18
Обясни му,че когато забременееш ти ще му се сърдиш. Няма право да те кара щом не искаш. Имаш алтернатива да пиеш противозачатъчни, но имай предвид ,че не са напълно безвредни.
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Чак пък толкова. Сигурно той наистина малко преиграва, но според мен е НАПЪЛНО нормално да му е криво, че с някой друг е правила нещо толкова интимно, а с него - най-близкия й човек - не желае.
Авторке, като за начало правете секс с гума, прецени по поведението му доколко е сериозен и доколко съблюдава твоите желания. Дори най-баналното - може ли да спре веднага, ако му кажеш... защото ако "не може", ще имаш големи ядове, броейки дни в календарчето.
И изобщо да не ти минава през ум да му споменаваш за опцията с противозачатъчните, защото тогава вече няма да те остави на мира.
Ясно е, че на такъв човек не може да се обясни нормално, нека се предприемат действия малко.
Не е точно така, защото с този предишния, всичко стана бързо и кратко, абее голяма грешка. А със сегашния нещата започват да стават сериозни и държа доста на него и той го знае. Аз също го разбирам донякъде, но той наистина няма право да ми се сърди, защото искам да се пазим.
В следващия удобен момент като подхванем темата просто ще му обясня всичко на ново и по-спокойно, за да може наистина да се осъзнае малко и да помисли като голям човек с акъл в главата.
А и благодаря за всички мнения, надъхахте ме да не му се връзвам и да не му се оставам ако продължава да си знае неговото...![]()
Trust no bitch.
Аз лично не бих се навил на секс със презерватив, в смисъл ако трябва да избирам бих предпочел; да се разделя с даденото момиче, но не и да сложа чорапчето, в края на краищата секса е близост, а за каква близост говорим като ще слагам капут все едно е някоя спинозна курва..... няма да ми е толкова тежко да се разделим при положение, че щом още не се е стигнало до секс ще е няква връзка най-много от месец тъй, че всеки с принципите си там от дет е дошъл и всички са щастливи
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...
Ква връзка бе? Връзка изобщо няма да има както казах вече, мисля, че добре съм обяснил, защо, а иначе тва, дет си го написал/а за претенциите ОЩЕ В НАЧАЛОТО НА ВРЪЗКАТА ми звучи супер лицемерно, да се правя, че всичко е наред и изведнъж, когато наистина вече имаме връзка да започна да си показвам един вид истинското аз..... говорим си за повърхностни хора
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...
И безотговорни.
Аз не знам някой да предпочита секса с кондом, но здравето е на първо място. Когато му имам достатъчно доверие, тогава. В началото просто няма как да стане.
Да не говорим с какво впечатление ще остана от мъж, който ще ми заяви, че с никоя не е ползвал кондом и ще ми постави такъв ултиматум.