Да, втора употреба коли се купуват масово и то те най-вече, но 1 С-клас или 1 7-мица не струва 20 нито 200лв. Тези коли не са рядкост по улиците... Да не говориме, че пред всеки шибан блок в София(а сигурно и по другите градове) ще видиш поне 1 такова паркирано. И да, не са само с-класи или пък седмици, но има и много други лъскави коли по улиците на България. Има и по-старички, има и по ниски модели като 5-тици, е-класи, 3-ки, ц-та и тн, но и те не са без пари. Особено когато ми обесняваш как средната заплата в България е 300 лв... В България има повече лъскави коли на бройка от населението от колкото тука...
И да, някой стар iphone може да е 200-300лв(не ги знам толкова добре цените както тебе), но не е рядкост в България да видиш 17 годишен и нагоре с поне iphone 4s или 5. Да не говориме, че в раздел "у дома" често става на въпрос за такива телефони. Колко е iphone 4s или 5 в БГ? До колкото знам 5 е 2000лв, а 4с е 1600 бил?(поне така каза 1 приятел които си беше в България миналата година, който каза, че не може да повярва колко хора имат тези телефони след като цената му е космическа а да не говориме и за "ниските ни заплати". И телефоните не са единствената електроника, но тази която най-много хваща окото.
А това, че можеш да вземеш телефон с договор за 3 години го знам. Но и колко се вътриш по този начин без да го разбираш също го знам...
А за този сайт, аз не съм го гледал на сериозно, но цените по такива сайтове не са точно тези които са. Какво пише с дребния шрифт? Или в България такива законни нямаме? Ем... Когато аз си бях в България за последно си спомням колко плащах за стаи по хотели, и като се има на предвид, че аз не съм се бутал по престижни хотели или тн. Но пак идва въпроса след като 1 заплата е 300лв как можете да си го позволите?
Да, на бала можеш да минеш и с няклко лева(или 0 както аз направих), но това въобще не са всички. В седмицата(2? или там колкото са) колко луксозни коли се наемат? А колко струват те? Да не говориме, че момичетата специално пръскат хиляди в гриможе, рокли и др глупости. А поканата на целия род в ресторант да не е безплатно? И за какво е всичкото това? Защото си завършил некъв си 12-ти клас? Понеже си купил по 1 бутилка на всичките си преподаватели? Направо си е повод за празнуване, и не какво и да е, ами точно това което се прави в България. И пак идва въпроса, ако заплатите са по 300 лв, как можете да си го позволите?
Ти може да си взимаш по 1 биричка като ходите по кафенцата, но в моите представи по цял ден се кисне по кафенцата, а по цели нощи в клубовете. И понеже това не е нещо което мога да оборвам нека да кажеме, че съм в грешка. Нека да кажеме, че младежите са по дискотеките 4-5 пъти в седмицата. И от къде тази енергия? И ако офертата е 30лв за там каквото каза ако това го плащаш всяка вечер, тъй като не седиш на вода това какво прави на месец? А твоята заплата е?
И тн и тн и тн. Моето лично мнение е, че Българина в България живее спокойто с много повече от 300 или пък 700лв на месец... И да може и да греша, но с който и да говоря тука той/тя има същото мнение над тези неща... Ако погледнете нещата от страни и се абстрахирате от собствените си живот само за секунда ще видите това което аз виждам.
Ето ти го и мойто мнение над нещата. Българина НЕ иска да се оправи! Той не иска нищо да се промени! На него му харесва този начин на живот и ако му отнемеш възможноста той да мрънка той няма да е щастлив!
А сега по въпроса ти как да събереш 30к след като взимаш 700 лв на месец. Нито те познавам, нито те знам с какво се занимаваш, какво правиш или пък твойте разходи. Не мога да ти кажа как да събереш 30к, но мога да ги кажа 2 неща. 1. Няма цял живот да правиш 700лв на месец. 2. Най-голямата простотия която 1 човек може да направи е да си сложи всичките яйца в 1 кошница.(Тука обаче има и изключения)
И като каза за закуски или кафенца. Ми, аз кафенца не пия, и не обядвам в даскало...
ПС: Забравих да спомена, че Българина е сноб и плаща данъка обществено мнение. Много е важно да имам дизайнерски дрехи с които да ходиме да работиме като продавачка в Била, за да може всички да ни видят...
Последно редактирано от Nakadah : 02-03-2013 на 07:08