.
Отговор в тема
Страница 5 от 5 ПървиПърви 12345
Резултати от 101 до 110 от общо 110
    Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    ^ Е, не така песимистично. Човек учи за самото учене преди всичко.
    Децата ми няма да се обличат и да се заситят от *самото учене преди всичко*. Нито пък сметките за ток ще се платят, а книгите и курсовете по време на специализацията- съвсем.

пропедевтика
    ж., само ед. Спец. Предварителен елементарен курс, въвеждащ в някоя наука; увод.
    прил. пропедевтичен, пропедевтична, пропедевтично, мн. пропедевтични.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    kalpazanka, аз пък бях останала с впечатлението, че не съжаляваш за избора си, а точно обратното.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Харесва ми, а и няма за кога да се преквалифицирам, лошото е, че се освестих, когато вече бях на финалната права. Акушерството си ми харесва, обожавам го! Харесва ми да чета операциите, които са за следващия ден! Обожавам дори и не ми тежи! Обаче като протягам ръце към мама и тате или като ми тикат пари в ръцете, чувството не е от най-приятните.
    Затова не мисля, че е лошо да ви покажа и обратната страна на медала, щот на дърти години да се учи език не е лесно.

Не е само да се киприм с екипче и стетоскоп и да се имаме за велики и хванали Бога за шлифера. Искат се и жертви, които, като си направиш равносметка, излиза, че не са си стрували.
    Последно редактирано от kalpazanka : 02-07-2013 на 07:48

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    "Всичко си има цена".

Преди въобще не разбирах значението на тази фраза или я интерпретирах по съвсем различен, буквален начин. Е, сега много добре знам за какво става дума.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Супер фен Аватара на ohluv
    Град
    Maina Town
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението

Като ученичка толкова обичах английския, немският ми беше такъв груб и недодялан, ама сега съжалявам хиляди пъти, че не отидох в езикова с първи език немски.

Оп, забравих- изкарват те убиец по медии, блогове и прочие.
    Нищо не си изгубила без езикова.Виновни сме ние младите и нашите родители,ето за това нямаме пари
    Creative Technologie

Мега фен Аватара на draid
    Харесва ми, а и няма за кога да се преквалифицирам, лошото е, че се освестих, когато вече бях на финалната права. Акушерството си ми харесва, обожавам го! Харесва ми да чета операциите, които са за следващия ден! Обожавам дори и не ми тежи! Обаче като протягам ръце към мама и тате или като ми тикат пари в ръцете, чувството не е от най-приятните.
    Затова не мисля, че е лошо да ви покажа и обратната страна на медала, щот на дърти години да се учи език не е лесно.

Не е само да се киприм с екипче и стетоскоп и да се имаме за велики и хванали Бога за шлифера. Искат се и жертви, които, като си направиш равносметка, излиза, че не са си стрували.
    Недей да съжаляваш за избора си. Аз исках да завърша медицина, но по едни или други обстоятелства вятъра ме отвя в друга посока. Аз съм израснал в обкръжение на лекари и имам изключително уважение към професията, но за мен преди всичко това е професия в която жертваш себе си, за да помагаш на другите. Една от малкото професии в които може да се чувстваш полезен и дори сам да се опитваш да промениш нещо и да помогнеш на другите. Тук искам да обърна внимание, че ми се повръща от лекари които искат само да докопат парите на пациентите и изобщо не ги ебе за тяхното здраве и състояние. Един лекар трябва преди всичко да е благороден, не трябва да бъде лекар, за да забогатява, а за да помага, това трябва да е водещото при избор на такава професия. Друг е въпроса, че в България не само лекарите, ама и 80% от работещите не получават обосновано възнаграждение. Винаги съм се дразнел безкрайно много как някакъв малоумен футболист дето няма акъл за 2 стотинки, ще взема повече пари от човек който спасява животи и се грижи за здравето на другите ама ... Жалко е наистина, че в днешно време професията на лекарите за 90% (особено в София ) се е превърнало в бизнес за сметка на пациентите. Пожелавам ти да не се превръщаш в такъв човек, независимо от трудностите. То вече имам чувството, че тая клетва я забравят още щом встъпят в длъжност.

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    но за мен преди всичко това е професия в която жертваш себе си, за да помагаш на другите. Една от малкото професии в които може да се чувстваш полезен и дори сам да се опитваш да промениш нещо и да помогнеш на другите.
    Доста жалко,че вече почти не са останали такива.
    Аз лично съм отвратена от тях. За мен,както спомена ти в поста си, лекарите трябва да са изцяло отдадени на професията,главнатата им цел да е да помагат на хората и да се грижат за тяхното здраве. Вместо това какво получаваме? Алчност,лакомия за пари, грешки,които сриват живота ни!!!
    Не е по темата,просто реших да си изкажа мнението.

anonymous708973
    Guest
    Да те издържат вашите едва ли не до 30
    За капак времето си тече, наборите са вече с поне едно дете, някои са имали и време да се разведат, а ти стискаш крака, щото за теб самата парите не стигат, та камо ли за бебе.
    Точно тези 2 аргумента ме отказаха. Обаче все още се хващам да се замислям какъв лекар би станал от мен...

Изобщо не съм съгласна, че "човек учи за самото учене". Дай да учим (в университет де, наясно съм, че "човек се учи цял живот") до 70. Учиш, за да си конкурентноспособен, за да имаш хубава работа, която ти доставя кеф+пари, за да си издържаш семейството.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 02-09-2013 на 10:09

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Не знам. Аз уча, защото ми е интересно и тези неща точно няма как да ги науча и видя просто с разглеждане на книжки или из нета. Харесва ми тази си специалност и ми е кеф самото учене. На ясно съм, че няма да изкарвам великите големи пари с тази професия, ама... хобита, мании и интереси, какво да се прави. Да избираш професия спрямо това колко пари ще ти носи е практично, но има хора, които не би ги направило щастливи.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Яка темичка се по-оформила.

Жалко, че всичко си остава зле и става по-зле.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си