.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 199

Hybrid View

Banned Повече от фен
    Ти сега с мен ли говориш или с образите в главата си? На така зададени въпроси не мога да отговоря, защото те са валидни само в контекста на поредните себеизживяванията.
    Не сме създадени от никой и такова твърдение като " създадени сме да бъдем" подсказва отново онова "закачане" към нещо и прехвърляне на отговорността към него. И така чрез "създадени сме да бъдем" всичко може да се оправдае. И това върши работа именно за онези, които искат някой да ги е създал да бъдат каквито са, защото иначе ще трябва да поемат отговорността за това в какво са се само-сътворили. И ще трябва да поемат отговорност за това в какво сътворяват света си. Докато като има Господ всичко е (само)оправдано понеже е "дадено отгоре".

И не ти говоря да отхвърляш себе си. Нали онези, дето изпадат в депресии и се наливат с алкохол, отхвърлят именно себе си. Те не могат да живеят с представата за себе си. Аз не ти говоря да отхвърлиш себе си и да се прекроиш в нещо друго. Аз ти говоря за изчезване на самата концепция за себе си, но не отхвърляне. Отхвърлянето на себе си значи отново да се идентифицираш с нещо - "Аз съм това, аз не съм това", тоест отново има Аз. А моята идея е съвсем друга. Тя не става с отхвърляне на себе си, а с разбиране и осмисляне на механизмите, по които Аз-ът работи. Така се навлиза в едно друго поле, един друг свят, отвъд този на поредното само-изживяване. Там където човек може безпристрастно да се се изучава и анализира.

И това естествено е един вид личностно самоубийство, но то е задължителен етап за онези, които могат/искат/имат силата да погледнат отвъд, там където е скритото. Личността никога не може да погледне обективно на нещата, защото личността задължително има предварително установена позиция и така предварително компрометира всяко знание, защото проектира себе си върху него.
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-07-2013 на 10:56

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от In_Nomine_Sathanas Виж мнението
    Ти сега с мен ли говориш или с образите в главата си? На така зададени въпроси не мога да отговоря, защото те са валидни само в контекста на поредните себеизживяванията.
    Не сме създадени от никой и такова твърдение като " създадени сме да бъдем" подсказва отново онова "закачане" към нещо и прехвърляне на отговорността към него.
    ами добре, и къв е проблема - горенаписаното са си някакви твои изживявани за правилно и неправилно.
    Да старая се да се изживявам чрез Бог, защото от Него съм получил и битие и личност. Няма начин творението да не се изживява чрез Твореца....................
    това е философията на Библията, твоята философия си е някаква твоя философия с твоите си правила за личностно умъртвяване. ............. тва си е твой проблем.

Цитирай Първоначално написано от In_Nomine_Sathanas Виж мнението
    И така чрез "създадени сме да бъдем" всичко може да се оправдае.
    свободната си воля не можем да оправдаем.
    можем да се оправдаваме колко си щем и това е нищо, но дали Бог ще ни оправдае.
    Последно редактирано от defender : 02-07-2013 на 11:01

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си