Camille Claudel = френска скулпторка и художник-график. Интересът и към изкуството среща подкрепата на баща и и неодобрението на майка и. През 1883 г. се запознава с Огюст Роден, който и преподава скулптура. След 1905 душевното и състония се влошава. Тя унищожава много от своите творби, обвинява Роден в конспирации срещу нея, живее изолирано. Баща и умира на 2 март 1913. На 10 март 1913, по инициатива на брат и, Камий е приета в психиатрична клиника. Тя остава там през следващите тридесет години, до смъртта си на 19 октомври 1943. 

Жерард дьо Нервал (Gérard de Nerval) е псевдоним на френския поет, есеист и преводач Жерар Лабрюни. Печели популярност със своя превод на Фауст, високо оценен от самия Гьоте. Той е една от водещите фигури на френския романтизъм. По убеждения е привърженик на деизма. След 1841 получава периодични пристъпи на шизофрения и се самоубива през 1855.

Антонéн Артó (Antonin Artaud) е френски драматург, актьор и режисьор роден на 4 септември 1896. Животът му е бурен, объркан, пълен с пътувания в търсене на духовни истини, и неразбиране от обществото, престои в психиатрични клиники, опиум, пейот. Умира на 4 март 1948. Арто е актьор, режисьор, теоретик и поет. 

Вирджиния Улф е британска романистка, есеистка, издател, феминистка и автор на разкази, смятана за една от най-изтъкнатите фигури на литературата на модернизма във Великобритания през 20-ти век. След завършването на последния си роман 'Между действията', Улф изпада в депресия, подобна на тези, които е имала по-рано. Войната, разрушаването на дома и в Лондон по време на немските въздушни атаки, както и хладният прием на написаната от нея биография на нейния приятел Роджър Фрай влошават състоянието и до такава степен, че тя не е в състояние да пише повече.

На 28 март 1941, на 59 години, Вирджиния слага край на живота си, като пълни джобовете си с камъни и се потапя във водите на река Оуз, която тече близо до дома и. Тялото и е намерено едва на 18 април. Ленард, съпругът и, я погребва под едно дърво в градината на къщата им в Родмел, Съсекс. 

В предсмъртната бележка до съпруга си Вирджиния пише:

"Dearest, I feel certain that I am going mad again. I feel we can't go through another of those terrible times. And I shan't recover this time. I begin to hear voices, and I can't concentrate. So I am doing what seems the best thing to do. You have given me the greatest possible happiness. You have been in every way all that anyone could be. I don't think two people could have been happier 'til this terrible disease came. I can't fight any longer. I know that I am spoiling your life, that without me you could work. And you will I know. You see I can't even write this properly. I can't read. What I want to say is I owe all the happiness of my life to you. You have been entirely patient with me and incredibly good. I want to say that—everybody knows it. If anybody could have saved me it would have been you. Everything has gone from me but the certainty of your goodness. I can't go on spoiling your life any longer. I don't think two people could have been happier than we have been. V." 

Чезаре Павезе ( Cesare Pavese ) born on the 9th of September 1908 was an Italian poet, novelist, literary critic and translator. Depression, the failure of a brief love affair with the actress Constance Dowling to whom his last novel was dedicated, and political disillusionment led him to his suicide by an overdose of barbiturates in 1950. He killed himself in a hotel room, mimicking the last scene of Tra Donne Sole (Among women only), his penultimate book.

Никола дьо Стал ( Nicolas de Staël ) French nationality of Russian origin was a painter known for his use of a thick impasto and his highly abstract landscape painting. By 1953, his depression led him to seek isolation in the south of France, eventually in Antibes. He suffered exhaustion, insomnia and depression. In the wake of a disappointing meeting with a disparaging art critic on March 16, 1955 he committed suicide. He leapt to his death from his eleventh story studio terrace. He was 41 years old. 

John Kennedy Toole = suicide

Anne Sexton and Sylvia Plath both suffered depression until they committed suicide with the help of carbon monoxide.

Ernest Hemingway shot a bullet through his head.

Това са само някои, на които съм попадала. Всички са били в депресия, повечето от тях са се и самоубили. Отдавна бях забезяла тази тенденция и ми беше станала интересна. Иначе, и тук в една статия видях дори книга, която описваше много повече творчески личности и тяхното самоубийство.