- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.6
Напоследък косата ми изглежда доста изтощена, а уж гледам да я третирам по-малко. Няма никакъв блясък, само стърчи, а корените й се омазняват още на втория ден след измиването. Препоръчайте ми някоя домашна маска (с лесно откриваеми продукти ако може).А, и да ви питам от къде ги взимате тези масла?
Маслата си ги взимам от аптеки, има ги май навсякъде. Бадемовото е 2 и нещо, а пшеничното - 3 и нещо. Косата ми е д/г като твоята по принцип... Слагам си в маската жълтък, кисело мляко, ракия, лимонов сок и бадемово масло. Понякога слагам мед, мас и др работи, а махам друг продукт, за да не привиква косата. Слагам торбичка на главата, отгоре завивам с хавлия да се задуши. Стоя колкото мога повече, къпя се, отмивам добре маската, после на влажна коса слагам масло от пшеничен зародиш по дължината. Слагам си няколко капки (2-3) на пръстите, разнасям го по пръстите с двете ръце и втривам в дължината на косата. А понякога, когато нямам време за маска, си връзвам косата на конска опашка, слагам хубаво масло по дължината на опашката, стоя колкото мога и влизам да се къпя и отмивам добре косата.
Момиче ^^