.
Отговор в тема
Страница 17 от 61 ПървиПърви ... 713141516171819202127 ... ПоследнаПърви
Резултати от 401 до 425 от общо 1524
    Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    "Мъртвата зона" е една от любимите ми книги на Кинг, заедно с "Гробище за домашни любимци" и "Сиянието".
    Аз, като цяло, съм останала с добро впечатление. Четенето ми беше хем тежко, хем леко, но ми беше грабнал интереса, определено.

Току-що приключих с последната книга от Игрите на глада "Сойка-присмехулка", която ми беше доста по - тежка за четене, в сравнение с останалите две части. Много войни, мъртви герои, въпреки че завърши с щастлив край.

Иначе обмислям след малко да почна "Дядо Горио".

Голям фен Аватара на Kaena Smith
    Малко цитати от „Нощен патрул“ :

"Мъртвите умеят не само да късат глави, но и да обичат. Лошото е, че дори любовта им изисква кръв."
    "Най-страшното във войната е да разбереш врага. Да разбереш, значи да простиш."
    "Любовта е щастие, но само когато вярваш, че ще бъде вечна. И макар всеки път това да се оказва лъжа, само вярата дава на любовта сила и радост"
    "Не можеш да принудиш никого да извърши подлост. И не могат да те бутнат в калта — ти сам нагазваш в нея. Какъвто и да е животът около теб, оправдания няма и не може да има. Но оправдания се търсят и се намират. Всички хора са ги учили така и те са се оказали прилежни ученици."

Приключих я преди няколко дни и определено ми хареса.Със сигурност,се повтарям,но книгата е просто различна,начинът,по който са представени доброто и злото ме очарова.Заслужава си четенето!

Сега започвам "Пармският манастир" - Стендал.
    Между другото,книгата е преведена от Атанас Далчев.

Супер фен Аватара на Deadlock
    DisappointedDreamer, вдъхнови ме да прочета 'Мемоарите на една гейша'. (: Тъкмо си я качих на киндъла (ако някой я иска в моби формат, да казва, бтв). Ти на английски ли я чете?

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Йей :3 Да, на английски я четох. Езикът не беше сложен, не би трябвало да имаш проблем!

Започнах я и много ми харесва засега. Прелестен изказ, с много красиви метафори, а така ненатрапчиво и нежно вмъкнати ммммммм

По време на четенето ми хрумна един много интересен въпрос. Накъде е насочено вниманието ви, докато четете? Визуализирате ли историята в ума си? Съсредоточавате ли се в самата физическа книга, в буквите, в думите, в това, как думите се свързват в изречения? Наблюдавате ли какви емоции предизвиква книгата у вас? Случва ли ви се тотално да забравите за тялото си, погълнати от историята? Тези въпроси са насочващи, ще ми хареса да споделите и каквото и да е друго по темата. А нея нека я формулирам така - Как изживявате четенето?

Град
    София, България
    Налиии! И аз мисля, че много на място вмъква всички описания. Не знам как го постига. Страхотен е.

И ох. Обикновено си представям обстановката, героите и най-накрая действието. Примерно, в момента все още мога да си представя стаята, в която Обломов лежи по книгата на Иван Гончаров. Някои картинки са толкова живи в ума ми, че понякога дори получавам дежа вю, когато видя дадена обстановка, която е близка до тази, която съм си представила.

Впечатление ми прави езика, да. Но не се съсредоточавам толкова върху физическото състояние на книгата. Отдавам внимание на богат с метафори и descriptions, поетичен език, да. The God of Small things и мемоарите на една гейша ми направиха такова впечатление. Няма как да ти избяга, когато си влюбен в красотата на език.

Случвало ми се е да прекарам цял ден с книга. Забравяла съм да ям, карала съм се дори с наще, задето не я оставям книгата, "игнорирала" съм роднини и приятели. Не е хубаво, общо взето, но грабне ли ме книга, все едно ме няма. Трудно се връщам обратно. Насила.

Мега фен Аватара на xoxi
    Днес си взех от библиотеката една книжка 300+ страници със стихове на Евтим Евтимов. Намерих и продължението на една друга книжка и си го взех. Ето тези дребни нещица ми направиха деня прекрасен. ^^

@Deadlock, аз си създавам цял филм мислено, докато чета. Не само визуализирам историята, но много често добавям от себе си някои незначителни детайли. Не се съсредоточавам в самата книга, нито в написаното. Чета и режисирам.
    Много често ми се случва да забравя за тялото си, когато чета и съм погълната от историята. Понеже чета предимно в леглото преди лягане, редовно след час-два прекарани в една и съща поза, осъзнавам колко е неудобно и болезнено. Лятото пък ми се е случвало да се зачета на терасата и да се прибера с болезнен тен, след като приключа с четенето. Не чувам, не виждам и не усещам, когато съм се отдала на 100% на странично занимание.
    И спря да се върти за миг земята..

Град
    София, България
    Ам, почнах Великият Гетсби на Фитцджералд. Засега бавно и скучно ми върви, може би не мога да оценя книгата достатъчно. И все пак, прочела съм сигурно 50-60 страници, а това не е достатъчно че да направя някакво заключение и мнение за книгата. Ще ви държа в течение.

Вие какво четете?

Благодаря за отговорите! (:

Аз още чета Мемоарите на една гейша. Тооолкова много ми харесва! Четох из нета, че авторът е черпил идеи за книгата от живота на една успешна и известна бивша гейша, която е интервюирал. Същата по-късно е публикувала своя автобиография, за да опровергае изкривеното й според нея представяне в Мемоарите. Добавих автобиографията й в wishlist-a си. (:

Между другото, преди години се опитах да чета Великият Гетсби и не стигнах доникъде. Дори не помня защо. Сега, като чуя това заглавие, си представям нещо скучно и разтегливо.

Супер фен Аватара на Jaune
    Мемоарите е много прекрасна книга. Аз харесах Великият Гетсби, даже съм се наканила на Нежна е нощта, ама ще видим.
    Последно четох Безкраен празник на Хемингуей - хареса ми, разбира се, фенка съм. Почнах да чета The Diary of a Young Girl, доста е приятна засега.

Супер фен Аватара на DesireToFire
    Ооо, тази тема толкова отдавана я гледам и все си мислех, че някой иска идеи за есе по философия Сега нямам много време да напиша пълноценен коментар, но се записвам, за да може да я следя ^^
    If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
    Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
    Think you’re fuckin’ with this well hell no.
    Balls, volume, strength getcha come on

Мега фен Аватара на xoxi
    Навих се и аз да прочета за гейшата.
    Майка ми в момента чете "За Япония - като за Япония" от Марко Семов и цитатите, които вади, ме карат с нетърпение да чакам да приключи с книгата, за да я подхвана аз. Доверявам се на 100% на нейната оценка и я препоръчвам, въпреки, че все още не съм я чела.
    И спря да се върти за миг земята..

Супер фен Аватара на Wednesday666
    Аз вчера си взех една много интересна книга и другата седмица ще я почна.
    За 11 септември става въпрос, добре че я забелязах. ..

Мега фен Аватара на ameli
    И аз да се разпиша - почвам Ана Каренина, въпреки че ми е известно горе-долу за какво се разправя ;д

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Цитирай Първоначално написано от Makenzi97 Виж мнението
    Български хроники са нищо повече от един средняшки хисторикъл фикшън. Че и калпаво написани при това.
    И тва го казва келешът, дето чича му работел за ДПС-то и въртел далавери, и че си урежда животу посредством циганската партия? 15-годишният начетеняк, гугълнал някое резюме у нето. Още путка не ебал и ще ми обяснява на мене за история. Позволи ми да съм проучил основните източници, от които Цанев е черпел за написването на книгите. В цялата книгите има едно 5% фикция, която дори за много под средностатистическо интелигентен човек е ясно, че е фикция.

А това дали Цанев е историк или не.. една диплома не те прави историк. Безкрайният брой източници, които е използвал, и цитати, доказват дълбочината на проучването, представят се различни гледни точки и тн.

Чак ме е яд, че такива келеши, като теб, се отварят само в нета. Интересно как един 15-годишен дървен философ не съм видял да седи пред мен и да ми ги върти тия лакърдии. Когато мнението ти се гради, без никаква проверка, на това какво е казал дребният тарикат - чичо ти, или баща ти, които 2 лева в джоба няма, ама като се напие ти обяснява как има връзки с подземния свят и ти разтяга локуми за световните конспирации и ти му вярваш... ясен си ми. Чети книги, проверявай различни гледни точки по даден въпрос, увери се сам и чак тогава изграждай мнение. Приеми тоя съвет от човек, който превъзхождаш само по брой набити чекии за един ден(дали и по това..).
    Temet Nosce

벨야카

umri, тъкмо гледах в темата за снимки какво сладко-детско изражение вадиш и сега чета това. that escalated quickly много насериозно се взимаш/

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Deadlock Виж мнението
    сладко-детско изражение
    хах! кажи му го.
    А на мен ми вика бейбифейс.

*чете си още гетсби*

Мразя, мразя, мразя краищата. Това е нещото, което ненавиждам най-много от всичко. Дали е добър или не няма никакво значение. Просто когато известно време съм чела/гледала нещо, което наистина ме е докоснало и то свърши, имам чувството, че съм празна. МРАЗЯ когато стане така.
    Иначе в момента чета Стършел на Етел Войнич и Kafka on the shore на Харуки Мураками (на английски я чета нея). Десет малки негърчета на Агата Кристи, Повелителят на мухите на Уилям Голдинг и един куп книги на Тери Пратчет ме гледат жално от рафтовете, но тях после.

Приключвам с "Дядо Горио".
    Впечатлението ми, като цяло, за книгата е добро. Макар на моменти да ми е била скучна, то е, може б защото е имало места, където не съм успяла да осмисля нещата и да вникна в смисъла, който е вложен там. Но и като цяло те кара да се замисляш за нещата около теб, за хората, около теб и за самия теб - какъв си, щастлив ли си и така нататък.

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от BloodyDreamer Виж мнението
    Kafka on the shore на Харуки Мураками (на английски я чета нея).
    Ауууууууу :Д
    Какво разбра от нея?! Споделяй веднага!

Как така какво разбрах? Като език или от смисъла на книгата? Ако е за първото - всичко, тя е на доста лесен английски (неадаптирана версия, дори не знам друга дали има). Ако е за второто - още съм в самото начало, на шеста глава съм. Иначе доколкото знам се разправя за някакъв педофил, някой ми беше казал, че това е най-гнусната книга, която е чел (възможно е да бъркам, може и да е ставало въпрос за друга книга) и ми стана интересно, защото аз такива книги много харесвам, пък и много обичам да експериментирам. Та засега доста ми харесва, особено начинът, по който започва - паралелно се развиват две истроии, само дето report-а доста бързо свърши и сега май почва само за Кафка да пише, пък другата история ще се намеси после. Чакам с нетърпение да разбера.
    Само ако може да ми кажеш, явно си я чела - разбира ли се накрая от какво са припаднали? (само с да или не, не ми спойлвай от самата история ;д)

Град
    София, България
    Нищо не си разбрала Не е за педофил.
    И нищо не се разбира :Д затова те питам. Цялата книга е пълна със загатки, иии общо взето нищо не разбрах от нея. :Д Четох я, да, изказала съм мнение на първа страница на тази тема.

едит: http://www.steppenwolf.org/watchlist...il.aspx?id=183

spoiler : http://blojj.blogalia.com/historias/45884

Форум, където обсъждат книгата. Нищо няма да разбереш от нея, повярвай ми :Д

едит2: ох, кой ти каза, че е за педофил?! искам данни на този човек - скайп/фб/имейл! искам да говоря по книгата; нещо ми цъфна в главата.
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 04-17-2013 на 18:10

Град
    София, България
    Ам, едит 3: вдъхнових се. Не я чети книгата, защото цитирам:

Цитирай Първоначално написано от BloodyDreamer Виж мнението
    Иначе доколкото знам се разправя за някакъв педофил, някой ми беше казал, че това е най-гнусната книга, която е чел аз такива книги много харесвам
    Наистина си личи отдалеч, че си 14 годишно и изобщо не си "зряло". Съжалявам, ама :с. Няма да разбереш нищо от книгата, защото тръгваш с такава грешна нагласа. Книгата е, когато я свършиш, ще бъде просто изречение свързани по смисъл, но не и в контекст. Всичко ще ти е каша. Авторът използва толкова много символика, митология и части от културата, че свят ще ти се завие. Разочаровах се след като прочетох цитирания от мен твой пост.
    Тази книга не трябва да попада в ръце управлявани от такива умове. Имам толкова много въпроси и теории, които искам да дискутирам с някого около смисъла на тази книга; искам да я прочета 2-ри път, но в момента един съученик я чете иии. Блях. Единственото, която разбрах е, че книгата говори за това как не можеш да избягаш от отговорностите си, от семейството си и най-вече от съдбата си. Оттам нататък всичко ми е тъмна Индия, мътни води, мрак, пещера, гняв.

Книгата не е гнусна. Учудвам се как можеш дори да кажеш "аз такива много харесвам". Ъх, пропиляваш си мислите/енергията/времето.

Ох.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    ^
    Съгласна съм с DisappointedDreamer, че от постовете в Интернет форуми може да се разбере възрастта на съответните потребители. ;]
    В момента чета "Jo's Boys" на Луиза Мей Олкът. Това е последната книга от четирилогията за семейство Марш. Интересна е като останалите.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си