- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Ето ви една тема, която отдавна ме мъчи:
Бъзикате се, ма си ви казва нещата прямо и точно.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
човека е създаден на шестият ден, а Бог изпада в състояние на хилядолетен полусън от седмият ден нататък, ето:
"И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята. И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде. И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята..... И Бог видя всичко, което създаде; и, ето, беше твърде добро. И стана вечер, и стана утро, ден шести." Битие 1: 26-31,
"Така се свършиха небето и земята и цялото тяхно войнство. И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал. И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил." Битие 2:1-3
Той не е изпадал в сън, а в полусън, което означава полузаспал-полубуден, при това за някои може да се окаже че е бил по-буден, докато за други по-заспал, ето например как е бил по-буден за Исус и Апостолите, понеже е изгонвал бесовете, изцелявал болните и възкресявал мъртвите чрез тях
Последно редактирано от npp : 04-27-2013 на 21:50
Тука пак почваш да си менкаш философията
айде ок, ами тогава щом Бог е бил буден за Апостолите защо те са страдали.................. как Бог е допуснал това.
А след като твърдиш това, то как тогава Бог е бил буден първите 5 дни и е творил, когато все още е нямало никакви хора, които да го събудят.
от друга страна излиза, че Бог е зависим от човеците ......... какъв е тоя твоя бог.
ПП: също Каин не е бил гонил бесове, нито е възкресявал мъртви, а е бил убил брат си. ............ а Бог си е говорил с него като пич, дори без да се прозява.
Последно редактирано от defender : 04-27-2013 на 21:39
от една година ви чета постовете.... никакво развитие...
виж само как докато Исус е бил с учениците Си на тях нищо лошо не им се е било случвало, но как накрая когато Бог изпаднал в по-дълбока фаза на полусъня си най-малкото за дванадесетте и Исус, дявола придобил по-голяма власт над тях, вследствие на което юда искариотски се оказал подведен да предаде Исус, а пък Той се оказал наклеветен и хванат натясно, и когато бил заловен учениците Му се разбягали, след което юда искариотски посегнал на живота си, а пък Исус бил разпънат на кръст и убит, и след като възкръснал и се възнесъл дванадесетте ученици станали жертви на гонения впоследствие, от което си личи че въпреки всичко дори и с някой от истинските Светии може да се случи не-дай-Си-Боже да се окаже в ситуация на по-дълбока фаза на Божия полусън за него, а колкото за първите шест дена на сътворението, тогава Бог е бил в напълно будно състояние, но пише че е изпаднал в състояние на полусън от седмият ден нататък, понеже не е имало достатъчто свидетели на Светлината, и затова Той се оказал принуден да изпадне в полусън, тъй като такава е системата в вселената, а що се отнася до каин, както вече казахме и по-горе Бог е бил полубуден, понеже става въпрос не за пълен дълбок сън, а за полусън-полубудност, от една страна поради липсата на достатъчно свидетели на Светлината, но от друга страна неговия полусън може да продължи не повече от около 5-6 хилядолетия независимо от обстоятелствата т.е. дори и никой да не го събуди въпреки това Той ще се събуди от само себе си
Последно редактирано от npp : 04-27-2013 на 22:50
Бог и Исус го съживили след като умрял при практикуване на някакви източни практики. Прави сметка колко е наред с главата.
Иначе по темата...
Защо някои хора вярват безусловно в нещо, което сами са измислили?
Първо, едва ли смятат, че бог и боговете като цяло са плод на човешкото въображение, да се принизяват така божествените същности за тях е недопустимо. Второ, предпочитат да се уповават на нещо божествено, дори магическо, нещо, което граничи едва ли не с фантастиката. Иска им се да вярват, че там горе има някой, който бди над тях, някой към който да се обърнат, когато имат нужда. И най-вече, някой, който ще ги дари с ВЕЧЕН ЖИВОТ ако са били послушни. Най-вече с последното. Хората искат да мислят, че след смъртта има нещо повече от пръст и червеи. Назови ми една религия, която не говори за отвъден живот ???
За мен бог е плод на човешкото его, его което не иска да се примири със смъртта.
Последно редактирано от npp : 04-29-2013 на 11:57
Сори, но до колкото помня преди пишеше, че си пробвал да медитираш и си УМРЯЛ ?! Даже беше написал, че някакви демони са те преследвали ! Много бързо забравяш.
И къде съм писала, че смъртта е безобидна ? И какво значение има дали смъртта е безобидна или не ? Това е естествен завършек. Твоя си работа щом не можеш да се примириш със смъртта.
Ами за мен атеизма е измислен от хората................
За мен атеизма е плод на човешкото его, което не иска да се примири с това че трябва постави себе си под Бога (егото смята това за някакъв вид принизяване на себе си, то винаги се е величало в себе си, че представлява нещо повече от Бога)............
Последно редактирано от defender : 04-29-2013 на 13:10
абсолютно никъде не съм писал че съм умрял след като съм медитирал, иначе наистина умрях само че бях убит от духовната армия на сатана, след което истинският Бог - Отца и истинският Господ - Исус ме съживиха, обаче армията на сатана продължи да ме преследва и след това, но Бог и Исус пак ме опазиха - ако не бяха Те Двамата досега вече да съм умрял и да са ме погребали хиляди пъти, наистина не мога да се примиря с смъртта защото Божията Правда го изисква, тъй като смъртта е едно от явленията на "тъмнината", което трябва да бъде премахнато веднъж завинаги, понеже всички явления на "тъмнината" трябва да бъдат премахнати до краят на вечността, и това е тъй нареченият процес "свършек" познат от Библията, за който Исус говори в Евангелията(Матей 24:14), понеже "тъмнината" е негативната страна на божественото и тя се явява под формата на такива духове като: сатана(-та), звяра(666), смъртта, ада, бесовете и пр., всички те съвсем скоро ще бъдат затворени и заключени в т.нар. съоръжение "огнено езеро", което е приготвено от истинският Бог специално за тази цел:
"И звярът биде уловен, и с него лъжепророка, който бе извършил пред него знаменията, с които измами ония, които бяха приели белега на звяра, и които се покланяха на неговия образ; те двамата бяха хвърлени живи в огненото езеро, което гори с жупел(т.е. което функционира с Сила от Бога)." Откровение 19: 20,
"И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени(т.е. и ще бъдат държани там заключени) денем и нощем до вечни векове(т.е. до краят на вечността)." Откровение 20: 10,
"И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това - присъдата за в огненото езеро е втората смърт(т.е. окончателната смърт на явлението на "тъмнината"). И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро." Откровение 20: 14-15
Последно редактирано от npp : 04-29-2013 на 13:24
Атеизма е съществувал много преди обожествяването.
По-голям парад на егото от желание за вечен живот НЯМА ! Атеизма е примирие и приемане на видимата реалност. Атеиста не вярва в богове, затова няма как да се смята за нещо повече от нещо, което за него не съществува. Повечето атеисти няма да се обидят ако им кажеш, че хората произлизат от маймуните, за разлика от християните, които ще скочат и ще почнат да ти обясняват как хората имаме душа, разум и божествена същност, как сме върха на пирамидата и всичко останало в природата е създадено едва ли не с единствената цел да ни се подчинява. Да ама не.
Смъртта, както вече казах е естествен завършек. За да има ново начало, трябва да има и край. Смъртта е част от цикъла на Вселената. Всичко умира и се разрушава, но това не значи, че нищо ново не се случва и създава.
А краят на вечността само по себе си звучи като парадокс.
хихи, мда ............ вярата в Бога е съществувала от самото създаване на първите хора........... след греха вярата в хората е била потъмнена, появяват разни вярвания в идоли и атеизъм ............. изглежда твоя датчик е започнал да отчита от тогава когато вярата е била потъмнена.
Че християнството никога не е отричало смъртта .................. само казва че първо има смърт за тялото, после може да има и смърт за душата (втора смърт) .................. това зависи дали душата в земния си живот се е стремила към единение с Бога или към разединение..................
Последно редактирано от defender : 04-29-2013 на 13:54
......... след смъртта на материята (тялото), душата съществува на интелектуално ниво (разум, воля).
Последно редактирано от defender : 04-29-2013 на 14:01
Защо тогава ни се повлиява приживе разума, ако засягаме тялото ни? Ако двете системи са автономни, не би ли трябвало разума ни да се запази при повреда на носителя?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
душата и тялото в материалния свят са свързани по между си, ако в тялото има повреди, това оказва влияна на проявленията на душата в материалния свят ................... ако ти се счупи радиото дори и да има перфектен сигнал, то сигнала пречупен през устройството на счупеното радио ще бъде възпроизведен като бръждене.