- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- За апатията
Fun Fact: Аватарите ми от месеци насам са все серийни убийци.
Не употребявам алкохол.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 04-27-2013 на 21:29
Марихуана, при липса на друго. Не съм фен на "парти" наркотиците. Иначе търся да пробвам гъби и лсд.
Средство с което човек да се отърве от апатията НЯМА! Не може да направиш това, или да не правиш друго и просто да се отървеш от нея. Отива си така, както и е дошла, или поне при мен е така...
В научните среди към момента въпроса за детерминистичната или пропабалистичната вселена се счита за решен.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bell%27s_theorem
Отностно теорията с паралелните вселени, не мисля, че може да бъде научно потвърдена след като тя е отвъд твоето съществуване. Според мен поне звучи нелогично това да е така, защото се твърди, че всеки път когато вселената трябва да вземе решение тя формира няколко паралелни такива като във всяка се е случил един от възможните резултати това само по себе си намеква, че шанса да се случи което и да е от всички събития е равен, а физиката и пост приори знанията ни казват съвсем различно нещо.
ДМТ може да се извлече от mimosa hostilis, доколкото знам метода изисква елементарни знания по химия. ДМТ-то обаче е най-силния познат халюциноген, така че не мисля от трева да се хвърлям на ДМТ. Най-много да свърша в лудницата.
Иначе имам семена от ipomoea tricolor, които съдържат ЛСА - халюциноген близък до ЛСД. Само че така и не установих точния вид на растението, нито дозата която трябва да приема, затова и не се престраших да го пробвам.
Tnx m8
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 04-28-2013 на 20:45
Два пирона в ковчега на мъртвеца, йо-хо-хо и бутилка ром.
Ако под дереализация имаш предвид интроспекция и трансформиране на вътрешен свят, да. Но не виждам проблема в това. "Реалността" изглежда толкова "реална" че много хора се забиват в нея и тъпчат на едно място - създават си един малък свят и си го защитават от външни влияния, обграждайки се с лъжи. А когато "реалността" е и общоприета, лъжите се консолидират дори повече. И всичко това хората нарекли своя реалност, в нея се изживяват, в нея битуват, за нея се борят, за нея страдат, в нея са НЯКОЙ... и всичкото това само за да не рухне малкият им свят, да паднат всичките им дрехи и да останат "голи". За малкия човек винаги това е най-важно - да бъде НЯКОЙ, да бъде НЯКЪДЕ, да прави НЕЩО, да има илюзията за контрол... А красотата на познанието и просветлението не се крие в поредната скалъпена концепция, нито в посредствените квартални мъдрости. Светът е твърде голям за да се побере в една дребна лъжа.
Познанието и израстването не идват от обожествяването на границите на малкия вътрешен свят, а напротив - от разпадането на тези граници, чрез пълно унищожение на всичко "свято", на всеки закон, всяка псевдо-мъдрост. И това е всъщност дереализацията, поне аз както я разбирам.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 04-28-2013 на 21:07
Не можеш да видиш бездната, понеже няма какво да гледаш. Затова и бездната не се вижда с гледане, изобщо не се гледа. Не се и слуша, усеща, осмисля и т.н..... тя няма лице, форма или нещо чрез което да я определиш. Затова и ако тръгнеш да я определяш, нищо не правиш. И все пак бездната е навсякъде около нас, именно липсата на "нещата" е причината "нещата" изобщо да съществуват. Както звукът може да се чуе само в тишината. Как иначе би бил звук.... Затова аспектът на "нищото" винаги трябва да се взима предвид - в него можеш да дефинираш всичко (условно), и в същото време там се "губи" "всичко" и остава само "нищото". Същото е и във вселената, същото е и в човека.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 04-28-2013 на 21:26
това е философията на нравствените аборигени ................. .
ПП: нали знаеш, че аз мога да ти преекспонирам същите твои думи и да ги отнеса към тебе, но с обратен знак .............. няма смисъл да се занимаваме с хитри игрички на думи и изречения. ............ всичко което кажеш за мене, аз после мога да го отнеса за тебе .............. и двамата сме напълно еднакви, разликата между нас е единствено в избора на свободната ни воля - да вярва Бог или да вярва на себе си (т.е. да замениш Бог със себе си.).
Последно редактирано от defender : 04-28-2013 на 22:06
Моите думи нямат значение, нито имат характер на истина... Въпросът не е в истината, нито в нейните безкрайни реалности и доказателства.