- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За или против брака
Добре, понеже и defendera ми го каза, подчертай ми много ясно, къде разбра, че всеки може да прави каквото си иска, било то правилно или не? Нищо такова не съм казал. Казах само, че традицията ти отнема възможността да прецениш кое е правилно или не е. Може традицията да ни е опазила държавата, но ако нямаше държави, нямаше да има и войни между такива. Ако хората не се деляха, сплотението не беше частично, а пълно, нямаше да има нуждата да се опазваме. Което всъщност е в основата на християнската идеология, която се стреми да приравни хората и учи на любов към всички. Къде е любовта в разграничението?
Нито съм отрекъл възпитанието, нито моралът, нито ценностите. Само казвам, че предпочитам един ден на детето си да кажа "Не пипай в контакта, защото ще те хване ток", пред "Не пипай в контакта".
В тази връзка ще разкажа един виц за маймунки, който нищо чудно и тук да съм чел:
Направили експеримент с 5 орангутана. Сложили ги в една клетка, където имало стълба, а най-отгоре на стълбата - банан. Когато за първи път една от маймунките се качила на върха на стълбата и изяла банана, над другите се включили пръскачки и ги измокрили целите. Когато слязла маймунката, останалите я набили.
След известно време поставили нов банан и друга маймунка тръгнала нагоре. Останалите орангутани я набили преди да се е качила. Така орангутаните се били известно време, докато не спрели да се катерят.
В един хубав ден сменили един от орангутаните с шимпанзе. Шимпанзето, без да има бегла представа къде се намира, веднага се запътило към банана и съвсем разбираемо, изяло боят. Така един по един подменили всички орангутани със шимпанзета. Тогава всички шимпанзета биели това, което понечи да се качи, без да знаят изобщо защо.
ПС: Можеш да излъжеш останалите, че нещо грешно е правилно. Но себе си - трудно.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.