- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Тяло от книги. Не от клетки.
Ох, знаеш ли за коя книга sе sетих? Криминална и от шведsки автор, която нашумя преди доsта време; а аз sи я купих преди почти 2 години. Казва sе "Хипнотизаторът" и е на Ларш Кеплер. Не уsпях обаче да я довърша. Хвърли и едно око; не миsля, че ще оsтанеш разочарована.
http://www.hiclub.bg/Article.asp?ArticleId=1121287
едит: Зад нея се крие един изключително успешен творчески тандем - съпрузите Александър и Александра Андорил. В живота те са щастливо семейство с три дъщери, а в литературата са избрали псевдонима Ларш Кеплер не случайно - като почит към световноизвестния шведски писател Стиг Ларшон и големия учен Йохан Кеплер. Още с появата си техният първи роман „Хипнотизаторът" заема челни позиции в класациите за книги в Швеция, а по-късно и в много страни по света. Днес „Хипнотизаторът" е преведен на над 30 езика.
Яко, а? :Д
Много ти благодаря точно такова нещо ми трябваше дано някъде из Мюнхен я има ако ли не ще видя от къде да я изтегля . Всъщност това за авторът иил авторите ад го кажем е досат интересон наистинавсъщност на Милениум и филмите съм гледаал но книгите са доста по-добри .
На Милениум има американски и шведски вариант на филмите. Само дето не съм много сигурна дали шведите направиха филм и за 3те книги, или само на една от тях. Нооо шведския вариант е в пъти по-добър от американския.![]()
Ами винаги ориганила си е най-добър за съм гледала шведските обаче само 2 части трета не съм гледала .
Започвам да чета "Смъртта е занимание sамотно" на Рей Бредбъри.
Ще виии държа в течение. ^^
Не, но ми звучи добре, а и харесвам Бредбъри, така че ако дадеш добри отзиви, може да я прочета![]()
Оооох, едва на 35 страница съм, а съм запленена!
Такъв език, такава история... Веднага те грабва. Все едно чета поезия, макар книгата да е криминален жанр.
Все още не мога да изкажа мнение освен това, че авторът знае как да пише и го прави прекрасно и увлекателно.
Един, два цитата:
"Малко по малко започва развалата. Нещата се ояждат. Размазват се. Временната се объркват. Млякото се вкисва. Нощем жиците по високите стълбове нашепват злокобни случки в ръмежа на мъглата. Водата в каналите ослепява от нечистата пяна. Кремъкът, като го удариш, не изпуска искри. Жените, като ги погалиш, не излъчват топлота".
"- Аз съм писател, аз зная повече за чувствата от вас.
- Как не! Аз съм детектив, аз зная повече за фактите от тебе. Страх те е, че един факт ще те обърка, а?"
Да, и аз мн харесвам начина му на писане, затова и се обадих
Ти на български ли я четеш О.о.
йфйггфгйлкгйфг прекрасно пише.
Ами, в България съм си, погледнах библиотеката на майка ми; видях него - грабнах я и тъй.
Да бе, нормално е сигурно. аз просто си имам странни претенции относно езика, може и да съм споменавала :Д
Дам, знам. То и азе съм тъй като става дума за книги, чиито оригинален език е английски.![]()
Аз започнах скоро Ловецът на хвърчила, добра е. Не съм чела нищо друго на автора, остава ми още малко и вероятно ще пиша по-подробно мнение.
Набелязала съм си и още няколко неща, но гледам да се сдържам от четенето на няколко книги наведнъж, постоянна практика ми е :Д
Everything changes, but beauty remains ...
Адски много се кефя на "Хрониките на Клифтън" на Джефри Арчър, уникални са книгите, прочетете ги!![]()
Аз прочетох “Дневен патрул“ на Сергей Лукяненко. Сега започвам “Сумрачен патрул“.
Купих си Вино от глухарчета днес. Май се влюбвам в Рей ^^
Много книги започнах, много забравих да довърша... както и да е.
Сега се отдавам 50% на "ТО" (а дано взема да я изчета тая тухла най-накрая ;д) и 50% на "Зона 51: Началото".
ТО няма да го коментирам.
Зоната обаче... влюбвам се в тези книги, но не мисля, че са за всеки. В началото малко ме дразнеше това, че много бързо се сменяха действията и много нови имена се включваха. По едно време даже загубиш връзката, но след като се запомнят имената, вече започват да се свързват и с различните действия и нещата си идват на място.
Интересувах се да прочета нещо истински или поне предположения/слухове за въпросната зона, а вместо това попаднах на леко фантастични книги. В първата книга има някаква връзка между реалност и измислица и това ми е достатъчно. Нека въображението си играе с фактите, а доказателствата и достоверността ще ги оставя за друг път.![]()
И спря да се върти за миг земята..
Аз съм върла почитателка на фентъзито и определено най-любимата ми книга (поредица, всъщност) е на Труди Канаван "Черният магьосник" (първа трилогия) и "Изменникът шпионин" (2 трилогия, продължение на първата).
Има всичко, кото човек иска от фентъзи - магия и епични приключения, но има любов и интриги.
Труди Канаван е просто ... ффнсдгйнфжибнфийжб...не знам, толкова детайлно предава целия свят на магьосниците, случките, абе изобщо перфекто ги пише нещата. Да не говорим за любовните сцени...леле...жестока еНяма прекалено много герои, че да се объркаш.
Наистина, тази книга е просто задължителна за всеки любител на качественото фентъзи
А само да попитам: Някой чел ли е "Братството на черния кинжал" ?
Прочетох Смъртта е занимание самотно от Бредбъри. Ох, влюбена съм в него, и в стила му на писане. Книгата е криминален роман, но се различава толкова много от всички останали, които съм чела. Прилича на 10те малки негърчета по това, че "убиецът" (който не е точно убиец) е един от жертвите, но е толкова повечееееееее! 10те малки негърчета беше суха, скучна материя; празен език. Тук езикът пращеше от живот и красота, и чувства. Толкова много чувства..
Понякога метафорите и сравненията идваха малко в повече и се губеше нишката на логиката, ако човек не е запознат с алюзиите, които авторът използва. И все пак, бързо научаваш стила му и сграбчваш логиката на мисълта му.
Горещо препоръчвам! Книгата има и 2 продължения:
A Graveyard for Lunatics (1990), and Let's All Kill Constance (2003)
които смятам да си потърся.
Тинтири минтири, които ми хареsа от книгата:
"Малко по малко започва развалата. Нещата се ояждат. Размазват се. Временната се объркват. Млякото се вкисва. Нощем жиците по високите стълбове нашепват злокобни случки в ръмежа на мъглата. Водата в каналите ослепява от нечистата пяна. Кремъкът, като го удариш, не изпуска искри. Жените, като ги погалиш, не излъчват топлота."
"Аз съм писател, аз зная повече за чувствата от вас.
- Как не! Аз съм детектив, аз зная повече за фактите от тебе. Страх те е, че един факт ще те обърка, а?"
"На този свят има хора убийци и хора, които искат да бъдат убити".
Почвам Вино от глухарчета :33333
Аз пък тъкмо свърших "Осъдени души" на Димитър Димов и страшно ми хареса, препоръчвам я на всеки, който не я е чел. Досега преглеждах домашната библиотека и си харесах "Сърцето на хирурга" от Фьодор Углов и "Лунната долина" от Джек Лондон. Надявам се да ми харесат.
Вино от глухарчета:
Възрастните и децата враждуват затова, защото са от две различни раси. Погледни ги тях и ще видиш, че са различни от нас. Погледни ни нас - виж колко различни сме от тях. Различни раси и "те никога не ще се срещнат".
Градинарството е най-хитрият начин да си пофилосовстваш скришом. Никой не се досеща, никой не те укорява, никой не те подозира, а ти си се потулил тук, един Платон сред божурите, един Сократ, който прекопва боровата си горичка. Човек помъкнал чувал с тор по своята ливада, е същински Атлас, който оставя Земята да се върти с лекота на неговото рамо. Както каза веднъж Самуел Споулдинг, ескуайър "Копай в земята, рови се в душата".
Обичаме залезите, защото траят кратко и бързо се свършват.
Първото, което научаваш в този свят, е, че си глупак. Последното, което научаваш в този живот, е, че си останал все същия глупак.
Старостта е ужасно официална. Към нея винаги се обръщат на презиме.
Не мога да повярвам, че ще напиша това, но - харесах книга на Стефани Майер. "Скитница". Наистина различна идея, книгата е написана доста добре, описателно и развлекателно. Най-накрая да ни се представи някоя нова история освен вампири, вещици и еднорози. Освен това се засяга темата за човешкия брутализъм доста леко и постепенно осъзнаваш някои неща, като гледаш човешката раса от чужда гледна точка. Много ми беше интересно.
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Aз имам в огромен прекрасен хартиен вид 1Q84 на Мураками! Три книги, 900 страници, на английски. Ехааааааа!