- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Насилието над животни ... и хора
Темата деградира до пълно малоумие, най-вече от хора, който не са отнемали живот (на животно), но си изсмукват от пръстите всякакви обвинения, "доказателства" и т.н. глупости, само и само да докажат колко са прави. Също както някой като направи тема за наркотиците и 10000 псевдо-моралиста се изсипват да казват колко било лошо и грешно и т.н. Само дето убиването протича с унищожаване на чужд живот, а не своя собствен, и това ги дразни дори още повече. Това обаче съвсем не прави убиването по-малко привлекателно - дори обратното. Убиването на животинки е забавно, доставя определен вид тръпка, и колкото и да глупости да изпишете, няма да промените това. Даже подпомагате, защото най-голямата част от забавлението се състои именно в това, че убиването е заклеймено като грешно.
Последно редактирано от Doctor_Satan_666 : 07-15-2013 на 17:05
Убивал съм при самозащита. Не усетих никаква приятна тръпка от това. Беше ми кофти, въпреки че гадта ме нападна първа. Сега можеш ли да ми кажеш защо не убиеш някой ММА боец? Ей така. Знаеш ли каква тръпка ще ти предостави!
едит: Няма да променим това, че на някои извратеняци им харесва убиването, но можем да ги натикаме в пандиза.![]()
^
^
да допълня, че ММА боец може да се убие не само с ръкопашен бой, ами с още много други неща, просто за да убиеш ММА боец няма да ползваш ръкопашен бой а примерно можеш да го блъснеш с колата. ................. причината да бъдат по-малко убивани дадена категория хора е разума и съобразителността или пък защото не представляват толкова голяма интерес за крадци и бандюги или пък не е обявена парична награда за главата им, а не това колко добре можеш да се биеш, е и това има значение но не чак толкова определящо, колкото го изкарва бай доктора.
Последно редактирано от defender : 07-15-2013 на 18:13
Аз не съм казал, че няма да ме смачка, но какво общо има това? Убиеца и убития трябва да са равнопоставени ли? Или какво? ... Въпросът с убиването на животни, а и на хора, не се състои в това "Кой е по-голям, ела ми 1в1 и т.н. простотии", така че не знам защо изобщо ми говориш глупости. Жертвите и метода на убиване се разпростира според възможностите, но това е само обстоятелство, няма нищо общо със самото действие на убиване. Никой не убива за да се докаже, че е по-голям от убития, поне не и пряко - затова и въпросът с неравенството между насилник и жертва е напълно несъстоятелен. Какво значение има дали ще убиваш бойци от ММА или възрастни жени, примерно? Ако убиваш бойци си по-мъж ли, и убийството ти е оправдано? Някаква много детска представа за справедливост имаш и се опитваш да я приложиш в посока на убиването. Това обаче не виждам как е свързано със самия акт на отнемане на живот.
Последно редактирано от Doctor_Satan_666 : 07-15-2013 на 19:34
Ти си луд!
С баща ми от малък ходя на лов, но това,което мислиш е просто потресаващо. Самото убийство, каквото и по вид да е (с изключение оцеляване ) е лошо действие. Ловът не е убиване на малки беззащитни животинки, ами нещо много повече, което обаче няма да го разбереш. И въпреки това.. убийството отново не е добро.
Не е нужно да опиташ и да извършиш на дело всичко лошо че да го разбереш че е с лоши последици или е гадно, например не е нужно да се хвърлиш от скалата за да разбереш че ще умреш, човек има разум и опит от наблюдения от които да прави правилни умозаключения................... а верно бе, за къв разум ти говоря, ти каза, че си баси животното.