.
Отговор в тема
Страница 8 от 91 ПървиПърви ... 4567891011121858 ... ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 2259
    Мега фен Аватара на teenems
    Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    Какво в НАТФИЗ и какво в СУ?
    Натфиз-Актьорско майсторство за драматичен театър.
    СУ-английска филология,макар че предпочитам лингвистика,но в СУ няма..оглеждам се и за други университети.Държа да е в София ;/
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от teenems Виж мнението
    СУ-английска филология,макар че предпочитам лингвистика,но в СУ няма..оглеждам се и за други университети.Държа да е в София ;/
    Англ. филология на СУ е едно от най-добрите места за лингвистика, със сигурност няма да съжаляваш от обучението в тая област от специалността. Има изключителни специалисти.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от ShadyGirl07 Виж мнението
    Доста съм объркана в момента, но мисля, че донякъде си прав.А и все пак имам още време да помисля какво ще правя нататък и ви благодаря много за съветите, наистина ми помогнаха
    Аз съм съгласен с постовете на Chacho за ИТ в университета, но бих добавил следните плюсове на университета - ако искаш да имаш повече основа и да си по-широк специалист и се интересуваш от науката, в университета учиш някой висши математики и теоречини дисциплини от компютърната наука които не са толкова практични и малко хора биха седнали вкъщи сами да си ги учат.
    Отделно в университета освен социалните връзки с млади хора, може да имаш и професионална полза от тях, особено от колегите които работят по специалността и т.н.
    Друга полза(от най-главните за мене поне), е че по принцип това значи, че отиваш в друг град(ако не си от София де примерно) и си живееш сам и на спокойствие, така ставаш по-дисциплиниран и самоинициативен, което помага, аз ако съм постоянно вкъщи с майка ми и да се самоподготвям вкъщи някак си ме дърпа назад, въпреки че е по-лесно и няма за какво да се грижиш.
    Има и други ползи от университета, най-добре е да е в София, защото там са повечето фирми които биха те интересували.
    Е не е задължително да ставаш някакъв специализиран в advanced fields програмист, може и уеб дизайн примерно, където си по-далеч от математиката и е доста висока абстракцията на програмирането, за тая специализация наистина не ти трябва университет, е има и сега нови специалности където повечето предмети са свързани с уеб програмиране и дизайн и други практични неща, има и Телерик академията, за всеки според нуждите му.

Но дори и да влезеш в университет, голяма грешка е да чакаш първо семестъра да почне, след това да караш с темпото на университета и т.н., хората гледат по някое време докато са студенти да започнат кариерата си, най-важното е през свободното време(което е повечето) сама да се подготвяш и даже още от сега да четеш най-важните ресурси, та поне да имаш обща култура и представа. Каквото си научиш самостоятелно и каквито проекти си направиш това е важното, университета не му е работата да го прави вместо тебе.
    Иначе най ме дразнят лекциите, рядко научавам нещо от тях(зависи по какво са де), много бавно минават, някой път не мога да видя и да чуя както трябва, и е пълно с хора.
    Почти цялата теория която знам свързана с програмиране и IT, абе направо цялата, е от pdf-и и сайтове, не от лекции, видео лекции и т.н., където контрола над ученето не е мой.

А относно самите университети - информатика, компютърни науки, софтуерни технологии и такива истории са във ФМИ на Софийския и Пловдивския най-добре, в Техническия се учат физика, химия, хардуер, инженерната част и по-скоро е за програмиране на ниско ниво(на теория драйвъри, контролери и такива неща за които в БГ няма много работа), за мрежи, изцяло мултимедия и дизайн също се учеха някъде, а за аналитист ли не знам си какво там(по-скоро икономическата част на тая индустрия) има в икономическите университети бизнес информатика, но е за икономисти.

Въобще трябва да прецениш кое е най-добро и изгодно за тебе от тия истории. Зависи от това до колко си самостоятелна(за ученето), знаеш ли в кое направление искаш да се развиваш, ще ти стигне ли кандидатстуденсткия бал, колко пари имаш за студенство, за къде ще ти стигнат, за колко време и т.н.
    Последно редактирано от Nam3less3 : 07-22-2013 на 01:21
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Добавям ТУ - Приложна математика като едно от топ местата за програмисти.

Също така, математиките в университета леко ме бяха разглезили. Да, могат да ти покажат малко номерца. Но всичко опира до подготовката вкъщи. Аз лично не различавам студентите на самоподготовка и тия дето седят в университета.

Иначе всеки себеуважащ се програмист трябва да има прилични познания поне по линейна алгебра+аналитична геометрия, анализ и дискретна математика.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

nino124
    Guest
    Дайте снимчици на тестовете дето правихте в 8 клас по АЕ

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Цитирай Първоначално написано от nino124 Виж мнението
    Дайте снимчици на тестовете дето правихте в 8 клас по АЕ
    Да си се объркал случайно, 8 клас си отделна тема, тук са 12ти
    maDamn

Супер фен Аватара на TheNormalGuy
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    кокииии <333
    Охо, Магстър.

Chacho,супер!Благодаря ти за съвета!Значи няма да се замислям за други университети!
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

Повече от фен Аватара на TrueStory
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Англ. филология на СУ е едно от най-добрите места за лингвистика, със сигурност няма да съжаляваш от обучението в тая област от специалността. Има изключителни специалисти.
    Кажи им го на тия по училищата,дето за позиция учител по английски ми сложили изискване завършен бакалавър Приложна лингвистика. Как да им обяснявам,че моята подготовка е напълно достатъчна, че подозирам и отгоре?

С останалото съм съгласна напълно- преподавателите са на много високо ниво

Цитирай Първоначално написано от TrueStory Виж мнението
    Кажи им го на тия по училищата,дето за позиция учител по английски ми сложили изискване завършен бакалавър Приложна лингвистика. Как да им обяснявам,че моята подготовка е напълно достатъчна, че подозирам и отгоре?

С останалото съм съгласна напълно- преподавателите са на много високо ниво
    Ми по мои наблюдения, добрите школи/училища оценяват дипломата от СУ.

А приложна лингвистика ми звучи толкова смешно.

^ аз я харесвам само защото върви с 2 езика.
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

Ако това е основното при Английската филология също се излиза с втори език по твой избор.....препоръчвам немски, тъй като тяхната подготовка беше най на ниво....аз се прецаках с испански
    Къде я мислиш да е тази Приложна лингвистика ?

Град
    Beyond reality
    Приложната лингвистика не е лоша специалност,но не дава толкова ,колкото една филология . Майка ми е преподавател по Английски, с английска и българска филология.
    maDamn

siana_
    Guest

Smile

Здравейте на всички ,с удоволствие се присъединявам към темата.
    2рата матура,която съм си избрала ще е по география.
    Може ли някой от по-големите преминали през това,което и нас ни очаква да даде някакво мнение за търновския университет (Туризъм мисля да кандидатствам там) и пловдивския (международни икономически отношения).Благодаря предварително

Ако има някой, който желае да си купи книжки за подготовка на матурите по Английски език и Български език и литература може да ми пише на ЛС, за да му изпратя снимки на самите учебници и тестове

Благодаря на всички!Значи си оставам с филология и няма да се оглеждам за лингвистика.Иначе ми се иска втори език френски или немски.
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

Цитирай Първоначално написано от teenems Виж мнението
    Благодаря на всички!Значи си оставам с филология и няма да се оглеждам за лингвистика.Иначе ми се иска втори език френски или немски.
    Най-вероятно ще имаш и двете възможности. Може дори да запишеш френски И немски.

И двете възможности ще ги имаш, да. Можеш да запишеш и двата езика като избираеми, макар че според мен ще ти дойдат множко...ако имаш желание нищо не ти пречи де и никой няма да ти забрани

Един авер в СУ-то с англ филология учи немски, френски, шведски и руски.

Град
    Beyond reality
    Бая му е айляк,а?
    maDamn

Освен да му кажа Евала! на момчето, няма какво друго

Град
    Beyond reality
    Мен не ми е ясно как ще се оправям с тоя Немски дет' го писах ,ама квото е. Няма как.
    maDamn

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    виктор ли? :Д

как върви неговия шведски? мъчения навсякъде!

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    виктор ли? :Д

как върви неговия шведски? мъчения навсякъде!
    Е последно вървеше добре, ма не съм го виждал от около месец и не знам кво става с него в момента
    Само ми писа да му местя некъв шкаф, ама греда.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    сладурковци :Д

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си