- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- На горещия стол е.... anonymous708973
Да, разбирам парадокса. Но мисълта ми е следната:
Ако времевата линия от дядовците до настоящето е А–––––––В и аз като обект от В пропътувам до А, без това да ми се отрази, то предполагам, че както и да повлиявам на времето, аз съм независим от него и не може да ме разруши. Защо да завися от някакви събития, които ще се случат след момента А? Аз, когато убивам дядовците си, вече съществувам в тяхната реалност, което е противно на логиката, че съм направен и дори да изтъркам бъдещото си аз, не съм се заличил.![]()
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Има много готини хора тук, мога и да говоря по темите, които ме вълнуват. Не е по-различно от това да излезеш на кафе. А за себе си мога да кажа, че форумът е може би с най-голям принос в живота ми за изграждането на характера ми. Така че намирам времето тук за ползотворно.
Но всичко е въпрос на приоритет. Смятам, че отделям достатъчно време за останалите дейности. Или по-точно се стремя към това, няма човек, който да си оползотворява максимално времето. Важното е, че не се чувствам, че ощетявам ученето, семейството, приятелите или каквото още може човек да се сети. Най-малкото форумът ми помага да ги преосмислям.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
За дядопарадокса: http://en.wikipedia.org/wiki/Grandfather_paradox
Добре, явно аз не го обяснявам като хората - убиваш дядовците си докато са още в казармата и не са се срещнали с бабите ти и майка ти и баща ти не са се появили. Момента А е преди ти да бъдеш създаден, преди дори майка ти и баща ти да са създадени. И да, оказва се че има повече от една реалност. Не си независим от времето, за теб, както и за всички нас времето тече само в една посока. Затова и връщайки се назад във времето ти не се подмладяваш, за теб времето пак се движи само в една посока, въпроса е че си направил лек завой в пространствовремеия континиум. И питанката е ако прекъснеш част от съставните на твоята нишки (като приемаме че твоята нишка представлява сливане на нишките на майка ти и баща ти, които от своя страна са се получили от сливането на нишките на техните родители) преди да се е образувала твоята...има ли някакъв начин точно тази твоя нишка да бъде създадена и по някакъв начин точни ти в този си вид да съществуваш? Защото препдолагам че ще се съгласиш че в една система няма начин да прроменим само една част и всичко друго да остане същото. За да бачка по същия начин колата ако смениш двигателя да речем, трябва да смениш и една камара други неща. Примера е малко далечен, но хващаш логиката мисля.
едит: искам твоето мнение, в уикито и аз съм го челВсичко с добри намерения
![]()
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
падна ли мии ся
Колко см е обиколката на ръката ти?
Можеш ли чисто силово набиране?
Колко вдигаш от лег?
Колко кг си?
Колко си висок?
:д
Какво ти е най-интересното хоби?
Обичаш ли да пътуваш?
Закъснявал ли си за работа, заради запек в кенефа?
Отговора беше доста добър( даже неочаквано добър)
Което ме подтиква да задам един по-интересен
Представи си бъдещето след 15-20 години(твоето бъдеще и да не изкарано от научнофантастичен филм). Кой искаш да си в него?(въпроса е кой а не каква искаш да ти е работата или колко пари искаш да изкарваш)(отговора moже да е пост в компания, мнението на другите за теб или твоята лична оценка за самия теб)
и още:
Чешеш ли се за дупето,ако няма кой да те види?
Псуваш ли като си ядосан?
Ако нямаше лоши последствия , би ли изпратил всички невъзпитани цигани от България в Мадагаскар?
Ако ти харесат две момичета, коя ще избереш? Тази,която е по-секси и красива. Или другата, която не е чак толкова красива, но може би е по-добричка и скромна и със сигурност е по-лесна, от гледна точка на шансовете ти?
Пърдиш ли като няма човек,който да те запре?
Вярващ ли си?
А религиозен?
Най-дългата ти връзка?
Имаш ли развита интуиция и ако да, често ли и се доверяваш?
Разум/чувства?
Халюцинирал ли си някога?
Любимият ти град?
Мъжете или жените са по-привилегировани в света, в който живеем? Защо?
Какво би предпочел: да можеш да четеш мисли или да можеш да се върнеш в миналото и да промениш 3 събития, които са повлияли негативно на живота ти?
Страх ли те е от смъртта?
А вярваш ли в живота след нея и ако да, как си го представяш?
От кога пушиш коз и кога пуши за последно? Мислиш ли, че пушенето е повлияло на начина ти на мислене?
Лято/зима?
Казваш ли лесно Обичам те? (на семейството ти, приятелите, момичето). Имаш ли нужда да го чуваш от другите?
Харесваш ли родния си град? Би ли се върнал да живееш за постоянно там? Мислиш ли,че ще можеш да си осигуриш добър начин на живот?
Някакви фобии? (не знам дали вече някой не те е питал)
Би ли могъл да се наречеш непушач вече, при положение,че не пушиш от съвсем скоро?
С какво математиката те привлича толкова много ?
Четеш ли често? А четеш ли книги на друг език?
Как виждаш страна ти след 20 години?
Би ли създал своя партия? Как ще се казва?
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
креативна личност ли си? би ли се отказал от това, което си изградил и придобил като знания и умения в замяна на това да можеш да пишеш/пееш/рисуваш страхотно?
защо гениите са най-често луди? защо границата между двете е толкова тънка? задължително ли е да си луд, за да си гений?
знаеш ли, че магнитните бури причиняват депресия и увеличават броя самоубийства? въпреки това, северното сияние за красиво ли го намираш?
всички красиво пагубно ли е?
чухме кои езици искаш да научиш; чудя се в кои други сфери би искал да опознаеш?
във всичко ли си добър? има ли такива хора?
интелигентен е човек, който .... ?
имаш ли някакъв идол? човек, който те вдъхновява? а кой би искал да бъдеш/да се превърнеш като личност след, да речем, 5 години? не говори за деца, къща, кариера, а за характер.
Как е хавата , Чачо ?
Справяш ли се с тави, спагети загарл ли си ?
Лятото интересно ли е или предното беше по-хубаво ?
Как са колегите в ТУ , а колежките ? Вярваш ли в лафа за курвите в УНСС, СУ и ТУ
Кво смяташ за сегашната политическа ситуация и протестите в страната , подкрепяш ли актуализацията на бюджета ?
Мнение за "приятелството" между мъже и жени ?
Четеш ли често ?
Как обичаш да прекарваш свободното си време ?
С кого от форума си се виждал , би искал да се видиш?
Разкажи последната си интересна случка с няколко думи.
Топло или студено време предпочиташ повече?
Как разпускаш лятото?
Харесваш ли черния хумор?
Като казах черен хумор - кажи някакъв кратък виц.
Would you say you're more of a cat person, or a dog person?
Четеш ли вестници?
Кога за последно решаваше кръстословица?
Меломан ли си?
Слуша ми се някаква хубава балада. Би ли ме поздравил с нещо, което хареваш?
Ако си пътен знак кой знак ще си? :Д
Харесаха ми отговорите. Ае. Ше гласувам за тебе, видЕло се е.
кво стаа
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Чачеез, ще те пържа маймуно!..
- Ако Трябва да избираш 1 да умре измежду 3ма стоящи пред теб, единия е мъж същия набор като теб, другия е жена по-възрастна от теб, а третия е малко дете, кой ще умре? (Ако не избереш някой, всички умират)
- Ако това са брат ти, майка ти и детето ти? Кой ще си замине? (Същото правило като за горния въпрос)
- А да речем, че можеш да избереш ти да умреш вместо тях, к'во ще направиш? Би ли се жертвал за тях?
- Можеш да си пожелаеш 3 неща, но за всяко желание, ще губиш по някой близък, ще ги използваш ли?
- А ако си на ръба на мизерията, нямаш хляб и покрив над главата си, отговорът пак ли ще е същия?
- Какво мислиш за бюджет 2013?
- А за този на старото правителство?
- Расист ли си?
- Бира или коз? (не се измъквай, едно от двете!)
- Забивка за една вечер или сериозна връзка?
- Като цяло любовчия ли си? Или по скоро го раздаваш мачо?
- Защо брада? ("А защо не", не се счита за отговор)
- Колко ти е голям?![]()
- А колко искаш да ти е голям?
- Брутална изцепка по време на секс?
- По-колко време акаш?
- Сутришната ерекция затруднява ли те, когато ти се пикае?
- Мразиш ли?
- Кога ще се пие бира, бре?
- Какво ти е мнението относно вицовете за умрели бебета?
Ох писна ми да мисля дебилизми, ай стига толкоз..![]()
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Смяташ ли се за егоист?
Би ли ревнувал половинката си?
Ако ти сложат примката на врата, ще избягаш ли?
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Това за загрявка, като ми остане време, ще ти намеря някоя главоблъсканица, да видиш к'во е.
Патриот ли си?
А националист?
Би ли откраднал от държавата голяма сума пари, ако знаеш, че няма да те хванат?
Какво мислиш за смесените бракове? Какво ще направиш ако дъщеря ти се вестне с негър?
Смяташ ли, че циганите са проблем за България?
Подкрепяш ли идеите на националсоциализма?
А на Фашизма?
Ако разбереш, че си болен от рак и че е в напреднал стадий и имаш да речем около 6 месеца живот, що годе в добро състояние или може да опиташ лечение, което ти дава малък шанс за успех ( 10% да речем) ... С лечението на практика ще прекараш това време на легло в някоя болница. Кое би избрал?
Би ли променил нещо от миналото си, ако ти се отдаде възможност и ако да - какво?
Съгласен ли си органите ти да бъдат дарени след смъртта? Ако се случи, че ти да вземеш решение дали да дариш органи на свой близък как би постъпил?
Вярваш ли в свръхестественото?
Вярваш ли, че извънземни са стъпвали на Земята?
Какво смяташ, че е заровено в Царичина дупка?
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Chacho
Кое е най-безрасъдното нещо, което си правил, а най-опасното за живота ти?