.
Отговор в тема
Страница 77 от 195 ПървиПърви ... 276773747576777879808187127177 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 901 до 1 925 от общо 4870
    Благодаря ви за отговорите. Иначе като първо желание ще пиша КСИ, но съм пред огромна дилема какво да пиша като второ между електроенергетика, телекомуникации и евентуално електроника. Като цяло ми се занимава с компютри, а телекомуникациите и електрониката са по-близки до тях, но понеже доста ми я нахвалиха електроенергетиката и се разколебах. Утре ще е ден за размисъл, явно, тъй като в петък ще ходя да записвам.

П.П. draid, според теб имам ли шансове с бал 25,73 за телекомуникации? Щото за другите специалности смятам, че съм вътре.

Мега фен Аватара на draid
    Ами не знам да ти кажа. Аз навремето като кандидатствах бала беше максимално 24 сега не знам колко е. В КСТ специалността когато аз кандидатствах бала беше 23.98 мисля и не падна, телекомуникациите бяха на второ място с около 23. Шанс винаги имаш. Пиши на първо Компютърните специалности които искаш след това телекомуникации. Имай в предвид, че за разлика от компютърните, телекомуникациите са инженерна специалност, както и електротехника/енергетика и т.н. и автоматично идват доста по тегави. Така или иначе от всички ще излезеш инж.

PepiPetyr
    Guest
    Някой да може да ми помогне да намеря човек, който да реши изпит по обща икономическа теория вместо мен в СУ, срещу някакви кинти?

draid, благодаря много за отговора. До колкото разбирам, не си подробно запознат с рисувателните изпити, но се пак да питам. Какво имаш предвид под "композиция допълнително към математиката". Това което аз знам и за което се подготвям се нарича "цветна композиция" и представлява нещо от този вид http://media.otkrovenia.com/works/tn...nti_207323.jpg само, че това което искат от нас е не да съчетаваме студена и топла гама, а да работим само с единият вид, който предварително е казан в условието на задачата. Това, което показвам, до колкото знам е задача за архитекти. Съжалявам, че не конкретизирам задачата, но явно в Интернет информацията за желаещите инженерен дизайн е прекалено бедна, за жалост.

Кандидатсвах във великотърновския уни, но си загубих документа с входиящия номер.. някой има ли напредстава как да проверя дали са ме приели? Опитах да се свържа с някой от университета, но абсолютно ВСИЧКИ тел. номера ми казва, че са невалидни (WTF).
    Един валиден тел. номер ще ми е в помощ.
    Последно редактирано от Minwu : 07-24-2013 на 14:58

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от sOniO Виж мнението
    draid, благодаря много за отговора. До колкото разбирам, не си подробно запознат с рисувателните изпити, но се пак да питам. Какво имаш предвид под "композиция допълнително към математиката". Това което аз знам и за което се подготвям се нарича "цветна композиция" и представлява нещо от този вид http://media.otkrovenia.com/works/tn...nti_207323.jpg само, че това което искат от нас е не да съчетаваме студена и топла гама, а да работим само с единият вид, който предварително е казан в условието на задачата. Това, което показвам, до колкото знам е задача за архитекти. Съжалявам, че не конкретизирам задачата, но явно в Интернет информацията за желаещите инженерен дизайн е прекалено бедна, за жалост.
    Какъв точно е изпита по рисуване нямам идея и колко е труден. Знам това което ти казах

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Първи семестър с пълно 6.00. 11 изпита и няколко колоквиума. Чувствам се брутално яко. Преди няколко месеца бях решила, че като и без това съм започнала да се дразня на форума, смислен вариант би бил да му тегля един блок за неопределено време като времето за форум използвам за кръжок/учене. Е, получи се.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Такам няколко въпроса!

Записах се в СУ иранистика, сега ще съм 1ви курс.
    Ако не ми харесва първата година, ще се прехвърля арабистика, а обратното не може.
    на 05.09 идвам в София на общежитие..

Та, някой от СУ може ли да ми каже:

-Колко пари на месец излиза общежитието?
    -Съвсем горе-долу, как ви се струват общежитията, възможно ли е да си съжителствам с хлебарките или по-скоро не?
    -Какво ви дават в общежитието, за да знам какво да си нося аз?
    -По колко хора сме в стая?
    -Карат ли ви да тренирате някакъв спорт, ако да какви спортове има?
    -Мога ли да пропускам някои лекции, ако сметна, че не ми трябват?
    -Как стоят като цяло нещата с лекциите, имате ли големи дупки, или е като училище от 7 до 12 примерно?
    -Преподавателите държат ли се човешки?
    -Че е трудно, ясно, ма много ли е трудно?
    -Ще имам ли време да работя и уча?
    -Учебниците от къде? Книжарници/преподавателите/библиотеки? или както се разбера с дадения преподавател?
    -Имам няк'ви притеснения относно студентския живот, вие притеснявахте ли се преди 1вия курс? Общо това притеснение попречи ли ви на нещо? По-лесно ли беше отколкото очаквахте?
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    ^ пичО, тва всичкото го има обяснено във форума на СУ.
    maDamn

^ Тука е по баровско да се пита..
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    ^ Тука е по баровско да се пита..
    А в раздел секс е направо like a boss
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Не на всичко мога да отговоря, но на някаква част поне мога

Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    -Съвсем горе-долу, как ви се струват общежитията, възможно ли е да си съжителствам с хлебарките или по-скоро не?
    Ходила съм само в 1 общежитие на гости, надявам се да не си гнуслив
    -По колко хора сме в стая?
    Tам бяха 3ма, но в по-хубавите общежития, доколкото знам, може и 2ма. Май зависи от успеха? Не съм сигурна.
    -Карат ли ви да тренирате някакъв спорт, ако да какви спортове има?
    Уж трябва, спортове има всякакви. Аз ходех на фехтовка
    -Мога ли да пропускам някои лекции, ако сметна, че не ми трябват?
    Можеш, но някои преподаватели изискват присъствие и пускат списъци по време на лекцията да се запишеш, че си там. Това е по-често срещано на упражненията, всъщност, където са и по-малки групите и си личи повече. Трябва да проучиш преподавателите.
    -Как стоят като цяло нещата с лекциите, имате ли големи дупки, или е като училище от 7 до 12 примерно?
    Разнообразно е. Може да имаш само 1 лекция/упражнение в даден ден, може и 3-4. За упражненията обикновено има няколко групи и си избираш в коя да се запишеш, но трябва да побързаш, за да не свършат местата.
    -Преподавателите държат ли се човешки?
    На този въпрос не може да се отговори обективно Аз лично никога не съм имала проблеми.
    И тук зависи. И от специалността, и от теб самия, но ако ти е интересно, не смятам, че ще имаш проблеми. Много е трудно, когато учиш с нежелание.
    -Ще имам ли време да работя и уча?
    Да, много хора го правят.
    -Учебниците от къде? Книжарници/преподавателите/библиотеки? или както се разбера с дадения преподавател?
    Има 2-3 книжарници в ректората, повечето учебници ги има там. Ако ги няма, преподавателите ще ти кажат още в първата лекция къде да си ги набавиш.
    -Имам няк'ви притеснения относно студентския живот, вие притеснявахте ли се преди 1вия курс? Общо това притеснение попречи ли ви на нещо? По-лесно ли беше отколкото очаквахте?
    Притеснения относно кой аспект на студентския живот? Аз не съм от притеснителните, така че тук май не мога да отговоря.
    За протокола - учех психология

Повече от фен Аватара на Evterpa
    Град
    somewhere beyond the visible
    Цитирай Първоначално написано от Cооkie Виж мнението
    Не на всичко мога да отговоря, но на някаква част поне мога
    За протокола - учех психология
    Къде си следвала? Вече си завършила или в някакъв момент е имало прекъсване?
    Какво ще кажеш да споделиш повече впечатления на лично?

В СУ, прекъснах след 2ри курс. Пиши, ще ти отговоря, ако мога

Цитирай Първоначално написано от Cооkie Виж мнението
    Пиши, ще ти отговоря, ако мога
    Имам аз въпроси.

Съжаляваш ли, че прекъсна?
    Мислиш ли да записваш пак?
    Доволна ли беше от психологията в СУ, имаш ли мнение за останалите ВУЗове в страната и доколко е приложимо знанието, което си получила? (не говоря колко работни места има, а ако си намериш работа, доколко ще ти помогнат знанията)
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Съжаляваш ли, че прекъсна?
    - Не. Само ме хвана яд малко миналия месец като завършваха колегите, че ако бях устискала още малко, щях да съм вече завършила, но бързо ми мина.

Мислиш ли да записваш пак?
    - В момента уча, но не в България и не точно психология (специалността е смесена, 1/3 е психология)

Доволна ли беше от психологията в СУ, имаш ли мнение за останалите ВУЗове в страната и доколко е приложимо знанието, което си получила? (не говоря колко работни места има, а ако си намериш работа, доколко ще ти помогнат знанията)
    - От самия университет не бях много доволна, не толкова от психологията в частност или от преподавателите. Не отричам, обаче, че ако самата аз бях положила повече усилия, може би щяха да се развият по друг начин нещата. Просто бях решила, че предпочитам да отида да уча в чужбина и го направих.
    За останалите ВУЗове в страната нищо не мога да кажа, защото не съм била в нито един от тях, не съм ги и обмисляла като варианти.
    Знанието, което получих, е приложимо в моя случай от гледна точка на това, че в сегашната ми специалност има предмети, които съм учила и в СУ и сега ми е много по-лесно.

-Карат ли ви да тренирате някакъв спорт, ако да какви спортове има? За някои специалности е задължителен спорта, за други не е. Има голям избор от спортове, трябва преди да се запишеш да си провериш къде са базите, защото ако ти е много далече е кофти.
    -Мога ли да пропускам някои лекции, ако сметна, че не ми трябват? Някои преподаватели уж искат присъствие, други не. Различно е. Поне при нас може да се пропуска.
    -Как стоят като цяло нещата с лекциите, имате ли големи дупки, или е като училище от 7 до 12 примерно? Университетът не е училище, имаш и дупки понякога. Ние в някои упражнения си ходим без значение от групата и така си правим програмата както ни е удобна. Поне преподавателите са ок с това.
    -Преподавателите държат ли се човешки? Има всякакви, до човек си е.
    -Ще имам ли време да работя и уча? Много студенти работят и учат. Все пак зависи и от специалността, която си избрал.
    -Учебниците от къде? Книжарници/преподавателите/библиотеки? или както се разбера с дадения преподавател? Библиотеките са на оферта, защото си намираш нужната литература, а картата за 1 година е 5лв. При нас се е случвало преподаватели да ни пратят по мейла необходимата литература и така са ни улеснявали много. По-големи колеги също се намират услужливи.
    -Имам няк'ви притеснения относно студентския живот, вие притеснявахте ли се преди 1вия курс? Общо това притеснение попречи ли ви на нещо? По-лесно ли беше отколкото очаквахте? Какви са ти притесненията толкоз? Не е страшно. Не си ли чувал хората да казват, че по-готино от студентските години - няма? Сигурно не го казват ей така. На мен си ми е хубаво, не се оплаквам. Случих на колеги, намерих си готина компания сред тях, наистина печени и смислени хора, кефи ме специалността. Пожелавам ти и на теб същото.

За общежитието не мога да ти отговоря, защото не знам как стоят работите там.
    Последно редактирано от marilyn : 08-10-2013 на 09:42
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    ?

За спортове се чудя между плуване и академично гребане (ако има)
    Иначе записах Иранистика, та ще мога да хвърля едно око над общежитията по време на уводния курс..
    Dr. Gregory House

Академичното гребане май е на Панчарево, ама си е път до там.

Мм да е, аз точно за това се чудя щото е далеч гребането.. а пък за плуване и преди съм тренирал (даже медали имам) имам и сертификат за спасител, та ако запиша плуване (да вляза пак във форма) и другото лято спасителче нещо да бачкам, пак са си парички..
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    ^не съм от СУ, но поне при нас плуването беше яко шит - по средата/ в началото на деня, после имаш лекции/ упражнения, а басейнът не е към университета и пътуваш, което не е яко, ако бързаш и не можеш да се изсушиш зимата

Цитирай Първоначално написано от sOniO Виж мнението
    по времето, когато аз съм кандидатствала с мене на рисуване ходеха и хора за ТУ...изпитите са 2 - 1 пространствена компоцизия - обикновено машинна част /доста сложна, с дребен детаил/ и някакво кубче/ сфера/ драперия, а другият беше цветна задача - имаш определени по брой и вид елементи, построяваш композиция и оцветяваш - понякога имаш зададена гама, но как се съобразяваш с нея е особено относително...това, което си показала, е не особено добро попадение за цветна във виас...от задания и гами не трябва да се притесняваш, ако имаш малко усет, се оправят нещата след 5-6 направени вече...аз мисля обаче, че изпит по математика нямаше, макар да беше преди 5 години вече, вземаха се оценки от диплома - математика и физика, но не и изпит математика от ТУ /оценка от матура/
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Аз исках да попитам как работите на лекциите - дали си записвате на листа, в тетрадка или на лаптоп направо... как е най-удобно :р аз мисля да си взема някаква по-голяма тетрадка и да пиша в нея по няколко предмета, че ако съм с листа ще ги изпозагубя... С какво ходят повечето студенти? А вие? Споделете

При нас се ходеше масово с тетрадки. После масово не се ходеше.

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    на лекциите, когато се ходеше и записваше - с листи...ако пропуснеш лекция - директно снимаш следващия път от колега, без да тъпчеш копирани листи в тетрадката, да объркваш последователност или да преписваш...аз мъкнех тефтер + папка с бели листи, тефтерът беше вместо органайзер и пишех общи глупости...
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си