- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дванадесетокласници 2013/2014
ние не бягаме... просто по някога се налага целия клас да си тръгнем спешно.
Ноуп, нашият клас е известен с това, че бяга от междучасията, хаха.
Ужас, старият класен ни извиняваше отсъствия без бележки, а сега даже не можем да си купуваме, няма от кой.![]()
Не. По преценка е и не си го позволявам (много) редовно. Другата седмица ще ходя в Пловдив и може да пропусна цял ден (с бележка, разбира се).
Вметка - 2014 ще сме домакини на националната олимпиада по история, което е повече от необичайно, предвид скромността на града и не особено впечатляващите успехи на училището. Още по-голяма мистерия е как без мое знание са ме избрали за нещо като гид на пристигащите от цялата страна връстници. Забавното е, че няма опция да не приема задачата, дори да са намесени сериозни причини.
В заключение - поне съм доволна от новата учителка по ЗИП БЕЛ, перфектна е. Нищо впечатляващо като отношение, обаче вмъква наистина много подробности и потенциални полезни информации в материала, пък и като цяло не са й скучни часовете :Р.
Последно редактирано от paradosou : 10-10-2013 на 16:44
Оф, не мога да реша какво ще уча, ужас. Днес ходих на кариерна консултация в Интеграл, ама много-много не ми помогна. Потвърди това, което си мисля за себе си - че ми отиват по-комуникативни и вълнуващи професии, където има връзка с хората, в които има повече предизвикателства и различна обстановка... Тези, които ми привлякоха вниманието, бяха свързани с журналистика, PR, реклама, такива неща... Обаче аз по-скоро исках някой да ми обясни в кои от тях има развитие, в кои има реализация и прочие, и прочие...
Супер трудно ми е, не знам. Според баща ми "бъдещето принадлежи на бизнеса и информатиката", но как да правя нещо, което не ми се отдава, нещо, което не ме влече? Как да бъда по-добра от онези, на които това им е в кръвта? Не знам. Блаа, бла.
Баща ти е прав, ама като не ти е на сърцето, не си заслужава усилията. Учи това, което най-много ти харесва и смяташ, че ще ти приляга, а реализацията зависи на 90% от теб. Ако си наистина добра, и продавачка на пазара да си, пак ще изкараш. Е, няма да е колкото някой инженер или програмист, но пък ще го работиш с кеф.
Мани го тоя ПР, несериозно е за бакълавър и е прекалено тясно спецялизирано, тоест ако се окае, че не е за теб, гориш. Пиши го като магистратура. Особено в България, откровено ще ти се смеят с тая специалност и после я си намериш работа, я не. ПР-ът е прекрасно нещо, обмисляла съм го и аз като специалност, но стигнах до извода, че това е призвание. Един ден винаги можеш паралелно с друга специалност или пък с работа да го изкараш в колеж или задочно в университет.
От "Реклама" в НБУ също можеш да останеш разочарована.
Лично мнение.
Второ лично мнение - РАЗКАРАЙ ГИ тия малоумници от Интеграл! Пълни коне с капаци са, опитват се да те набутат в определени университети, договори ли имат с тях, не знам. Това е решение, което ще трябва да вземеш сама всъщност. Много хора, явно и ти, погрешно смятат, че някакъв непознат човек ще им помогне да си определят бъдещето. Естествено, подобни фирми използват тази заблуда и любезно ти предоставят възможността да направиш тест за определяне на силните ти страни срещу скромна сума. Не се връзвай.
В България ли ще кандидатстваш? Ако е за Германия, още по-бързо ги разкарай, никакви ги няма там. Не съм си губила времето да ходя до офиса им за консултация, ама само като им видя кирливата книжка за университетите и кирливите изложения - мерси.
Още нещо - помисли си, дали пък бъдещето ти не заслужава да се напънеш малко. Не казвам да запишеш информатика директно, щото ще ти е мъка, но мисли нестандартно... всъщност, не. Просто мисли. Специалностите не се делят на два типа - с математика и без математика. Има много специалности, в които има математика, но не е нито непоносимо като количество, нито като ниво. Е, да, ще се напрегнеш малко, ама в тоя живот рядко има лесни неща и не успяват тези, дето търсят все на хляба мекото.
Маркетинг. Учи се математика, но в какво количество? И какво правят после тия хора, четох, четох, но нищо не разбрах.
Когато имахме заместничка по история цяла седмица не влязохме в часоветеВ някои предмети директно ни казаха, че ако не държим матура може да си отиваме или да учим наши си неща докато те се подготвят.
Хубавото е, че не ни изпитват и оценките ще си ги изкарваме от проекти. По География избрах чудната тема "Организационни технологични иновации в автомобилостроенето"
Директора най - сетне му е дошла умна идея и ще покани представители на няколко университета, а дано да дойдат в наше село.
Трябват ми извинителни бележки с печат - от 1 до 3 лв.![]()
Ходя, просто искам да се застраховам.
Засега имам само 2 неизвинени.![]()
охооо
аз имам 0 извинени и 0 неизвинени
ебахти дванадесетокласничката съм![]()
Въпреки че съм бягал 4 пъти, само веднъж са ми писали хахахах![]()
Последно редактирано от OoVasKoO : 10-11-2013 на 20:42