.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 82
    Силно се съмнявам, че на раздел световна история моите не чак толкова скромни знания по японска митология ще ми докарат тройка, примерно.
    Имах един образ по история, който очевидно си имаше нещо към мен. Та тази същата ме разхождаше по целия материал като ме изпитваше всеки път. Втори срок ме е връщала буквално на първия урок. И въпреки че имам доста солидни знания по история, тя все пак намери един въпрос, който не знаех и отсече, че щом не знам това, значи нищо не съм знаела и ми написа 3. А на устен пишеше петици и шестици за щяло и нещяло, дори и на такива, които не знаеха какво учим изобщо. Има ги и такива, ама не са чак толкова често срещани.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на an7raks
    Ах, как обичам разни, дето сядат преди контролни да зубрят, за да покажат, че са "повече от другите", а след седмица не знаят и за 3...

Супер фен Аватара на Jaune
    Знанието е по-важно, разбира се, само че не мисля, че това знание, което получаваме в училище, има някаква стойност...

А, кое има стойност?

От оценките ме интересуват единствено годишните, които влизат в дипломата, защото ми трябват, за да вляза, където искам. Много се дразня, когато някой е изкарал по-висока оценка от мен на някое контролно и се започнат великите коментари от сорта на: "Въй, имам повече от теб! НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ!" Направо ми иде да им забия един шамар...
    Разбирането не ми е проблем, но като опре до фактология... Слушам в час и се опитвам да запомня всичко, защото ми е интересно, но има предмети, по които колкото и да се опитвам, не мога да запомня нещата. Например история и география. Историята ми е интересна, но не мога да помня нито години, нито имена. Знам какво се е случило, но подробностите ги зубря за контролното и после ги забравям. Помня само най-основните неща. По география пък без карта съм за никъде.

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    А, кое има стойност?
    Не бе, не ме разбирай погрешно - изцяло съм про-образованието, просто смятам, че нашата система на обучение не струва. Няма концентрация върху няколко отделни предмета, води се, че учиш всичко, съответно те бива и знаеш по всичко, ама на практика съвсем не е така. Липсва задълбоченото изучаване на каквото и да е, не знам защо са решили, че принципа - по малко от всичко води до нещо качествено.

Искаш да кажеш, че трябва да започнат да задълбават, да речем, в биология, нищо че някои учат, примерно, технически специалности? В основното трябва да учиш от всичко по малко, после си избираш гимназия, в която основно се изучава това, което искаш. Не че системата ни цъфти и вързва, ама не е толкова черна, колкото я изкарвате.

Супер фен Аватара на NissaN
    Имам само петици от както съм в 11 клас а днес изкарах 6 по Автоматизация.

За мен знанията са над оценките по важност. Не искам само 6ци, искам да са с покритие. Като всеки нормален човек, който полага някакви усилия, естествено, че се дразня на преписвачи. Но, честно казано, досега класическия зубър не съм го срещала :/

Голям фен Аватара на gugenceto2
    Цитирай Първоначално написано от Nakadah Виж мнението
    Точно хората с твоето мислене са тези които отпадат първата година в университета. И после точно същите хора работят няква скапана работа цял живот....

А иначе по въпроса ми е интересно как вие ги имате тези "знания" без да ги имате оценките....
    Хах странно че не съм отпаднала/изгонена от университета все още :/ Виждала съм как много интелигентни ученици не са били дооценявани от учителите само защото те си имат своите "любимци" които са "перфектни" и над всички останали :/ Не мисля, че оценките точно ще определят какво ще работя цял живот :l П.С. ако те бърка не съм имала лоши оценки не мисля че и е от такова огромно значение.

Мега фен Аватара на draid
    Идва момент когато ще разберете, че оценките и дипломите са само мастило върху хартия, ако зад тях няма никакво покрития са полезни, колкото и тоалетната хартия. Оценките обаче са полезни до там до където представят знанието на човека които ги получава.

Интересува ме какви оценки имам,но знанието е по-важно

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от gugenceto2 Виж мнението
    Хах странно че не съм отпаднала/изгонена от университета все още :/ Виждала съм как много интелигентни ученици не са били дооценявани от учителите само защото те си имат своите "любимци" които са "перфектни" и над всички останали :/ Не мисля, че оценките точно ще определят какво ще работя цял живот :l П.С. ако те бърка не съм имала лоши оценки не мисля че и е от такова огромно значение.
    Под университет имам предвид истински университет. Не от тези в България където с 1 бутилка се стига далече... И докато в България някои хора може да не гледат оценките защото всички знаеме, че разликата между 3 и 6 е 1 бутилка то по света се гледат. Особено като започнеш да кандидатстваш по по-големи компании като Microsoft, Goldman Sachs или BP. И да, докато в България оценките може да не определят дали ще си продавачка в Била или секретарка в общината по света определено определят. Оценките не само показват твойте знания ами твоята работна етика(ако такова нещо има на БГ) както и колко бързо ти сече мозъка. Като цяло хората с високия успех сме тези които си разбираме от работата докато тези с ниския успех са тези които си нямат и на представа от нещата. И най-много мразя хората дето ти се оправдават защо нямат висока оценка като например "Ми аз учих само 2 часа" или "Мене не ми дреме".

Мога да ти гарантирам, че тези дето наричаш "глупави" много скоро ще им се мазниш защото те ще са на по-високо ниво на работното място от тебе и ти ще зависиш от тях.

Колко е хубаво да си дете... Глупаво и наивно без грижи и ангажименти...

ПС: Винаги има изключения. Моля тези с оправданията да не ми скачат...

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Искаш да кажеш, че трябва да започнат да задълбават, да речем, в биология, нищо че някои учат, примерно, технически специалности? В основното трябва да учиш от всичко по малко, после си избираш гимназия, в която основно се изучава това, което искаш. Не че системата ни цъфти и вързва, ама не е толкова черна, колкото я изкарвате.
    Не, искам да кажа, че тези, които искат да учат технически спец., следва да учат математика примерно, а тези с медицина - биология. Повечето гимназии, ако и профилирани, не предлагат адекватно задълбочено обучение само по няколко предмета. Не можеш да ме убедиш, че в 12. клас, когато съм решила какво ще кандидатствам и знам какво ми върви, имам каквато и да е нужда да знам как се решава построителна задача по стереометрия, с която въобще, ама въобще не смятам да се занимавам.

Голям фен Аватара на gugenceto2
    Под университет имам предвид истински университет. Не от тези в България където с 1 бутилка се стига далече... И докато в България някои хора може да не гледат оценките защото всички знаеме, че разликата между 3 и 6 е 1 бутилка то по света се гледат. Особено като започнеш да кандидатстваш по по-големи компании като Microsoft, Goldman Sachs или BP. И да, докато в България оценките може да не определят дали ще си продавачка в Била или секретарка в общината по света определено определят. Оценките не само показват твойте знания ами твоята работна етика(ако такова нещо има на БГ) както и колко бързо ти сече мозъка. Като цяло хората с високия успех сме тези които си разбираме от работата докато тези с ниския успех са тези които си нямат и на представа от нещата. И най-много мразя хората дето ти се оправдават защо нямат висока оценка като например "Ми аз учих само 2 часа" или "Мене не ми дреме".

Мога да ти гарантирам, че тези дето наричаш "глупави" много скоро ще им се мазниш защото те ще са на по-високо ниво на работното място от тебе и ти ще зависиш от тях.

И аз не ги подкрепям тея дето уж са учили ама всъщност не само за да се измъкнат. Или си учил или не точка .Лошо, че не уча в България и не мога да преценя колко зле за университетите тук. Не мисля, че ще се мазня на някой, преценката си ми е достатъчно добра и не бих искала да падна на такова ниско ниво. Както и да е всеки си има мнение и право да го изразява. Интересна темичка като цяло
    Последно редактирано от gugenceto2 : 10-26-2013 на 18:47

Голям фен Аватара на Starless
    Цитирай Първоначално написано от magneticfields Виж мнението
    Ако някой, който е положил много по-малко усилия от теб, те бие с преписване, ще видим дали ще се подразниш! Иначе на теория си права.
    Напълно съм съгласна.
    Иначе зависи - има предмети, които са ми интересни, разбирам ги и смятам евентуално да се занимавам с някои от тях, по тях освен за оценка се старая и за знания. Но честно казано има и 2/3, по които се стремя повече към самата оценка, от колкото към знанията, но това са предмети, които са ми безинтересни и не смятам, че ще продължа да се занимавам с тях по собствено желание. Иначе хора, знаещи си приоритетите няма как да не ги вълнуват оценките, при положение, че знаят, че от това им зависи бъдещето, а именно дали ще ги приемат там, където искат.

Повече от фен Аватара на Hidayet
    Цитирай Първоначално написано от StoichoRusinov Виж мнението
    Има хора на които не им пука какви знания имат за тях важни са оценките.
    С ръка на сърце си признавам, че съм такъв, а вие?
    Познавате ли такива хора, дразнят ли ви, такива ли сте???
    За мен са важни оценките, защото почти всичко ти зависи от тях - диплома, стипендия, мнение на учителите и т.н. Щом имам хубави оценки, следователно съм учила. А и при близо двадесет предмета, половината, от които се учат в университет, и Айнщайн да съм, пак няма да помня всичко.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..

Май за втори път ми се случва да се съглася с теб.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

интересуват ме оценките, но в никакъв случай не се бутам към 6.00, просто сядам уча и се надявам на висока оценка, без после да се тръшкам на по-ниска от 6ца...просто много от нещата които учим не ме интересуват, никога няма да ми потрябват и не се стремя да ги помня важна е дипломата и знанието по отделни предмети

И аз си признавам с чиста съвест /и на учителите съм го казвал/, че по някои предмети - физика, география, история, уча само за оценка. Не съм бележкар, но като завърша и дипломата ми е под 5,50 нито един чуждестранен университет няма да ми разгледа кандидатурата с диплома под 5,50 дори и да имам максимален брой точки на всички изпити. Това е единствената причина

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Цитирай Първоначално написано от BoysInc97 Виж мнението
    И аз си признавам с чиста съвест /и на учителите съм го казвал/, че по някои предмети - физика, география, история, уча само за оценка. Не съм бележкар, но като завърша и дипломата ми е под 5,50 нито един чуждестранен университет няма да ми разгледа кандидатурата с диплома под 5,50 дори и да имам максимален брой точки на всички изпити. Това е единствената причина
    Моля? АХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХ А.

Искат от 4,50 - 5 нагоре, език и най-вече да си платежоспособен.

Цитирай Първоначално написано от Jaune Виж мнението
    Не, искам да кажа, че тези, които искат да учат технически спец., следва да учат математика примерно, а тези с медицина - биология. Повечето гимназии, ако и профилирани, не предлагат адекватно задълбочено обучение само по няколко предмета. Не можеш да ме убедиш, че в 12. клас, когато съм решила какво ще кандидатствам и знам какво ми върви, имам каквато и да е нужда да знам как се решава построителна задача по стереометрия, с която въобще, ама въобще не смятам да се занимавам.
    А, можеш ли да си представиш, че една част от класа ти ще учи едно, друга част - друго, трета част - трето?

I do it for the money,not the science.

Цитирай Първоначално написано от Баща Ти Виж мнението
    Моля? АХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХ А.

Искат от 4,50 - 5 нагоре, език и най-вече да си платежоспособен.
    хахахахахахха.... Да, някой университет от типа на бургаски свободен може да иска и 4,50, но аз щом ще уча в чужбина, няма да е в някой забравен от господа университет, така че на мен ми трябва над 5,50...пък който иска да си ходи във ВУЗ-ове, които изискват 4,50 като не може да изкара повече

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Цитирай Първоначално написано от BoysInc97 Виж мнението
    хахахахахахха.... Да, някой университет от типа на бургаски свободен може да иска и 4,50, но аз щом ще уча в чужбина, няма да е в някой забравен от господа университет, така че на мен ми трябва над 5,50...пък който иска да си ходи във ВУЗ-ове, които изискват 4,50 като не може да изкара повече
    Ти колко си зле...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си