- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Окупациите на Университетите
пп: а за тва дето било важно не колко пари изкарваш, а колко задържаш - тука слагаш коня пред каруцата
дай да взимам по 5 бона на месец - да го мисля колко ще "задържам"
ма кат взимам 500 - за кво задържане изобщо можем да говорим, то не ти стигат да покриеш основните си нужди, рииш ли
не бе, айде кажи. недей тръгва са на лична основа на базата на 2 изречения в интернет
ама интересно ми е, сичките, дето твърдите кое може и как може, НАПРАВИЛИ ли сте го ?
аха, добре
в последните си 5 поста те моля да ми дадеш някакъв пример как ти, или който и да било друг, се оправя с 800 лева на месец
ти ми повтаряш "може, ама няма да ти кажа как, ти не разбираш, вникни в думите ми"
което общо взето те прави поредният, който просто си говори наизуст, ей така, за спорта
което е твърде тъжно
пп: честно казано, надявам се никой да не се опитва да "вникне" в твоите думи, щото тва са думите на 20 годишен, живеещ в илюзията, че щом не е умрял от глад и щом има от време на време 5 лева да завърти двулитровка бира с още 2-3 човека, значи просперира
сори, бате, ама така звучиш
Последно редактирано от tireheb : 11-03-2013 на 11:40
Не просто не смятам да описвам личния си живот тук.
Първата работа на която бях взимах точно 800 лева след като се приспаднат всички данъци. Две години по късно взимам четворно повече. И никак не смятам да спирам до тук.
Това мисля че е достатъчно да ти задоволи любопитството.
Но какво ти обяснявам. Нека се върнем на темата със студентите.
Повечето му книги съм ги чел преди време, но дори той не отрича образованието, така че темата не знам за какво я обсъждате. Особено ми допадна Богат татко -беден татко. Проблема на повечето университети, особено в България е че учат на много неща по малко, вместо дадено нещо в дълбочина. Като цяло не мисля, че училището може лесно да те научи да управляваш пари. Забелязал съм нещо много интересно. Хора които са свикнали да работят цял живот на някаква мизерна работа, нямат почти никаква надежда да се оправят, дори да имат възможности, тези хора не ги използват, защото ги е страх да рискуват, а пари без риск никой не е направил. От друга страна хората чиито родители имат някакъв частен бизнес и т.н. свикват на далеч по друго мислене.
Идеята е да намериш начин да вземаш повече със спечеленото или посредством дадената работа. Никой не е забогатял като е стоял да работи и е давал всичките си пари за сметки цял живот.
Последно редактирано от draid : 11-03-2013 на 13:20
Тук никой не отрече образованието, даже напротив. Иначе в "Богат татко, беден татко" много добре автора описа, на какво според него се дължи това, дам.
Макар че в книгата на места имаше доста глупости, на места малко невероятни (разбирай ако беше толкова лесно всички щяха да са доналд тръмп), тая книга ти отваря очите за доста неща. И ако четящия е достатъчно умен да вникне в нея, може да му помогне до голяма степен.
Аз препоръчвам на всеки да я прочете, пък вече дали ще попие нещо той си преценява.
Е както се казва : "Ако ставаше с гледане, кучето щеше да е най-добрият касапин" просто и да четеш и да знаеш всичко на теория се изискват определени качества които ако не притежаваш, надали ще забогатееш или най-малкото ако направиш някой удар, няма да задържиш парите, за това и малко хора са богати. Но пък и сравнително рядко се случва децата на богатите да не успеят да продължат бизнеса на родителите си именно защото от малки получават мисленето на богатите.
Иначе да, книгата казва много истини, въпреки че докато я четеш имаш чувството, че може да забогатееш за един следобед.
Too low to understand.
Партийната система не работи за България. И да падне кабинета, кво ще се промени? Най-много да се завърне Боко Тиквата, та ще им се отвори работа на студентите и срещу него да протестират.
Комунистите, доколкото си спомням, обещаха като се състави тази аберация, която те наричат "легитимен кабинет", че идват да променят изборния кодекс и ще си ходят след това. Ако поне веднъж си изпълнят обещанието, може би нещо ще се промени.
И как по-точно им се пречи от властимащите да учат? Могат да си ходят на лекции, независимо дали в парламента е Станишев, Бойко или на баба им хвърчилото.
Ако говориш за промяна на образователната система, това е друго.
И не разбрах какво имаш предвид с "емигранти в собствената си държава".
Имах предвид че в държавата, в която живеем, повечето студенти не могат да намерят реализация. Колко от завършилите вишисти работят по специалноста си след като завършат? Колко от тях си хващат някаква посредствена работа за пари които не отговарят на образованието им?
А че образователната система трябва да се промени - това има ли смисъл да се дискутира. Да оставим на страна че се учат и неща морално остарели и нямащи нищо общо с реалността, поне в някои специалности. И като завършиш фактически излизаш въобще неподготвен за това което те чака навън.
На мен пък не ми е ясно как една шепа хора решават ,кой ще учи и кой не . Има хора които ,не ги вълнува цялото това нещо . Чисто ,и просто като страничен наблюдател ,ми е интересно защо лекциите и ученето зависят от групичка хора всеки си решава дали да подкрепя тези протести ,иli дали да не ги подкрепя . Малко егоистично ми изглежда това на мене от страна на протестиращите . И не ,че нещо ама пак да не излезе че се заяждам обаче промяната в една държава ,не зависи само от правителството ами и от хората . Правителството ако ще и патагонското правителство да дойде да ви управлява ако хората нямат желание за промяна просто няма смисъл. Не може при толкова престъпления все правителството да ви е вивновно . И пак казвам не целя да обидя никой но една държава не се състои само от правителство ами и от един народ . Защото така както има студенти които протестират така същите тези студенти висят по цели нощи по баровете и се ръгат с ножове ама да бе и за тва правителството е виновно . То е ясно че управляващите ви са корумпирани в нито държава няма честни политици ,но не обвинявайте само правителството за положението в България защото в голям процент то зависи и от народа .
http://vbox7.com/play:76d01d64c4
Доста интересно и поучително интервю.
иска ми се да напиша отговор, но нямам за какво да се хвана
в друг университет уча, протестиращите не бяха дори допуснати вътре, охраната заключи вратите, при все че бяха 30-тина човека, защото в единия корпус има офиси на прокуратурата...тъй като ние сме независими от МОН, реално протестни действия са напразни в конкретното място, макар и да е обществена институция, така че няма да бъдат позволени
около протеста на СУ Студентски изведнъж опустя стабилно, всички, които толкова много искат да учат, се прибраха кой откъде е и спамят по медии и форуми...повечето съм убедена, че не са и стъпили в университета си, а щом са разбрали, че ще има ваканция са награбили раниците
не знам кой е ходил до СУ, за да види какво се случва вътре...не са някакви хора, насядали в залите да си чешат носа, без да правят нищо...има организация, схема на действие, на контрол - очарователно е до някаква степен, че 100-тина човека студенти поддържат университета действащ, дори и при "окупация" има ежедневни лекции и дискусии, реално, част от тях са по-полезни и смислени от моите лекции последните 2 години, повече може да се научи, отколкото като ходиш само при преподавателите, които следят за отсъствия и да им дремеш в лекциите, както правят 80% от учащите там
политическите си възгледи мисля да запазя за себе си, но колегите заслужават ако не подкрепа, то поне уважение за това, което правят...
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Я дайте малко ъпдейт. Какво се случва? Протестира ли се още? Медиите както винаги нищо не отразяват.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en