.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 635

Hybrid View

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Робърт Кийосаки?
    Yup. Имах доста свободно време.

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от Sh@d0w Виж мнението
    Yup. Имах доста свободно време.
    Повечето му книги съм ги чел преди време, но дори той не отрича образованието, така че темата не знам за какво я обсъждате. Особено ми допадна Богат татко -беден татко. Проблема на повечето университети, особено в България е че учат на много неща по малко, вместо дадено нещо в дълбочина. Като цяло не мисля, че училището може лесно да те научи да управляваш пари. Забелязал съм нещо много интересно. Хора които са свикнали да работят цял живот на някаква мизерна работа, нямат почти никаква надежда да се оправят, дори да имат възможности, тези хора не ги използват, защото ги е страх да рискуват, а пари без риск никой не е направил. От друга страна хората чиито родители имат някакъв частен бизнес и т.н. свикват на далеч по друго мислене.

Цитирай Първоначално написано от tireheb Виж мнението
    бате, като зимаш 800-1000 лева на месец (и то ако си късметлия), от които 500 ти отиват за наем и сметки, примерно, колкото и ФИНАНСОВО ГРАМОТЕН да си, няма да прокопсаш много
    Идеята е да намериш начин да вземаш повече със спечеленото или посредством дадената работа. Никой не е забогатял като е стоял да работи и е давал всичките си пари за сметки цял живот.
    Последно редактирано от draid : 11-03-2013 на 14:20

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Хора които са свикнали да работят цял живот на някаква мизерна работа, нямат почти никаква надежда да се оправят, дори да имат възможности, тези хора не ги използват, защото ги е страх да рискуват, а пари без риск никой не е направил. От друга страна хората чиито родители имат някакъв частен бизнес и т.н. свикват на далеч по друго мислене.
    Тук никой не отрече образованието, даже напротив. Иначе в "Богат татко, беден татко" много добре автора описа, на какво според него се дължи това, дам.

Макар че в книгата на места имаше доста глупости, на места малко невероятни (разбирай ако беше толкова лесно всички щяха да са доналд тръмп), тая книга ти отваря очите за доста неща. И ако четящия е достатъчно умен да вникне в нея, може да му помогне до голяма степен.

Аз препоръчвам на всеки да я прочете, пък вече дали ще попие нещо той си преценява.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Хора които са свикнали да работят цял живот на някаква мизерна работа, нямат почти никаква надежда да се оправят, дори да имат възможности, тези хора не ги използват, защото ги е страх да рискуват, а пари без риск никой не е направил. От друга страна хората чиито родители имат някакъв частен бизнес и т.н. свикват на далеч по друго мислене.
    И това е интересно? :д
    Съвсем нормално и закономерно е.

Нямам търпение да се прибера и да говоря с един доста близък семеен приятел, който по случайност управлява доста печеливш бизнес. Направо... разговорите на такава тематика са ми като наркотици!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си