.
Затворена тема
Резултати от 1 до 25 от общо 336

Hybrid View

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Azoria Виж мнението
    съм си прекарала живота в заблуда.
    Абе, сетих се нещо и дойдох да споделя пак. Мернах това един-два пъти плюс думичката "илюзия"...

Та, колкото и мелодраматично да звучат тия реплики в стил латиноамерикански сериал, когато Химена казва на Франко "Не, ти ме предаде, мислех те за различен, а ти...!!", когато го видя да се целува със Сара. Простете, не си спомням добре сюжета. Та, дайте да помислим кога една изневяра е фатална. На пръв поглед - винаги, но какво става, ако изневярата не е била от невероятна липса на нещо, тоест не се дължи на проблем във връзката, а просто за задоволяване на чисто физическа нужда. За предимно мъжки тип изневяра говорим тук. Абстрахирайте се от всичко останало, което казах за четкане на его, етц.
    Е, в такъв случай вероятно си е от келешлък мъничко, ама да се абстрахираме и от това... някой горе даде филмовия пример с мъжа и секретарката. Да си представим него.

Кога една изневяра не е толкова фатална? Според мен лично отговорът е "когато няма последствия върху връзката". Кога няма последствия във връзката? Първо, когато горното условие е изпълнено, тоест когато тя не е следствие от проблем в отношенията. Второ, когато партньорът не разбира и не започва с "ама ти ме предаде". Кое е предадено всъщност? Чувствата, егото? Ако изневерилият партньор се отнася със същата всеотдайност, грижовност, романтичност, малки жестове етц към половинката си, една изневяра на практика няма последствия. Ако въпросният субект си е оправил секретарката, щото... (да си продължим с клишето) работил е до късно в офиса, прехвърчала е искра и бум. Жената не е живяла в илюзия, защото няма разлика между действителността и това, което тя е приемала за действителност преди да разбере за изневярата. Разликата е едно действие без последствие върху отношението на мъжа й към нея.
    Те се появяват (в следствие на второто условие), когато партньорът разбере и се чувства излъган и се пита къде е сгрешил или се пита (с право, разбира се) дали историята няма да се повтори. И още нещо ми се иска да вмъкна като подтема - я си сложете ръката на сърцето. Ако ви изневерят, разберете и простите... дали няма някакси да считате, че имате еднократен картбланш за подобно действие? Дали няма да считате, че партньорът е един вид длъжен да ви прости? Дали няма да го изкарвате при всеки скандал? Напомням, че между прощаване и забравяне има разлика от небето до земята... И докато Анархи беше така нагъл да твърди, че никой никога не можел да прости, аз не мисля, че е нагло да твърдя, че никога няма да забравите, че са ви изневерили. Или? Ето още една причина да не се разбира.

Далеч не защитавам идеята, че "ама то щом е така, преспокойно може да си изневерява всяка седмица, щото нали няма последствия". Просто ми хрумна нещо и реших да ви поразмътя главите :д Не заемам никаква гледна точка, само задавам въпроси. Реторични или не - вие решете.

Не знам, аз поне правя разграничение между двата типа и бих била по-склонна да простя, ако знам, че изневярата не е следствие от проблем в отношенията, а от някакви други фактори.

Азория, ти виждала ли си отстрани двойка с отворена връзка? Трябва да си много наивна, за да вярваш, че доверието и особено достойнството ти ще са запазени. Отвратително изглежда отстрани, толкова е грозно и пошло, такава подигравка е със самоуважението, че няма накъде. Като ще спи с други, поне да се крие, дявол го взел, не да го прави пред очите ми и околните да го знаят и да се чудят къде ми е акълът.
    Говорила съм с един образ, който имаше такава и останах с много гнусни впечатления. Бях по-малка и не се сетих да питам дали, например, с Другия на неговата са се засичали из града и т.н.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 12-13-2013 на 15:26

Мега фен Аватара на babity
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Азория, ти виждала ли си отстрани двойка с отворена връзка? Трябва да си много наивна, за да вярваш, че доверието и особено достойнството ти ще са запазени. Отвратително изглежда отстрани, толкова е грозно и пошло, такава подигравка е със самоуважението, че няма накъде. Като ще спи с други, поне да се крие, дявол го взел, не да го прави пред очите ми и околните да го знаят и да се чудят къде ми е акълът.
    Говорила съм с един образ, който имаше такава и останах с много гнусни впечатления. Бях по-малка и не се сетих да питам дали, например, с Другия на неговата са се засичали из града и т.н.

Глупости! Т'ва, че връзката е отворена не значи, че тря'а на всяко виждане да му давам отчети кой съм овършала докато не сме се виждали. Правила съм баджанаци и никакви последствия. Никой не ми знае спатиите. 'Ма ако искаш да се похвалиш... може и да стане гнусно, да.

Това, което описвам, не е връзка, аз не го възприемам така, но като отговорена връзка може да се характеризира. Виждаме се когато имаме време, забавно е, дори си споделяме понякога, но всеки си има лично пространство. Знам, че ходи. И той си мисли, че ходя. Но отношенията ни са повече от задоволителни. Ако имам интерес към него, няма да задавам въпроси, чиито отговори не ме интересуват. Дори не искам да го спирам да ходи. Ако това му харесва - нека го прави. Но дори и за секунда няма да седна да си мисля, че аз съм виновна за това, че той го прави. Т'ва няма нищо общо с мен.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от babity Виж мнението
    Но дори и за секунда няма да седна да си мисля, че аз съм виновна за това, че той го прави. Т'ва няма нищо общо с мен.
    Браво за което. Такива отношения се градят и запазват много трудно в интерес на истината, изключително малко хора съумяват да го направят.

Цитирай Първоначално написано от babity Виж мнението
    Ако имам интерес към него, няма да задавам въпроси, чиито отговори не ме интересуват.
    Тук обаче не те разбрах, би ли пояснила?
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на babity
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението

Тук обаче не те разбрах, би ли пояснила?
    Не искам да знам коя е била. Защото ако знам, ще се сравня с нея. Няма да се стърпя. Ще си намеря кусури, каквито и да са, в сравнение с нея. Не искам да го преживявам. Твърде дълго съм давала по-малко от другите, твърде дълго съм била по-лоша, резервният вариант. На този етап това не ме интересува. Ако днес, тук, той ме кара да се чувствам сякаш не стъпвам по земята от щастие, то не ме интересува дали вчера е карал друга да се чувства така. Защото само тук е важно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си