- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дванадесетокласници 2013/2014
^Колко познаваш там?
Аз съм чувала, че трудно се влиза. Е, зависи с коя специалост, де.
Японски.
Защо?
От "We also accept Grade 6 English in the High School Diploma for undergraduate entry." оставам със супер грешното впечатление, че ще ми приемат оценката от дипломата по английски вместо сертификат. Но аз вечно разбирам грешно и не ми се вярва.![]()
Съгласна с Пантерката
В Ланкастър ще те приемат 100% и е много хубаво - като обучение и място за живот! <3
//Само вмятам, че там даже може да се запознаеш с човек от моя град, lol.
Иначе университетите, които си избрала са добри, но зависи с какво ще кандидатстваш в тях.
Не, че съм запозната, ама в някои от тия не приемаха ли доста по-трудно от нормалното?
Като заговорихте за олимпиади, тази по английски някой знае ли кога ще бъде д/г?![]()
*сън*
В Единбург като цяло е доста трудничко за влизане. Или поне аз тъй съм чувала.
Иначе, хубаво е да им пишеш дали се нуждаеш от сертификат.
Щото приемат много лесно. Имаше момичета от моето училище с успех малко под 5, които бяха приети.
Иначе познавам едно момче с японски в Свободния в Берлин :д
Да те понавия за Германия :д
П.С. 100 точки на Тойфел рядко се искат, това само по себе си е показател, че се влиза трудно.
Но и аз мисля, че са напълно постижими тия 100 точки.
Последно редактирано от PinkPan7her : 12-22-2013 на 08:58
Аз не съм с българска диплома.
Кандидатствам с IB такава, която въпреки, че е световно приета почти навсякъде и едно от най-трудните средно образования, е наистина подценена. От общо 45 точки, които 50 човека на кръст по цял свят взимат всяка година, аз трябва да хвана 40 и отгоре, за да ме приемат. Имам 41 предсказани, пък ще видим. В допълнение - трябва ти страшно мотивационно писмо и препоръка.
Та, тей. Готиното в случая е, че аз ТОЙФЕЛ не трябва да държа, защото цялото ми образования е на английски и ми опростяват тая грижа. А, и в доста университети мога да прескоча направо във втората година, в зависимост от специалността, защото съм доста по-напред с материала от всички останали.
Иначе, за последния ти въпрос - ще ти пиша на ЛС :Д
Четейки коментарите ви, ям жито за Българското образование.
Последно редактирано от OoVasKoO : 12-22-2013 на 16:26
^Да бе, да. Заминалите - гъзолизци. Останалите - герои. Пикая ти на логиката. Да си се замислял, че тези, които емигрират искат просто да получат по-добро образование и да видят свят, да опознаят хора?
По-голяма чест ли ти отдава да си "ибрикчия" на мазен, български политик и хаосът в България?
Нито Пантерката в Германия, нито Хаяши във Франция, нито който и да е заминал няма да е ибрикчия. Колкото до мен - спрях да се идентифицирам като българка на 10 годишна възраст, в следствие на коренно различни обстоятелства.
Сега очаквам да ме изгониш от форума, както гоните синеочка.
Аз пък ти пикая на пикаенето и на липсата на аргументи.
Ако четеш по-внимателно ще разбереш, че нямам нищо против ученето или разглеждането на свят.
Като бягаш признаваш, че си слаб и не можеш да се справиш със ситуацията. Сами сте си виновни, че не можете да си създадете възможности в България. Ай сиктир.
Кой говори за бягане? Кой е избягал от проблемите?
Противоречиш си. Казваш, че нямаш против ученето в чужбина и разглеждането на свят, но същевременно наричаш това "бягство".
Прекарала съм над половината от живота си в чужбина. България никога не е била моя страна, нито пък аз някога съм била наистина нейно дете, освен по кръв и документи. В тоя ред на мисли, никога не съм търсила възможности за каквото и да е било в България.
Баща ми , тук не е лесно да намериш качествено образование, не заради липсата на такова, а заради нежеланието на повечето хора да си го получат. Професорите и като цяло преподавателите в моя факултет, с много леки изключения, преподават кадърно и нямат против, а дори искат да ти помогнат,ако имаш затруднения.
Проблемът е ,че масата не желае, дори да е неразбрала, да попита за пояснение и като цяло да се съсредоточи в дисциплината си. Множество хора ходят,колко да отбият номер и в повечето случаи с малко усилия могат да изкарат диплома,която не е подплатена с нищо. Ако си дадеш нужния зор и цел, и тук образованието си струва и има подплата. Много е важна и средата, хората на които попадаш и с които се движиш. Аз затова неведнъж съм казвала колко много си обичам колегите !!!
maDamn
Ти си противоречиш. Аз казах изрично, че говоря за емигрирането. Не за това да отидеш да разгледаш свят, да прекараш някакво време там или дори да поработиш.
Бягството е да кажеш "отивам в Англия да живея, щото политиците ни са скапани и заради това не си намирам високоплатена работа".
Весела Коледа на всички! Какво ви донесе Дядо Коледа? :P
Пиша си сега мотивационното писмо, трудна работа. Написах първия параграф и просто не знам как да продължа. А пък имам толкова много неща, които мога да включа...
Трябва да го напиша днес, защото утре имам среща с консултантката. И трябва да й представя нещо.![]()
^Успех.
Един ден обаче няма да ти стигне. И то не защото имаш да пишеш много, а защото трябва да си разгледала различни идеи.
Първия параграф е най-труден. Прескочи го. Пиши останалото.
^Благодаря ти!Въпросът е да напиша нещо, по което да работя след това.
![]()
^Няма проблеми.
Аз се самоизядох с това мотивационно. :Д Добре, че ми се махна от главата. Попълнила съм си application-a изцяло. Чакам си само препоръката и така![]()
Починах си 3 дни и сега бързо трябва да наваксам със задачите ии утре на урок : (
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Приятно изкарване на празниците!
Нека изпитото вино е повече от изучените уроци. Или може би обратното?