.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 116
    Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Добре де, все тая кой какво ще вземе и кой в какво иска да е сигурен. Все е глупост.
    За на Анархито примера няма да говоря, толкова е неадекватен, че няма накъде.
    Беше ебавка.. :/ Тъпа жаба, умиргай.
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

anonymous708973
    Guest
    Като ви казваха на вас двамата, че дразните и се излагате, не слушахте. А сега, като целият форум се оказа прав, вземете да млъкнете най-накрая и да спрете да занимавате всички с личните си драми. Като петгодишни лапета сте - скъсахте и аре дай да се нареждаме. Никой не ви е виновен, че се заобичахте по интернет и не сте се познавали. Излъганите ви очаквания са ВАШ проблем, не ни правете неволни свидетели.
    Повече няма да кажа нищо.

Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    Бракът е договор за съжителство, изготвен от държавата. Предбрачният договор ви позволява да добавите/измените клаузи от брачният договор, по ваше усмотрение.
    Именно. Замислете се върху това.

Ако някога тръгна да се женя за по-богат от мен мъж, задължително ще искам предбрачен договор, който му гарантира запазване на цялото (или почти цялото) имущество, с което е влязъл в брака.

Ако пък аз съм по-добре финансово, най-вероятно ще счета, че е обидно да искам такова нещо поради разни мои вътрешни убедености.

За сватба ми е далеч да мисля, но винаги съм ненавиждала повечето родни обичаи и цялата селяние. Бих го направила стилно, тип "коктейл" плюс вечеря... малко като по американските филми. И ако може да няма една камара 70-годишни роднини, които не съм виждала откакто съм родена, ще е добре.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Като ви казваха на вас двамата, че дразните и се излагате, не слушахте. А сега, като целият форум се оказа прав, вземете да млъкнете най-накрая и да спрете да занимавате всички с личните си драми. Като петгодишни лапета сте - скъсахте и аре дай да се нареждаме. Никой не ви е виновен, че се заобичахте по интернет и не сте се познавали. Излъганите ви очаквания са ВАШ проблем, не ни правете неволни свидетели.
    Повече няма да кажа нищо.
    Първо ебавахме се, второ теб некой питал ли те е?
    Ти сериозно се мислиш за кралицата на форума.
    С твоето "Аз няма да се заяждам" 5 реда по надолу *ОГЪН И ЖУПЕЛ ОТ ЗМИЙСКИЯ ЕЗИК*
    Последно редактирано от AnarchyBoy : 01-19-2014 на 18:49
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.

anonymous708973
    Guest
    А на вас кой ви каза да се заяждате по темите, логико?

Глей ся, мога да ти докладвам мнението и ЛейдиДи да ти каже същото, дългата процедура ли държиш да минем?

Айде докладвай ме, даже ще си го преместя в другия крачол специално в твоя чест..
    Не се заяждаме, а се ебаваме.. ма то злобата само злоба вижда.. go figure.
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на Lilanda
    Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    Първо ебавахме се, второ теб некой питал ли те е?
    Ти сериозно се мислиш за кралицата на форума.
    С твоето "Аз няма да се заяждам" 5 реда по надолу *ОГЪН И ЖУПЕЛ ОТ ЗМИЙСКИЯ ЕЗИК*
    Ама не е като да не е права.

Инке, на мен ми е интересно каква ще е разликата, ако ти си по-добре финансово? Просто питам, не се заяждам.

anonymous708973
    Guest
    Ето, казаха ти, че не е само ебавка, доволен ли си? Знаем ги твоите "ама ние тука се плюем, иначе много се уважаваме".

Лин, лично убеждение (сега ще бъда оплюта от форумните защитнички на женските права) ми е, че мъжът трябва да печели повече. Убий ме с камъни, не мога да го обясня. С това далеч нямам предвид, че ако, дай Боже, взема, че се развия, захвана да печеля добре, ще си търся мъж, който на всяка цена да е по-богат от мен, но самата аз бих се чувствала по-добре, ако разликата е в негова полза.
    Наясно съм, че всеки попада в различни етапи от живота си по различно време и че примерно... на мен някой може да ми е помогнал и да съм по-добре финансово по-рано от него, затова не бих искала да се чувстваме и двамата неудобно, като си правя устата да си пазя имотите в случай на развод. Вярвам, че такъв ще си го избера, че няма да иска да ме остави на улицата с едно-две-три чавета. Пък и ако не греша, това, което се дели 50/50, са само неща, придобити по време на брака. Тоест... той не може да ми гепи завещани имоти, дялове от фирми от преди брака и т.н. Не съм наясно, изхождам от личната си представа за етика, а не за бракоразводен етикет. Евентуално това, което бих пазила със зъби и нокти, е собствен бизнес. Била съм непряк свидетел на този случай, в който, разбира се, може да се докаже, че половинката има некосвена роля в развитието на този бизнес, защото е осигурявала времето за това и дрън-дрън.

Обясних го като идиот, ама ми е същата каша и в главата, дано да разбра нещо.

Разбрах те..Благодаря ти, че си отдели част от времето да ми обясниш.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Мили момичета и момчета, минавам само да ви кажа, че ми е мъчно, че на тази възраст подхождате по този начин към брака. Не знам защо ви е толкова осакатено мисленето, нито смятам да ви го променям, но в един момент от живота си ще се огледате и ще си кажете: е*и му майката, не съм щастлив/а... и защо?

И другото - Анархи и Лиланда, най-учтиво ги моля личната им любовно/разделна драма да си остане лична. В този случай съм на страната на Пантерата и 90% от форума.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на babity
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Мили момичета и момчета, минавам само да ви кажа, че ми е мъчно, че на тази възраст подхождате по този начин към брака. Не знам защо ви е толкова осакатено мисленето, нито смятам да ви го променям, но в един момент от живота си ще се огледате и ще си кажете: е*и му майката, не съм щастлив/а... и защо?
    Със сигурност! Но кое точно те смущава теб?

Град
    Варна
    Смущава ме точно това, което каза Анархи - вие сте на по 18-20 години. Нормално е да мислите за дълги и смислени връзки, нормално е да мислите за брак, но би трябвало да виждате само хубавите му страни - вричане на двама души да изградят общ живот, обещание да отгледат деца и да си помагат. Не е нормално да сте натрупали толкова негативизъм на тези години, че да обсъждате предбрачни договори и защита на имущество, което дори не притежавате още, а и не се знае дали ще притежавате някога.
    Не казвам, че е глупаво да мислите за това. Казвам само, че е прекалено рано и се лишавате от много неща като се стараете да мислите като възрастни, каквито още не сте.
    Дае, аз съм поне с 10 години по-голяма от повечето от вас, имам брак от 5 и все още не мисля по този начин...

Смущава ме точно това, което каза Анархи - вие сте на по 18-20 години. Нормално е да мислите за дълги и смислени връзки, нормално е да мислите за брак, но би трябвало да виждате само хубавите му страни - вричане на двама души да изградят общ живот, обещание да отгледат деца и да си помагат. Не е нормално да сте натрупали толкова негативизъм на тези години, че да обсъждате предбрачни договори и защита на имущество, което дори не притежавате още, а и не се знае дали ще притежавате някога.
    Точно затова казах, че ако още преди да се е случило цялото нещо мислиш за развод, смятай колко доверие имаш към половинката си. А някои и към себе си май нямат доверие.

Относно предупреждението-спираме, кака, спираме.

Мега фен Аватара на babity
    Да бе, ама всеки изхожда от личният си опит, така ни е устроено съзнанието. Късмет!

Не казвам, че е глупаво да мислите за това. Казвам само, че е прекалено рано и се лишавате от много неща като се стараете да мислите като възрастни, каквито още не сте.
    Дае, аз съм поне с 10 години по-голяма от повечето от вас, имам брак от 5 и все още не мисля по този начин...
    Иди им го набий в главата.. те тука всички са някво олицетворение на зрялост, особено 14-18 годишните..
    Dr. Gregory House

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от babity Виж мнението
    Да бе, ама всеки изхожда от личният си опит, така ни е устроено съзнанието. Късмет!
    не знам, и аз съм имала my fair share от болезнени раздели, и съм била и от двете страни на барикадата - и по-добре финансово, и по-зле, и са ме използвали... виждала съм редица примери около себе си, но в крайна сметка вярвам, че когато тръгнеш да избираш онзи, с когото да сключиш брак, то той трябва да е човекът, с когото планираш да прекараш остатъка от живота си
    решението за брак не трябва да се взима с лека ръка или с празна глава, напротив, нужно е много мислене и много вяра - както в другия, така и в себе си, така и в двамата като единица
    на вас оставям да решите от къде ви идва мисленето

не знам, и аз съм имала my fair share от болезнени раздели, и съм била и от двете страни на барикадата - и по-добре финансово, и по-зле, и са ме използвали... виждала съм редица примери около себе си, но в крайна сметка вярвам, че когато тръгнеш да избираш онзи, с когото да сключиш брак, то той трябва да е човекът, с когото планираш да прекараш остатъка от живота си
    решението за брак не трябва да се взима с лека ръка или с празна глава, напротив, нужно е много мислене и много вяра - както в другия, така и в себе си, така и в двамата като единица
    на вас оставям да решите от къде ви идва мисленето
    Това преди малко си го говорехме със съквартиранта, хабсолютно същото! евала кака!
    Dr. Gregory House

Град
    Варна
    Не, всъщност, предбрачният договор има смисъл в определени ситуации, аз не съм против него, не ме разбирайте погрешно.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението

И още нещо-по времето на нашите родители /демек комунизма/ такива работи като предбрачен договор не е имало. И какво? Щастливи ли са? Щастливи са. Пък ако мислите за развод още в началото на брака, да ви имам и доверието към половинката ви. Тъй де, нали за да вдигнеш сватба трябва да имаш доверие към човека до теб?
    [/I][/B]
    Колко си глупава и ограничена всъщност.
    За разлика от теб, някои имаме поглед над нещата, който се простира малко по-далеч от носа ни.
    Когато нашите са се оженили /след комунизма/ е нямало предбрачен договор, когато се разведоха майка ми , вложила пари в апартамент, мебели, обзавеждане, остана на улицата, с дете, без пари и с едни парцалки на гърба си, дето се вика.

Аз съм за брака, за предбрачния договор, за децата.
    Искам да има сигурност и за мен, и за него, и за децата ни.
    Искам, ако нещата не вървят, да се разделим мирно и всеки да има къде да живее и да му е комфортно.

А за сватбата-тиха,скромна,максимум 50 души на средна възраст, близка до моята и неговата. На брега на морето или в тиха гора..скромно някво.
    Последно редактирано от bloodyF : 01-19-2014 на 21:55
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    Иди им го набий в главата.. те тука всички са някво олицетворение на зрялост, особено 14-18 годишните..
    Бе, пак ще излезе, че се заяждам, ама ти не стана ли на 19 преди 5-10 дни, кажи-речи?

С БлъдиФ съм съгласна, макар че малко рязко го каза. По една или друга причина някои от нас сме ставали свидетели на грозни ситуации и малко или много сме се замислили. Аз лично за себе си категорично мнение не съм изказала, всичко е по-скоро условно и моментна нагласа.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Бе, пак ще излезе, че се заяждам, ама ти не стана ли на 19 преди 5-10 дни, кажи-речи?

С БлъдиФ съм съгласна, макар че малко рязко го каза. По една или друга причина някои от нас сме ставали свидетели на грозни ситуации и малко или много сме се замислили. Аз лично за себе си категорично мнение не съм изказала, всичко е по-скоро условно и моментна нагласа.
    Аз да претендирам, че съм зрял?
    Вие се правите на философи из целия форум и обяснявате колко много сте видели от живота..
    И ги мъдрите едни смешни и наивни простотии, след време ако форума е жив ще гледате и ще се смеете на глупостите дето сте писали, в това число и аз ще си се смея на простотията.

Пийс брах ;3
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на 102
    пак ли ве

Град
    Варна
    на пантерата и на анархи трябва да им взема пасовете на акаунтите и да ги блокирам един друг

anonymous708973
    Guest
    Че ние не си пишем лични, защо да ни блокираш един друг?

Dr. Gregory House

Град
    Варна
    така няма да си виждате и мненията във форума... мисля

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове