- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.7
Писала съм и преди.
Силиконите са безвредни, нетоксични, но не се разтварят във вода и се натрупват по косата. Затова от време на време трябва да се измиват със шампоан със сулфати, които ги разграждат.
Самите сулфати са доста агресивни и изсушаващи, но е доста трудно да се избягват. Най-добре е да се редуват шампоан със сулфати и такъв без.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Намазах се със зехтин преди час и нещо и ще поседя още малко.
Момичета, изникна ми един въпрос :д Ако имам натрупан силикон, тоест косъма е обвит, като правя маски не са ли безполезни, защото не "достигат/проникват" до косъма? (дано ме разбрахте)
Искам да попитам някой ползвал ли е шампоан, балсам или маска Loreal Pro-Keratin Refill? Ако да, какви са ви впечатленията?
И ако може да ми препоръчате други продукти с кератин за възвръщане блясъка и здравината на косата. Мерси предварително.
Това е добър въпрос.
http://www.clearcoproducts.com/pdf/l...olubility1.pdf
Според това, силиконът не се разтваря от мастни киселини, значи ако има стабилно наслояване маската не би имала ефект.
Едит: Въпреки всичко, аз винаги си нанасям маската и по скалпа и в корените, а там вече няма как да има наслоявания и винаги ще има ефект.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Някой ме беше помолил да изкажа мнение за шампоана и балсама на Nashi - прекрасни са.
В петък се постригах с 2-3 см и днес реших да си направя маска с кисело мляко,хума,лимонов сок и мед.Стоях около 4 часа,а после си изплакнах косата с оцет,след което си сложих и арганово масло по дължината и краищата.Стана адски мекичка и не мога да спра да ѝ се радвам.Решила съм да забравя за преси,маши,сешоари (не че ги ползвам често - около 3-4 пъти месечно) и редовно да си правя маски и да я поддържам.Единственото,за което съжалявам,е,че много ми се скъси косата - вече и до закопчалката на сутиена ми не стига.Пак ще започна с хининовата вода и бадемовото масло.
Попринцип косата ми не цъфти често, но напоследък страшно нацъфтя. Дълга е, правя си маски, никога не я изправям, защото си е права и мноого рядко - примерно 2 пъти в месеца я къдря с преса, понякога и не я къдря. Вкъщи винаги съм на опашка, спя на опашка, защото е дълга и не ми е удобно по друг начин. Косата ми не е на етажи, но има много косъмчета, които са по-къси и са цъфнали и няма как да се отрежат.. Много грозно седи. Мислите ли, че причината е това, че я връзвам?
Вчера бях на фризьор и косата ми определено живна. За съжаление обаче около час - два по - късно беше станала на нещо като клечки. И аз не знам как да го опиша, но стои така сякаш не съм я ресала въобще..и това е нормално за нея. Не проумявам какво не и наред, защото има хора чиито коси винаги изглеждат пухкави, подредени.. Някой знае ли защо се получава така?
Първо да сме наясно, че пухкава коса далеч не е добро определени е за коса
На мен това ми звучи като дехидратирана коса. Какво ползваш за коса? Шампоани, балсами маски?
Термозащита, ако я изправяш/къдриш? Съветът ми е да използваш и някакъв финиш за коса, който ще предаде блясък и ще подреди косата ти. Наши, Олиото на Макадамия
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
Минавам да се похваля, че вчера си поръчаш нова преса за косаБях питала за нея тук и в друга тема, но не получих отговор и все пак реших да я поръчам, защото съм доволна от един по-стар модел. Днес ми пристига новата придобивка и вече нямам търпение
![]()
![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Честито
Аз спешно трябва да почна да си правя маски, не може да си изправя косата един път и да цъфне веднага при положение, че съм ѝ рязала пред няколко дни връхчетата.
Умувам какво да правя за бала. С екстеншъни надолу стои смешно, а е прекалено къса за прическата, която бях планувала.
Koe му е смешното? Ако косъмът е добър, цветът е подбран добре, сложени са както трябва и са нормална дължина спрямо ръста ти няма проблем.
някой пробвал ли е това ?
http://www.dhukai.com/faq-how-to-gro...nch-in-1-week/
Подстригана си на чертна,ясно.
Има вариант да се прелее без ножицата, ама ще ти трябва доста коса,която тежи много. Няма смисъл.
колко ти е къса сега? може да умуваме заедно за прическа![]()
http://electron.bg/images/PP7212.jpg
Помагайте за прическа за бал -косата ми е под сутиена с бритон..Не искам кокове и вързана коса..
ОБИЧАМ ТЕЕЕЕЕ <3
Браво само това ми трябваше. Много съм глупава!
Излизам си сега от банята, изсъхна ми косата и какво забелязвам нещо бяло.Като си погледнах скалпа още доста.А преди да се изкъпя съм почти сигурна, че нямах въобще нищо такова...Не съм сигурна това пърхот ли е,скалпа ми ли се лющи...Мисля,че по-скоро второто.
И защо ли? Мисля,че знам отговора. От известно време май окл.2 седмици почнах да си мия косата с шампоан на....Медикс представете си ;х На майка ми е,а тя каквото и да използва има перфектна мека лъскава коса(не знам сериозно как го прави.Използва единствено шампоан и си боядисва косата веднъж месечно с някаква супер евтина боя.Завиждам й)
Та понеже използвам маски с масла а те понякога доста трудничко се измиват особено ако използваш мек безсулфатен шампоан. И един ден реших и се измих с този и после косата ми изглеждаше доста по-обемна.И продължих така досега.Но явно тази евтина формула не е за моя скалп...
...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...
До началото на закопчалката на сутиена. Малко е, но винаги режа нацъфтялото и няма как да я пусна мигновено дълга. :/
Шампоаните в ензо, поне на Шварцкопф, са оригинални.
абе хора,само аз ли много искам тънка коса..омръзна ми от мойта толкова е обемна и гъста и ме вбесява :@
ОБИЧАМ ТЕЕЕЕЕ <3
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
http://en.marionkosmetyki.pl/pictures/products/10.jpg
някой може ли да ми даде мнение?
Една приятелка ползва червен. Доволна е, цветът се получава.
Благодаря!Надявам се да се получи и при мен
![]()