Всеки пол си има определена роля, което крепи светът от векове.
Виждам, че се справям по-добре от един мъж с деца, домакинска работа, интуитивното, емоционалното...имам разкъсваща нужда да се грижа спрямо тези си възможности за семейство. Но това не ме е ограничавало в други области никога. Чета, пиша, имам прекрасна обща култура....Страхотен шанс за реализация. Не съм онази жена от клишетата, която не може да отиде на работа заради мензиса си или би въртяла интриги в офиса. Мога да мисля логично и да върша мръсната работа заради която мъжете чувстват висши (парадоксално) . Мога и да съм нежна.
Зависи в какво поприще избера да се озова. Това, че съм жена може да е плюс, може и да не е. Всеки трябва да си знае възможностите и да не се сърди.
Видяла съм много сексизъм по кварталните кръчми и чалга-село фирмите, както и от разочарованите мъже без реална представа за светът...Това не ме притеснява. И шизофрениците не ме притесняват - то е същото.
Радвам се, че мога да зарадвам жените, които уважавам по социално приемлив начин. Не съм мислила повече по въпроса...И е ненужно.
Еманципацията отдавна е постигната, от тук нататък "феминистките просто си търсят драми - типично по женски. Голямо лицемерие...