Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
...Абе, момко, вашите какви електроуреди купуват, че се развалят толкова често? Щото вкъщи я се развали нещо веднъж годишно, я не. Водопровода сам ли ще го оправиш? Щото по спомени имаше един човек, дето се наричаше водопроводчик и това му е работата...

...Как не те е срам да сравняваш дейности, които, погледнати сумарно, я се случват веднъж месечно, я не, с нещо, което се върши всеки ден? Да се биеш в гърдите, че вършиш нещо от дъжд на вятър, пък не пипваш ежедневните задачи, е смешно. Все едно да оценям факта, че мъжът ми, който ми говори на "ма", "овца" и ме псува, ми подарява роза за рождения ден. Биг дийл...

Обаче е масово явление момченцата да се разглезват. На големи мъже майките им слагат и вдигат чинията, срамота е просто.

И чисто логически не го разбирам... защо аз да се бъхтя с всичко, щом нещата ще станат толкова по-бързо и приятно, ако и двамата се стегнем и за 2 часа овършеем, за да можем после да правим нещо приятно заедно?
Както споменах по-горе тези неща се правят по-рядко, но не са по-маловажни от останалите. Представи си да ти се развали нещо по автомобилът и да разчиташ на него и да се чудиш какво да правиш, а мъжът да знае как да го поправи за 2 минути? Или да трябва да се пренесе нещо което тежи 30-40кг. и да го буташ и влачиш половин час, след като мъжът ще го занесе за 5 минути. Вярно е, че на водопроводчика това му е работата, но по тази логика и на домашната прислужница работата и е да върши домакинската работа. Ако можеш да си го позволиш финансово и да имаш доверие на чужд човек, който да обикаля из апартамента ти спокойно може да отпадне спорът за разпределянето на къщната работа. Но тогава ще дойде въпросът как да разделите сумата, която ще и плащате.

Ако ти изкарваш 1000лв. на месец, а той 2000лв., обаче неговата работа е физически уморителна, а твойта не е пак ли ще е честно да казваш, че къщната работа трябва да се дели по равно? И това, че той допринася повече за семейния бюджет не е ли част от неговата свършена работа, с която подпомага домакинството? Защото по твойта логика ако всичко се дели по равно, то и бюджета трябва да се дели по същият начин. Тоест 2 х 1500лв., макар че ти не си си изработила тези 500лв.

Въпросът тук не опира до разглезване или мързел, а до йерархията в семейството или съжителствуването. Както когато те назначат в една фирма за служител, от теб не се изисква да поемаш ръководната работа на шефа или работата на хигиенистките, а се изисква да вършиш точно това за което си поставена там, така и в семейството трябва всеки да си знае задълженията и да ги изпълнява. За мен не е проблем да измия чиниите, да изпера или да пусна прахосмукачката, но трябва и момичето до мен да изпълнява своята функция щом съжителстваме заедно.