Дорн е едно от седемте кралства под властта на Железния Трон - последното, което се е заклело във вярност. Домът, който управлява Дорн е Мартел, а главата на семейство Мартел в момента е принц Доран - по-големият брат на Оберин.
Общо взето, Мартелите са доста тясно свързани с Таргариен посредством няколко брака, последния от които между Елия Мартел (сестра на Доран и Оберин) и Регар (сина на Лудия крал). След бунта на Робърт, когато Регар вече е убит от Робърт на Тризъбеца, а Ерис - посечен от Кралеубиеца, армиите на Ланистър щурмуват Кралски чертог и съответно, Червената цитадела. Дъщеричката на Елия и Регар е убита, а Грегор Клегейн - Планината убива и новородения син на Елия - Егон, пред очите й, като му разбива главата в стената. След това с парчета мозък и кости по ръцете изнасилва Елия и я убива.
Общо взето Мартелите нямат повод да обичат Ланистърите, въпреки че сега, уж, са в добри отношения, тъй като Мирцела е сгодена за един от синовете на Доран.
Определено Дорн ще има роля в бъдеще, но лично аз мисля, че малко ги надценяваме. Дорн може да е доста труден за завладяване, но ако трябва те да воюват и да завладяват нещо, не мисля, е ще бъдат така ефективни, особено ако са без съюзници.