- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
georgi12 - ти свали голям товар от менетака се бях шашардисъл че ми е мораво червено-кафяв и е придобил неква странна форма. Казваш че това е нещо съвсем нормално положение след обрязване. А можеш ли да ми кажеш грубо колко време минава докато си стане както преди.
За кървенето днес гледам че е спряло , изглежда е по зараснал. Иначе си кървеше по малко в покой.... иначе сутрин около 6 часа се събуждах вдигнал палатката но гледах да се успокоя по най бързия начин че за сега чувството не е много приятно![]()
След като паднат конците и зараснат раните отока спада.
Здравейте,
Някой може ли да обясни по-подробно как боли късото гемче и изобщо боли ли, защото по време на секс, след като го извадих, целия ми пенис беше в кръв и капеха капчици от главичката. Така зверски се изплаших, направо щях да припадна. А нищо не бях усетил. Добре че мацката се оказа по-корава от мен и погледна да види и се оказа че кожичката ми се е скъсала леко. Кървенето поспря само и през цялото време нищо нито ме болеше нито усетих каквото и да било. Много яко се изложих и сега не знам какво да правя? Може ли така да се скъса гемчето без да усетя нищо и бих помолил за съвет какво да правя?
Може да се скъса . На първо време - трябва да останеш на сухо , докато заздравее . Отиди на лекар , за да прецени дали е късо и дали трябва да се среже.
Здрасти,
При мен се получи същото преди няколко дни, само дето кървенето си беше много здраво и ходих на лекар по спешност в Пирогов. Докато стигнем до там целия ми патналон беше в кръв!!!! А там лекаря ми намаза гемчето с някаква паста, каза като за боксьорите и ме накара да го стискам 5 мин и кървенето спря. Сега съм на сухо и чакам да зарастне за да ходя на лекар да видим как щи го ремонтираме, защото втори такъв шок не ми се мисли.
Iskam da popitam az sum na 16 I predi 10 dena mi otrqzaha gema no mislq che problema ne e tova ne sum probval no vchera kato poluchih erekciq ne izglejdashe po razlichen otvun.Vuprosa mi e zaduljitelno li e obrqzvaneto kato turchin ili ima I drug nachi I dali sum si napravil pravilnata operaciq ??? Molq pomognete mersi predvaritelno
Изчакай още седмица и отиди при лекаря си да те прегледа. Не вярвам да си бил за обрязване, а той да ти е направил само операция на гемчето де.
Тъкмо се връщам от уролога и след 1 седмица съм на операция. След толкова време дойде времето и това да направя. Надявам се и аз след това да добавя малко укоражаващи думи за момчетата, който ги е страхМислех да е лазерна, но в крайна сметка не виждам смисъл да бия път до София. Ако уролога ми е прав и няма да имам проблеми и на другия ден вече да мога да излизам спокойно, то ще е по-добре, при положение, че ако е лазерна губя 2 дена в път.
>>DjBelev<<
Здравейте, от изчетеното до тук мисля, че имам Фимоза. на 20г. съм и след като забеля главичката ми се събира кожичката над нея и имам болки. Ще може ли някой да ме посъветва за някой добър специалист в София за преглед и евентуално за отстраняване на проблема ми.
Не само турците са обрязани , но и арабите и 80% от американците , евреите , някои католици , както и скопските християни . на 1-ви Януари православната църква празнува празника Обрезаье Господнье - което ще рече , че малкият Иисус е бил обрязан на 7 -ят ден.
Относно питането ти - ти как очакваш в ерекция да изглежда по-различно отвън? Разликата е отвътре при операция ат късо гемче.
Ако болката е лека - не е страшно - просто си играй - както казва баткодоки. Щом кожичката се събира зад главичката - при ерекция - няма пробелм , но ако състоянието , което описваш е в покой - тогава може и да има проблем.
Когато задавате въпроси бъдете по-конкретни .- това не е към теб , а към всички пишещи тук.
Дам, да загубя 2 дена в път, 200 лева за операция + пари за пътни и ала бала...И това за 4 минутна операция...Доктора ме убеди, че и при скалпела на другия ден ще мога спокойно да си обикалям, без да имам сериозни проблеми. Пък и хич да не е, всеки ден се играе със скалпела, така че. Със сигурност ще зарасне по-бързо с лазерна, но ще изтрая 2-3 дни повече в зарастване.
>>DjBelev<<
Блажени са вярващите...
Доста опарени има в тази тема от безобидния скалпел .
Всъщност избора си е твой...
Тъй като отдавна нямаме опериран от тая тема, та ще пиша тук там някой неща, че да може младежите който имат подобен проблем да съберат кураж
Операцията не беше нищо страшно, 10 минути и толкова. Боли само от упойката, после само си лафиш с доктора и сестрите. Сега вече ми размина упойката и започва да боли, но все пак едва ли някой очаква след операция нищо да не те боли. Предписал ми е един крем деф- нещо си да се мажа. Заминах си няма и час след операцията, като релано се забавих, защото доктора дойде в малко късно, а имаше още четирима преди мен за него. Няма нищо страшно, в момента съжалявам, че толкова много си забавих тази операция, вече щях да съм забравил. Ще пиша и като ми паднат конците и т.н.Както казах, ако имате такъв проблем, няма смисъл да го бавите, сам няма да се реши, а цялата процедура не е толкова страшна
![]()
>>DjBelev<<
Аз съм на 18 и имам проблем със забелването, когато съм в ерекция, когато е в спокойно положение се забелва но, ако съм в ерекция и тръгна да го забелвам ме боли и не мога да го забеля целия вижда се само малко от горе каналчето и околко него.
Здравейте!
Благодарение на този форум, хора като мен вече доста над тейнейджърските години могат да получат адекватна информация за какви ли не проблеми, които ни измъчват.
Ще разкажа накратко надявам се
Мъж, 32 г., обрязах се преди 27 дни. Страдах от чести баланити и баланопостити, отделно имах къс гем и лек фимозен пръстен, който си личи при забелен пенис и в нормално положение. Както всички предполагам, въпреки, че тази процедура не е свързана с някакви вътрешни органи, които да бъдат отваряни, си има шубе, няма как. Така беше и с мен. Сутринта ми направиха изследвания на кръв, урина, кардиограма, срещнах се с анестезиолог и зачаках да ме извикат за операция.
Дойде момента за това, влезнах в операционна, сложиха ми абокат и ми казаха, че упойката ще е пълна. Това малко ме изненада, но така бил решил анестезиолога. Според мен, тъй като ме видя с учестен пулс, реши, че доста съм се уплашил, може би затова. А то при мен това си е нормално положение
Събудих се вече в стаята, болка нямаше никаква! Единстевно някакво пощипване. От прочетеното в интернет, най-се страхувах като дойде момента с уринирането! Реших се, а се оказа, че нямаше абсолютно никакъв проблем - нито ме болеше, нито имаше кръв, всичко си беше почти както преди. Преспах в болницата и на следващия ден се прибрах у дома.
Превръзки не са ме карали да правя, нито да пия някакви лекарства, само промивки с калиев перманганат 2 пъти дневно.
До тук беше хубавата част - радвах се, че съм се отървал от три проблема наведнъж на най-скъпото място за всеки мъж!
Като позволи малкия приятел да го пипам повече, забелязах, че отвора на уретера ми се е стеснил и от дупчица, откъдето излиза урината и еякулата, ми е останала само цепка! Дори при опит да го разтворя насилствено, нищо не се получаваше! Поразрових се и не прочетох никак хубави неща за това, което ми се случва! Усложнение, което се получава при някои. Свързах се с лекаря си за преглед, той каза, че се случва и трябва да се оправи. И наистина, след 10тина дни, цепката стана малко отворче. Въпреки това, ми изписа поставяне на лекарство в уретера и разшири отвора със специален уред. Това беше много по-страшно и неприятно от самата операция! Отделно от това, здравата логика не предполага от махането на едната кожа, пениса да стане по-малък. При мен се случи и това! Не си въобразявам, не просто окото вижда лъжовно, изгубих 3 сантиметра!
Макар, че стана много дълго, а първоначалната идея не беше такава, се обръщам към всички момчета, които имат проблем, да не се плашат, да не отлагат тази манипулация като мен вече на толкова години, няма нищо страшно наистина! Исках да стане ясно, че е възможно да има проблеми след това и на тези, на които не се налага обрязване, да не го правят, за да не си навлекат на "здравата глава" проблеми, за които да съжаляват цял живот.
Интересно!
Моят пък не мръдна и с един милиметър - ако не броим отрязаната кожа.
Както обещах, ще драсна още малкоМинаха почти 4 дни и се чувствам доста добре. Болка почти няма, може би само когато съм седнал изправен, за това гледам повечко да се излягам. През повечето време има леко парене или щипане, но абсолютно нищо сериозно, което да кажеш, че няма да изтраеш. Още същата вечер след операцията ходих на гости, онзи ден бях в университета, обиколих малко Варна по работа, вчера пак обикалях по работа, ходих на панаирчето и вообще не съм се спрял
Мажех го сутрин и вечер първите 2 дни превантивно, но от днес вече само по един път, тъй като и доктора така ми каза. Вечер си се наспивам, събуждам се по някое време, но почти няма болка. Първата вечер четох, че от нощните ерекции боли много и едвам се навих да си легна, но явно по-голям проблем е при обрязването, при късо гемче няма сериозни проблеми. Къпя се нормално, като внимавам да не намокря самите конци и т.н. Общо взето всичко е нормално и сега вече много започва да ме е яд, че не съм си я направил още преди 2 години, сега щях да съм си спестил доста тъпи моменти. Доктора каза, че конците ще започнат да падат през втората седмица, така че ще чакам вече този момент. Така че, който още се чуди, да спре да се чуди, а да отива. Ако има варненци с такъв проблем, пишете на лично и веднага ви казвам при кой лекар да отидете
![]()
>>DjBelev<<
Добре това ок, но имам друг проблем казах на баща ми, че не мога да го забеля докато е в ерекция и, че нали тва не нормално той вика, че било нормално и се смее, незнам чувал ли е за фимоза въобще не го приема ли незнам. :Х :Х
Щом си на 18 - отиди при Уролог - той знае малко повече от баща ти .
Няма още пълна 1 седмица, но днес ми падна първия конец. От вчера всичко изглежда зараснало и днес ми се стори, че единия конец нещо не стои добре и докато го пипна и видях, че е паднал. Доктора каза, че след 1 седмица ще започнат да падат и точно в 0:10 на 7мия ден ми падна първия...Те това е точност![]()
>>DjBelev<<
Ден 16 /15/
Преди половин час, преди да вляза да се изкъпя, забелязах че останалите ми 4 кончета си се разпадат и с една пинсета ги издърпах и вече конци нямам (party) . Болки нямам от третия ден, естествено самото място като го пипна има лека болка. Ако знаех, че така ще мине всичко още преди 2 години щях да си я направя, ама уви страх...Момчета казвам ви няма нищо страшно, реално болка може да се каже, че имаше само при упойката, всичко останало не може да се нарече болка, а дисконфорт.
Препоръчвам на всеки който има къс гем, да не се страхува, а да действа и да приключи с това колкото се може по на времеАко има варненци, ще ви препоръчам и страхотен уролог
![]()
>>DjBelev<<
Здравейте, на 30 години съм и преди 6 дена ми направиха операция пълно обрязване. Причината не е здравословна, а по мое желание. Просто смятам, че не само е по хегиенично а и естетически по добре. На 4-тия ден хирурга ми каза да махна вече марлите и да не слагам повече. Мажа се с дефламол и пръскам с ЦиКатридина спрей. Незнам кога трябва да паднат конците но до момента не е паднал нито един. Имам малки притеснения защото мястото на шева от горната страна на пениса е подуто. Незнам дали е възпалено или не - розово си е не ме боли просто стои подуто. Ако някой има "опит" ще се радвам да сподели.