- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дванадесетокласници 2013/2014
И аз изкарах толкова почти без подготовка, защото бях перфектно подготвена, но на темите от Средновековието. Темата за Априлското въстание я бях прочела точно 2 пъти, дори без да се старая. Но до голяма степен ми помогна това, че съм от Панагюрище и поне за Пловдивския окръг знам всичко
Ами, в голяма дилема съм- Право или МО.
Ще държа изпит и по литература, и по английски. А по английски можеш ли да споделиш каква ти беше оценката?
Последно редактирано от tonssy : 04-25-2014 на 08:37
4и50 ,ако не се лъжа.
Аз съм МО и съм си много доволна, не е леко хич,ама пък си заслужава. Учим си доволно много право, а и имаш възможността след 2ри или 3ти курс да запишеш и право паралелно.
maDamn
Eeee, хайде стига, да изравям ли постове как учиш по история, моля те.
http://www.manager.bg/%D0%BE%D0%B1%D...88381481237582
Ама много ми е смешно как всички реват срещу това, разбиващо жалко е, погледнато отстрани.
Това,че винаги си правят експерименти с набор 95, е вярно.Който си спомня изпита ни по математика беше нещо ужасно.Онзи с асансьора,който се изкачваше - винаги ще го помня.Повечето от познатите ми писаха матури по предмет,с който не кандидастват и въобще не са се готвили.И все пак се надявам да не дигнат точките за 6,00.
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Хa тaкa добре дошли в Бългaрия, държaвaтa нa aбсурдите... Сиреч беж лиске дa бягaме от тук, инaче ще ни зaтрият млaдините.. Бегония му е спaсението..Вижте, моля ви се, решил си някой лaпaч от министерството и хоп дaй сa лупaй 100 тояги нa гол гръб сa мaлко.. И зaбележете скaлaтa ще се изясни след провеждaнето нa изпитa.. зa кaкво дa говорим "тъмнa рaботa".. Е зaтовa сегa зaслужaвaт, aко се промени нещо по оценявaнето, дa се оргaнизирaме мaсово и всички дa фейлнем, дa видим кaквa ще биде реaкциятa.. aмa товa дa не зaбрaвяме е БГ, нямa кaк.. Aбе, aлaнкоолу, кой тоя умник още му се чудя нa aкълa, тa от 2008 се провеждaт мaтурите по тaя скaлa, по - мaлко от месец остaвa до изпитите и някои чукондури тaм си решaвaт дa си рaзигрaят коня с 95 нaбор дa го отнесем първи нa "пaнгaрa" по позорен нaчин.. Еми терминaл 1 тaкa винaги ще е пълен, порaди "прaвилнa" политикa.. Тук не кaзвaм, че зaрaди точно тaя зaвишенa скaлa съм недоволен, некa дa е нaд 50% зa 3кa, a зaрaди глупосттa, нерaзбориятa, некaдърносттa и неоргaнизирaносттa нa компетентните оргaни, което се случвa сaмо тук бе ?
Последно редактирано от Eagle 123 : 04-25-2014 на 13:59
Ама чакайте малко с тия скали. Скалата за оценяване се формира при самото оценяване на матурата, нали? Или аз съм в огромна грешка?
мда мдааа!! разбира се, защо да не ни прецакат.. наистина за тройка точките са смешно малко, но съответно сигурно ще се вдигнат и за 4,5, и 6, което вече не е толкова окей.. цялото ни образование е такава смешка, че нямам думи просто.
PinkPan7her на теория скалата се решава след като се проверят всички матури и се види общото ниво, но дефакто от 2009-та не е мърдала.
какви помагала използваш за подготовка? аз съм си взела pons за АЕ, а по БЕЛ имам най-различни
аз изрових по английски де що граматики и стари учебници имам, че в училище от осми клас нататък съм нямала ни един свястен учител и не съм учила.. и си принтирах предишните матури, като с една приятелка взаимно ще си четем текстовете там за първата част.
нашите дипломи ще ги дават края на юни, началото на юли.. пак ще е препускане за записване в последния момент :с
Усещам как балът ще ми стигне за толкова желаната психология в СУ (въпреки че НБУ е по-мъдрият избор), ноо няма да се възползвам и ще опитам навън.
Аз държах матура по философия,защото не ми трябваше,ама грам-нито за кандидатсване,нито за диплома. Но беше трудна,наистина трудна.
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
5,60 на изпита в ТУ. Надявам се да ми стигне бал 28,8 за КСИ. Можеше и още, ама.. то винаги може.
дам, аз.
леле едни момци от моя клас, дето се готвят година по математика, изкараха 4,50 на изпита в ту и са доволни и самоуверени.. :д браво Colouring ^^
хохоо аз си завърших ш*баните проекти, остана ми да предам само 2, но ще го направя към 9ти май, за да няма време даскала толкова обстойно да ми проверява сметките хаха че накрая ги писах на прима виста. сега класът сме в спор какво да вземем на класния, едни предлагат икони, други екскурзии, трети книги за оцеляване.. аз пък си мисля, че просто ако му ги дадем и той си ги изхарчи човека за квото му трябват ще е най-добре.. :Д все пак тва ще са едно 500лева
Ние накарахме г-жата по английски да разпита дискретно класната какво иска и се реши, че ще и купим нещо сребърно, тъй като обичала сребро.
Лично аз не мисля, че да му дадете пари на ръка е добра идея. Да, може и да им се зарадва сега, ама има опасност да ги изхарчи за храна и за сметки примерно, особено ако е само на учителска заплатаДокато ако му подарите нещо ще го погледне и ще си спомня неволно за вас. Ако пък е екскурзия - като се сети за нея, със сигурност ще се сеща за вас и т.н.
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..