.

Виж резултатите на анкетата: Трябва ли да се бият децата?

Гласували
15. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • да

7 46,67%
  • не

8 53,33%
Отговор в тема
Страница 4 от 8 ПървиПърви 12345678 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 177
    Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    За мен разумният мъж умее да говори и да предразполага, знае кога, как и какво да каже (това е и добрият баща и съпруг, а също и алфа мъжкия.) Ако си изпускаш нервите пред хлапето си, нищо чудно да стане същия неудачник като баща си. Щото за да си изливаш яда върху детето си, трябва да си ебати лабилния задръстен тип. Добрият баща е строг, но справедлив, много по-добре да насърчаваш децата с позитивизъм отколкото с шутове. Мен са ме поощрявали като хлапе за всяко добро нещо, което съм правил и са ме санкционирали за всяка простотия (Но не с бой). Според мен с бой ще достигнеш само до едно, до нарастващо озлобяване, което рано или късно ще избие в някоя лоша посока. Аз живот и здраве като си имам семейство и дяца, няма да ги удрям, ще говоря с тях, щото като станат тинейджъри предпочитам да споделят с мен, както аз съм споделял с нашите, отколкото да правят мизерия след мизерия и аз да си късам косите от нерви по тях. Връзката родител-дете прави децата разумни и отговорни. А аз искам да имам доверие на децата си, както и те на мен.
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    Е сега..Едно е да си по-умен, друго е да казваш, че съм малка, защото имам друго мнение..
    знам, че си умна и то в много разклонения. Някъде си по-умна и от много по-дърти от теб, някъде и от мен и Цецо си по-умна, ама като цяло начинът на мислене ни се променя с трупането на опит и всяка следваща година

Мега фен Аватара на Lilanda
    Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    За мен разумният мъж умее да говори и да предразполага, знае кога, как и какво да каже (това е и добрият баща и съпруг, а също и алфа мъжкия.) Ако си изпускаш нервите пред хлапето си, нищо чудно да стане същия неудачник като баща си. Щото за да си изливаш яда върху детето си, трябва да си ебати лабилния задръстен тип. Добрият баща е строг, но справедлив, много по-добре да насърчаваш децата с позитивизъм отколкото с шутове. Мен са ме поощрявали като хлапе за всяко добро нещо, което съм правил и са ме санкционирали за всяка простотия (Но не с бой). Според мен с бой ще достигнеш само до едно, до нарастващо озлобяване, което рано или късно ще избие в някоя лоша посока. Аз живот и здраве като си имам семейство и дяца, няма да ги удрям, ще говоря с тях, щото като станат тинейджъри предпочитам да споделят с мен, както аз съм споделял с нашите, отколкото да правят мизерия след мизерия и аз да си късам косите от нерви по тях. Връзката родител-дете право децата разумни и отговорни. А аз искам да имам доверие на децата си, както и те на мен.
    Именно..

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от EinGutesKind Виж мнението
    Ако нашите не ме оправяха...
    Знаех си!

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Знаех си!
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    знам, че си умна и то в много разклонения. Някъде си по-умна и от много по-дърти от теб, някъде и от мен и Цецо си по-умна, ама като цяло начинът на мислене ни се променя с трупането на опит и всяка следваща година
    Не отричам, не отричам..

Знаех си!

Геш, благодаря ти! И това отива в списъка!

Начина на мислене се променя от средата в която се намираш.
    А тя е определяща за нивото и качеството на "опита", който изкарваш.
    Dr. Gregory House

За мен разумният мъж умее да говори и да предразполага, знае кога, как и какво да каже (това е и добрият баща и съпруг, а също и алфа мъжкия.) Ако си изпускаш нервите пред хлапето си, нищо чудно да стане същия неудачник като баща си. Щото за да си изливаш яда върху детето си, трябва да си ебати лабилния задръстен тип. Добрият баща е строг, но справедлив, много по-добре да насърчаваш децата с позитивизъм отколкото с шутове. Мен са ме поощрявали като хлапе за всяко добро нещо, което съм правил и са ме санкционирали за всяка простотия (Но не с бой). Според мен с бой ще достигнеш само до едно, до нарастващо озлобяване, което рано или късно ще избие в някоя лоша посока. Аз живот и здраве като си имам семейство и дяца, няма да ги удрям, ще говоря с тях, щото като станат тинейджъри предпочитам да споделят с мен, както аз съм споделял с нашите, отколкото да правят мизерия след мизерия и аз да си късам косите от нерви по тях. Връзката родител-дете прави децата разумни и отговорни. А аз искам да имам доверие на децата си, както и те на мен.
    Правилно. Ама и тук шамаренто в някои етапи не е нещо, което да те разделя от тях. Сега, избухването и нервите, това което казах по-горе за вложените емоции - си е мизерия. За всичко останало иначе съм съгласен.

Правилно. Ама и тук шамаренто в някои етапи не е нещо, което да те разделя от тях. Сега, избухването и нервите, това което казах по-горе за вложените емоции - си е мизерия. За всичко останало иначе съм съгласен.
    Къде си видял мъж да удари без да си е изпуснал нервите?

Трябва ли да съм изнервен, за да му счупя таза? За няколко месеца ще му мине, а безценните спомени от игрите с баща му ще останат завинаги!

Ако си възпиташ децата и ги отгледаш като хората- занимаваш ги със спорт, учене, оставяш им свободно и не им се караш за всяко второ нещо, а само им помагаш и подкрепяш, няма да се налага да ги шамариш, дори и тук там да правят някоя простотия, просто говориш с тях, те както са свикнали да им помагаш, ще осъзнават много по-лесно, че им го говориш за добро.
    Пример: на бала ми, чух една приятелка на нашите да пита баща ми, не го ли е страх за мен? При което той каза, че няма от какво, доказал съм му, че може да ми има доверие и че съм отговорен, той се гордее с мен и ми вярва безрезервно. /Той не знаеше, че слушам./
    Е нямаш представа колко мило ми стана, ае кажи ми след тия думи, как да направя мизерия?
    Поощряването, обогатяването на морала, възпитанието и приятелската връзка са много по-добър благодат отколкото боя. За каквото и да е. Да си мъж на място не означава непременно да раздаваш шутове, ако си истински мъж от теб и думите ти ще лъха респект без да се налага да се аргументираш със шамари.
    Dr. Gregory House

Начина на мислене се променя от средата в която се намираш.
    А тя е определяща за нивото и качеството на "опита", който изкарваш.
    Средата е още по-важна, ама възрастта винаги си казва думата. Средата, в която Линчето расте не е Марс или юпитер, ами нормално училище и клас, от което излизат много много хора . Дори тези, които растат в по - забутани среди им се променя светогледа и разбирането с годините , винаги има една линия, която ги разделя.

Това по-скоро при жената е.

С това за средата друго исках да кажа, но както и да е.
    Dr. Gregory House

Едва ли са качествени хора, защото са яли бой, поврявай ми..
    Качествени са защото не са лигавени и превръщани в лигавета.

Не е задължително да биеш децата си за да не са лигави.
    Както казах, ако си истински мъж от теб и думите ти ще струи респект и няма да има нужда да защитаваш аргументацията си (пред по-слабите от теб, че даже и децата ти) с шамари.
    Dr. Gregory House

OH, YOU DON'T SAY! Я ми припомни аз какво казах в началото на спора? Не беше ли именно това?

ПС: Това да НЕ глезиш някой, не значи задължително да го биеш...

Не е задължително да биеш децата си...
    Не е... ама е готино...

Сериозно... Шамарите в подходящите моменти и на подходящата възраст не са излишни... Дори са и препоръчителни за някои индивиди... Под шамар да не се разбира да го вкараш в 6-месечна кома...

Не е... ама е готино...

Сериозно... Шамарите в подходящите моменти и на подходящата възраст не са излишни... Дори са и препоръчителни за някои индивиди... Под шамар да не се разбира да го вкараш в 6-месечна кома...
    Не са излишни, но като може и без тях, защо да ги има?

Не е... ама е готино...

В крайна сметка, всеки да си възпитава децата както иска. Моите независимо от пола си, ще тренират бойни спортове от ранна детска възраст, но ще са научени да не злоупотребяват със силата си. Ще си учат, но винаги ще имат време за себе си, ще им помагам с каквото мога и същевременно ще ги оставя да си живеят живота без да им насаждам моето, за тогава остаряло мислене. Най-добрият начин да станеш добър човек е да се учиш от грешките си. Аз ще ги оставя, само ще ги напътствам и ще давам съвети нищо повече. Те ще са свободни с всеки техен избор, като изпатят веднъж, два пъти - ще се научат. Аз съм баща за да им помагам с развитието им, не да ги карам да треперят от страх само като ми чуят гласа. Пък и аз ако имам деца ще са за да ме радват, не за да си избивам комплексите върху тях.
    Dr. Gregory House

Ако си възпиташ децата и ги отгледаш като хората- занимаваш ги със спорт, учене, оставяш им свободно и не им се караш за всяко второ нещо, а само им помагаш и подкрепяш, няма да се налага да ги шамариш, дори и тук там да правят някоя простотия, просто говориш с тях, те както са свикнали да им помагаш, ще осъзнават много по-лесно, че им го говориш за добро.
    Пример: на бала ми, чух една приятелка на нашите да пита баща ми, не го ли е страх за мен? При което той каза, че няма от какво, доказал съм му, че може да ми има доверие и че съм отговорен, той се гордее с мен и ми вярва безрезервно. /Той не знаеше, че слушам./
    Е нямаш представа колко мило ми стана, ае кажи ми след тия думи, как да направя мизерия?
    Поощряването, обогатяването на морала, възпитанието и приятелската връзка са много по-добър благодат отколкото боя. За каквото и да е. Да си мъж на място не означава непременно да раздаваш шутове, ако си истински мъж от теб и думите ти ще лъха респект без да се налага да се аргументираш със шамари.
    Естествено. Моралът е нещо много трудно за усвояване и придобиване. Родителите не са Богове, те не винаги успяват в това отношение. Не можеш през цялото време да си с детето. То не смуче и не се учи само от родителят си.
    Така на приказки е наистина много хубаво казано и всеки би искал така да процедира всичко, но очакваното не винаги се проявява и в реалността, защото има хиляди различни фактори и действия, с които трябва да се бориш.
    Така времето минава и разбираш, че много от плануваното не се осъществява.
    Тогава идва КРАЙНИЯ момент, когато може и не възприемам за лошо нещо в някои случаи да се дърпането на ухо или шамара трябва да се приложи. Аз мисля, че темата се изчерпа

Темата е изчерпана от първия пост - всеки да си възпитава децата, както пожелае.
    Dr. Gregory House

Не са излишни, но като може и без тях, защо да ги има?
    Щото няма как да обясниш на малкия келеш, че няма начин да има всичко, което му хареса и, че не може да прави, каквото и когато му скимне... То си знае, че иска играчка като на Пешо и не го интересува нито, че на Пешо баща му е шеф на магазина за играчки, а ти нямаш 5лв в джоба, нито че начина да си поиска нещо не е тръшкане и врещене. Това е съвсем примерно... Малкото дете не разсъждава, то е на инстинкти и като му втълпиш, че когато се тръшка ще има шамар, а когато "слушка" ще има играчка, всичко върви...

Боят в една или друга форма присъства от хиляди години в традиционното възпитание. Както в детската градина са дърпали уши, така и в училище. Хората не случайно на времето са били много по-дисциплинирани от днес.
    ТВА ми мнение е твърде крайно, но от една страна и това си е факт.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си