- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Тяло от книги. Не от клетки.
Съвсем скоро приключих "Игрите на глада" на Съзан Колинс. Бях доста скептична, защото попринцип модерните популярни книги не ме впечатляват особено, но тази поредица беше уникална. А и имам електронен четец и ако не ми харесат, спокойно мога да ги изтрия и сменя, не е като с купуването на книги, където давам пари и ако не ми е интересно, на практика са загубени...
Както и да е, много ми хареса ха книгите. Прочетох и трите за по-малко от седмица. Истински плаках на края на третата (Какво да се прави, прекалено чувствителна съм... И да, лесно се разплаквам и разчувствам). А и не само там...
Преди това четох "Драконите на сломеното слънце", "Драконите на изгубената звезда" и "Драконите на изчезналата луна" - трилогия на Маргарет Вайс и Трейси Хикман. Също много интересна, част от много голям цикъл, който не е преведен, а ако го намеря на български, ще е много хубаво. Краят на трилогията пак беше тъжен. Донякъде. Или поне не такъв, какъвто очаквах, и не особено щастлив. Макар че така повече ми харесва - от известно време се чудя защо краят на всички книги трябва да е щастлив?
Ако има фенове на фентъзито тук, пробвайте книгите на Вайс и Хикман, няма да съжалявате.
Сега пак си търся някакво фентъзи, макар че се опитвам да се накарам да позабавя темпото - да ми минат изпитите, после външните оценявания, после пък имам концерти... Много ми се чете, но трябва да се концентрирам върху друго сега.![]()
НЯКУЙ НЯКУЙ/пишем това което чуем/
Да е чел книга, която да е свързана с реалността???
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Като Букай, само че той ми е много женствен.
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Само като ти кажа Ян Удо Холей, щети стане ясно. Ако случайно имаш във себе си "Третата Световна Война" на Ян В. Хелсинг щете питам въпросче относно нея, а иначе ако я нямаш не я чети или поне не преведената на български книга, понеже има една(и още но не чак такива) ужасна правописна грешка... " Обама бин Ладен"
![]()
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Ето и снимката със едно стърчащо пръстче за вкус. Подчертал съм грешката (нарочно ти оставих цялата страница).
http://prikachi.com/images.php?images/261/7340261i.jpg
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
В момента чета втората част от поредицата "Песен за огън и лед" - Сблъсък на крале. Засега много ме кефи.
Малко извън темата, ама мисля да си купувам е-reader, засега май ще е Kindle, сякаш повече тях използват тук. Все пак ако някой от четящите тук има, моля да сподели мнение.![]()
Макар и със доста закъснение ,започнах всичко на Жул ВернЗасега съм прочел Капитан Немо и Децата на капитан Грант
очарован съм,Жул Верн е като съвременен пророк.
Мнение за Kindle или мнение за четците като цяло?![]()
Аз имам четец, но е друга марка. Една приятелка има Kindle и много се кефи, че батерията й издържа по цял месец. С E-ink е тя, аз съм си с LCD екран, защото съм по-претенциозна. Но е-инк са по-добри, ако човек ще използва четеца си само за четене, а не като мен за филми, музика, снимки...
Не ми се изморяват очите, въпреки че чета предимно вечер. Имам 7 степени на контрастта и винаги чета на най-ниската степен. Само когато съм навън е малко по-трудно, дори при най-високата степен, защото екрана отразява светлината, но все пак си се чете.
В книжката пише, че батерията държи 6-8 часа, но на мен ми се струва, че са доста повече. Батерията ми стига да изчета книга и половина + да изгледам някой хубав филм, който е 2-3 часа.Като цяло, нямам оплаквания от батерията. Държи ми достатъчно дълго, а се и зарежда бързо.
Но ако искаш да си взимаш нещо предимно за четене, препоръчвам ти екраните с е-инк.
Аз си взех таблет, просто имам нужда и от други приложения. Уча счетоводство, а и с това се занимавам, и много от програмите са почти постоянно отворени + e-mail + ВКонтакте + може да се навия на някой филм + че не мога без музика.На фона на всичко това отворено, чета около 3-4 часа /което е наистина мнооого по-малко от един четец, но пък ми е по-практично/. Въпреки че очите ми са малко проблемни, не усещам умора.
Прецени си от какво имаш нужда покрай ангажиментите и ежедневието си, но ако наистина си го искаш само за четене, подкрепям xoxi за е-инк екраните.
Какъв Kindle си си харесала? По амазон от време на време има страшни промоции на Kindle. Ако не бързаш изчакай да хванеш някоя. Моя ми излезе около 80 долара преди 3 години. Не е мръднал и батерията също си държи по около месец. Доволен съм.
// Kindle Paperwhite изглежда много готин.
Аз защо си мислех, че Kindle са само за четене?
Аз съм навита на таблет, но ще ми трябва и за други неща - най-вече да отварям пдф файлове и да щъкам из нета. За музика - също, но не често. Искам да мога да чета на него. Какво ще препоръчате?
Лелее, като ви чета постовете, се изумявам колко много четете! На мен за жалост времето не ми стига, а списъка с книги, които искам да прочета, само нараства! Преди няколко дена приключих "Да убиеш присмехулник". Високите ми очаквания определено бяха оправдани! Една на пръв поглед простичка история за ежедневието на две деца, които се запознават със света и жестокостите, на които той е способен!![]()
Пантерке, ако е само за PDF, книги, сърфиране из нета и от време на време музика.. мисля че от Prestigio до iPad всичко ще ти върши работа.
mimspotter, никога не е късно да започнеш да намираш повече време. Лично аз, така си почивам.
А като цена как вървят?