.
Затворена тема
Страница 21 от 157 ПървиПърви ... 111718192021222324253171121 ... ПоследнаПърви
Резултати от 501 до 525 от общо 3909
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Ох, виж, продължавате да си тъпчете на едно място. Цял ден можете да си вадите някакви статистики и Темплъра да се мъчи да ви оборва, но на мен ми се струва, че проблемът ви не е със системата, а с хората, което е напълно нормално. Пропускате си покрай ушите обаче, че същите тези хора, които са проблем на съвременното, демократично, капиталистическо общество, ще са проблем и на такова, отговарящо на вашите представи за социална справедливост. Един бърз прочит на историята на отминалия век го доказва.

С Климатроник продължавате да спорите, но откровено не разбирам какво се опитвате да кажете. Ще направя някакъв опит да отгатна, пък ти ми кажи прав ли съм - оставам с впечатлението, че сте на мнение, че за България ще е по-добре да е в близки отношения с Русия. То всъщност вие си го казахте в прав текст, но наистина ми се вижда абсурдно, че искам отговор да / не. Мерси.
    И ако е така - как изобщо ще го обосновете, след като Русия е в пъти повече от същото, в което вините Запада ? По-корумпирана е, по-бедна, хората живеят в пъти по-зле, държавата покровителства олигарсите, а малкият човек е просто работна ръка без право на глас. Как това отговаря на изискванията ви за справедливост е отвъд въображението ми.
    ми не ме четеш, явно много мързел ви е ударило всички като чуете нещо ново за Русия.
    Обясних защо Русия е в това положение и какво е възможно да направи обединението.
    Не изключвам, че ЕС може да си смени принципа и политиката, да промени пътя си, ама тъй като гледам, няма нищо да стане по добър начин.
    и какво спорите за приложението на комунизма? 45-та година, България е от изгубилите втората световна война, ние сме били с Хитлер, натциста... много преди това капиталистите виждате какво правят със СЕПТЕМВРИЙСКОТО въстание.. после що се били родили терористи, жадни за отмъщение и за избиване на капиталисти.... едно и също е.
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 05-23-2014 на 21:32

Мега фен
    По-корумпирана е, по-бедна, хората живеят в пъти по-зле, държавата покровителства олигарсите, а малкият човек е просто работна ръка без право на глас. Как това отговаря на изискванията ви за справедливост е отвъд въображението ми.
    Не забравяй, че последните години Русия се управляваше под "щедрите" съвети на американски експерти, добре, че при Путин руснаците се осъзнаха и сега Русия почна да се съвзема.

Аз не знам колко е бедна, но и при САЩ положението хич не е розово.

ПП: по времето на Горбачов и Елцин Русия си беше васал на САЩ и затова положението беше много зле, точно като нас сега. Ти ми говориш точно за този период, в който Русия изпадна под контрола САЩ.
    Последно редактирано от defender : 05-23-2014 на 21:41

Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Кораба не бъркай събитията в СССР с тези в България. За нас преломен момент е 89г. Но съюза се разпадна 91, а началото на края е поне 6г преди това по време на т.н. перестройка. Съюза през 80-те години е имал над 5 милионна армия не знам дали ти е ясно. Тук говорите за това дали Русия в момента е сила или не. Във военно отношение е сила каквато трябва да бъде, има необходимост от такава сила в Азия за да възпира САЩ. В икономически план те са изцяло спасени от безбожно големите залежи на природни ресурси, но в никакъв случай не бих казал, че се развиват в посока драстично подобряване на икономиката.Има много глупаци които по разни форуми, че и в нюза често ги чета се превъзнасят как едва ли не при война Американците ще изнесат Русия с парцалите като си мислят, че Русия е Либия или Ирак. Първо при война между тези две страни може да се получи само нещо което един човек на скоро каза "първият нанесъл ядрен удар, ще е вторият загинал" Руснаците имат традиции във воденето на война, самият им народ е корав и доста жесток нямат нищо общо с глезените американци. Прочетете за системата мъртвешка ръка, за най-тежката ракета Воевода по западно название "Сатана" на базата на която в момента се разработва нова такава. Прочетете за ракетите "Булава" които в момента нямат аналог. Погледнете и нещичко за системите "Хибини" в резултат на която вероятно 20+ горди американски военни подадоха молби за напускане след като едно СУ се изгаври с великият супер модерен разрушител на американците в черно море.

Русия тепърва се възражда и ще става все по-силна. Но в скоро време няма да има само две супер сили, защото Китай и Индия тепърва разцъфтяват, особено Китай който в скоро време ще бъде огромна военна сила.
    и ти не четеш, още повече.
    като оставим ядрената война, тея американски кораби в Черно море, както за всички са смешни, така могат и да унищожат цялата военна база в Севастопол и имат най-добрите противозащитни ракетни системи за подводна атака.

///////

дефендер сложих та на горещия стол
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 05-23-2014 на 21:41

Мега фен
    ^
    кво е това,

мерси, ама не искам, звучи ми плашещо, аз съм нежна душа.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ^
    кво е това,

мерси, ама не искам, звучи ми плашещо, аз съм нежна душа.
    е в онзи раздел, да не звучи педалско само, влез в раздел любофф и темата ще я видиш, там те разпитват само хубави работи, житейски хаха

Мега фен
    не бе, не искам, изтрий я, а и не ми харесва да съм център на внимание.

между другото кой е Климатроник дето Аурис ми говори, аз не видях потребител климатроник.
    Последно редактирано от defender : 05-23-2014 на 22:03

не бе, не искам, изтрий я, а и не ми харесва да съм център на внимание.

между другото кой е Климатроник дето Аурис ми говори, аз не видях потребител климатроник.
    аз съм , ама евче писах на лади д и да те слага

Мега фен
    ами сорри, никой не ме е питал дали искам или не, точно както "демократично" ни вкараха в ЕС, никой не ни пита искаме или не.

ами сорри, никой не ме е питал дали искам или не, точно както "демократично" ни вкараха в ЕС, никой не ни пита искаме или не.
    ама исках да разбера повече за теб тоталитарно
    иначе, добре, отмених те.

Мега фен
    ок, мерси. Може и да беше тоталитарно, но важното е че се вслуша в молбата на народа и ме отмени, а при днешната демокрация, тоталитаризма е покъртителен, никой не се вслушва в желанието на народа.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Кораба не бъркай събитията в СССР с тези в България. За нас преломен момент е 89г. Но съюза се разпадна 91, а началото на края е поне 6г преди това по време на т.н. перестройка. Съюза през 80-те години е имал над 5 милионна армия не знам дали ти е ясно. Тук говорите за това дали Русия в момента е сила или не. Във военно отношение е сила каквато трябва да бъде, има необходимост от такава сила в Азия за да възпира САЩ. В икономически план те са изцяло спасени от безбожно големите залежи на природни ресурси, но в никакъв случай не бих казал, че се развиват в посока драстично подобряване на икономиката.Има много глупаци които по разни форуми, че и в нюза често ги чета се превъзнасят как едва ли не при война Американците ще изнесат Русия с парцалите като си мислят, че Русия е Либия или Ирак. Първо при война между тези две страни може да се получи само нещо което един човек на скоро каза "първият нанесъл ядрен удар, ще е вторият загинал" Руснаците имат традиции във воденето на война, самият им народ е корав и доста жесток нямат нищо общо с глезените американци. Прочетете за системата мъртвешка ръка, за най-тежката ракета Воевода по западно название "Сатана" на базата на която в момента се разработва нова такава. Прочетете за ракетите "Булава" които в момента нямат аналог. Погледнете и нещичко за системите "Хибини" в резултат на която вероятно 20+ горди американски военни подадоха молби за напускане след като едно СУ се изгаври с великият супер модерен разрушител на американците в черно море.

Русия тепърва се възражда и ще става все по-силна. Но в скоро време няма да има само две супер сили, защото Китай и Индия тепърва разцъфтяват, особено Китай който в скоро време ще бъде огромна военна сила.
    Последното е добро наблюдение. Бъдещите икономически сили - BRIC: Бразилия, Русия, Индия, Китай.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Наскоро четох коментари в един руски сайт и една рускиня викаше следното (не мога да го цитирам дословно): Защо Русия се е поддала така на Китай, само и само за да вреди на Европа? Европа и САЩ правят новите технологии, продават ги на Китай, Китай се занимава с масовото производство на стоки, които ги разпределят към останалия свят, а Русия дава ресурси на Китай за производство на такива стоки, но какво ще правим когато ние останем без ресурси? Другите ще продължат да се развиват, а ние накъде?

И в бъдещи икономически сили, не бих сложил Бразилия.
    n00bs

anonymous708973
    Guest
    И аз се изненадах.

Мега фен
    Пантерке, любопитно ми е коментирате ли съвременните технологии и очакваните в съвсем близко бъдеще такива и евентуалното им отражение върху световната икономика ?

Примерно Интернет - предполагам сте имали някакви дискусии по темата ?

Любопитно ми е говорили ли сте за изкуствен интелект, квантови компютри и особено 3д принтери и как тези биха повлияли на заетостта ? Питам, 'щото последното е факт и има сериозна нужда от разискване (поне така си мисля, ако учиш това в универсистет), а предходните две се очакват в примитивна форма до десетилетие, като резултат от ИИ-то (може би) ще е отпадането на необходимостта от ниско-квалифициран труд. Сама се досещаш колко стряскащо е това. Пример - на Гугъл колата, която сама се управлява. Без нагласени резултати и прочие - наистина сама се движи.

Мега фен Аватара на draid
    Една от дипломните ми работа беше на тема Прототипиращи машини (3D принтери) Може много да се говори по темата и предимството на подобни машини пред стандартните CNC центри и координатни обработващи машини. Квантовите компютри са нещо в доста далечното бъдеще, по-скоро като влияещи технологии с поглед в близките 10-15г бих заложил на нанотехнологиите и новите композитни материали, хубав пример е графена. Ама няма нищо по-зловещо от това да учиш автоматизация на производствен процес и като цяло автоматизиране на поточни линии целта на което е да създадеш съзнателно процес при внедряването на който ще си загубят работата стотици хора. Изкуствен интелект, невронни мрежи и т.н са неща в които се хвърлят доста усилия, но надали и те ще се случат в близките 10-15г особено на ниво което ще бъде използваемо. Системите за автономно управление не са новост и се разискват доста в дисциплини като компютърно зрени например, но това което google правят с техните коли (а те не са първите) не мога да приспадна към ИИ, всъщност философията на системата не е дотам сложна.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    Наскоро четох коментари в един руски сайт и една рускиня викаше следното (не мога да го цитирам дословно): Защо Русия се е поддала така на Китай, само и само за да вреди на Европа? Европа и САЩ правят новите технологии, продават ги на Китай, Китай се занимава с масовото производство на стоки, които ги разпределят към останалия свят, а Русия дава ресурси на Китай за производство на такива стоки, но какво ще правим когато ние останем без ресурси? Другите ще продължат да се развиват, а ние накъде?

И в бъдещи икономически сили, не бих сложил Бразилия.
    Много вярно, наистина икономиката на Русия е като на африканска държава, те само изнасят суровини. Типично за изостаналите аграрни държави.

Има-няма на същото положение като нас, само че на нас ни липсват ресурси. А където ги има ги подаряваме(справка: концесията за злато в Крумовград - държавата печели 1.7% от добитото злато).

Което ме води до мисълта колко сме зле ние като държава и народ. Вечно в крайности, вечно фили и фоби, трябва да се поучим от английското лицемерие, от тяхната двулична дипломация. Действия презрени в отношенията между хората и безкрайно ценни в международните, защото отношенията между държавите не се ръководят от чест и доблест, а от националния интерес. И ако нашите не бяха винаги твърде заети да са повече руснаци от русите и американци от гражданите на САЩ тук положението щеше да е много по-различно.
    Защо трябваше 1989-та година да затръшнат вратата на огромния руски пазар. Ясно е че назапад нашите некачествени стоки няма кой да ги купува, но на непретенциозния руски пазар това не му е пречило никога. И какво стана в крайна сметка, поради лошо управление, липса на пазари, корупция, уникално тъпата приватизация(за нея не ми стигат думите) и останахме без индустрия.
    С приемането ни в ЕС трябваше да има инвестиции, като стратегически разположена държава с нисък стандарт( ефтина работна ръка) трябваше много западни производители да изнесат производства тук. Някой дойде ли?
    Почти всички инвестиции(да не кажа всички) са в сферата на услугите, тоест не са инвестиции изобщо.

anonymous708973
    Guest
    Любопитно ми е говорили ли сте за изкуствен интелект, квантови компютри и особено 3д принтери и как тези биха повлияли на заетостта ? Питам, 'щото последното е факт и има сериозна нужда от разискване (поне така си мисля, ако учиш това в универсистет), а предходните две се очакват в примитивна форма до десетилетие, като резултат от ИИ-то (може би) ще е отпадането на необходимостта от ниско-квалифициран труд. Сама се досещаш колко стряскащо е това. Пример - на Гугъл колата, която сама се управлява. Без нагласени резултати и прочие - наистина сама се движи.
    Има известен шанс да сме говорили по Information Systems за тях, но тъй като съм ходила на 2 лекции, няма как да знам. Тия дни ще наваксвам, че имам изпит, и ще ти кажа.

Никаква ме няма по темата, за съжаление, но ми звучи интересно и ще се радвам да почета по въпроса.

Град
    Niggaland
    Преди няколко месеца даже бях видял българска фирма, която принтира 3d, ти само трябва да кажеш размерите на детайла и формата.
    n00bs

Мега фен Аватара на draid
    Такива принтери не е проблем да се конструират, особено когато се говори за FDM моделите ползващи разни пластмаси ABS наприемр. Дори да се купи такъв домашен принтер излиза от порядъка на 1000-2000$ разбира се ако говорим за по напреднали модели ползващи този метод моде да се стигне до 5 000-10 000$. Интерес обаче представляват предимно тези които ползват методи като SLS или селективно лазерно синетероване и до някъде SLA. Те могат да използват голям набор материали включително титаниеви сплави което ги прави перфектни за изработване на части за реконструкции в медицината (Например долна челюст и т.н.) Главното предимство е че отпадният материал е почти нищожен особено във вторите два метода които споменах. Та това е едно много силно бъдеще.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    hahahahaha, 3д принтерите са такава глупост, че не заслужават да се коментират. Първо трябва да се създаде материал, който да може да променя физичните си свойства, за да има смисъл. Сега за какво ги ползват, за правене на някви статуи .
    Тъпотия е, същото като създаване на 3д модел само от снимка, което е елементарно и глупаво, но по филмите го правят да изглежда някво много яко.

тъпо се развиваме от самото начало

Мега фен
    24 МАЙ - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Хайде вълна скивти т'ва http://noligarh.com/%D1%82%D0%B0%D0%...0%D1%80%D0%B8/

Някои да знае причината Господин Тръмп(всеки знае що за БизнесМАН е той) да посещава/инвестира в Грузия ?

П.П. Които е на ти със статията да не ми каже пак. "SHPAIdURmeN като порасна как да стана готин като тебе е."
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Град
    Niggaland
    това е толкова тайно, колкото "какво заравя котката", беше във всеки вестник и телевизия
    просто с обикновено заглавие няма да го прочетат толкова хора, познат похват на медиите в БЕГЕ
    n00bs

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    ^

A neщо за Тръмп и Грузия да знаеш ?
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си