.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 1524

Hybrid View

Голям фен Аватара на x7aZzy
    От доста време се каня да драсна няколко реда за "Сто години самота" и някакси все не се наканвам. Мисля, че това е една от малкото книги, за които ми е трудно да пиша. Но не мога да я отмина.
    Първо да кажа, че бях много, ама много скептична - магически реализъм, wtf. Не е за мен това нещо. Че и южноамерикански драми - съвсем не, благодаря. И въпреки всичко я почнах. Не само защото е класика, повлияла на световната литература и ала-бала подобни суперлативи, но главно заради заглавието. Като първа книга от автора избрах "Сто години самота" пред "Любов по време на холера" може би защото думата "самота" ме грабна повече пред почти изтърканата "любов". Самота, че и стогодишна. Как да устои човек.

Реално нямам нищо конкретно, което да споделя за романа. Не мога дори да пресъздам сюжета. Знам само, че това е книгата, написана с най- много въображение, която съм чела. Има изключително гениална композиция. За някои е прекалено абстрактна, но аз не бих я нарекла така. Умопомрачителна й подхожда повече.
    Завиждам на всеки, който ще я прочете за пръв път.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от x7aZzy Виж мнението
    Самота, че и стогодишна. Как да устои човек.

Аз съм гледала филма "Любов по време на холера", не знам дали е по книгата, но много, много ми хареса и ме докосна. Сега дори не си спомням нищо, само една сцена, обаче помня емоцията... страхотен филм.

Чела съм "Преди да умра", като бях на.. 16-17, не ми допадна. Не очаквах толкова плоски разсъждения от човек в такава драматична ситуация. Не я дочетох даже.
    Което ме връща към "Яж, моли се и обичай", където бях стигнала до частта с "моленето", ама ми писна. Учителка, която много уважавам, ми подари книгата, та мисля да й дам втори шанс

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си