- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- За какво мечтаете?
Винаги има рискове. Но едно да имаш развит бизнес или горно място в кариерата, политиката, хората, друго е да си намериш там няква работа и квото стане.
Тенденцията е всяко следващо поколение да надминава по знания и развитост предходното.
Ако баба ми е правила някои грешки във въспитанието, не трябва аз да ги допускам. А и времената са различни. Разбиранията и социалните контакти между хората също.
Ако не можеш да му предоставиш добри условия на живот, за какво ще го правиш?
То , че и метеорит може да падне и да ни убие, може, да..
И що да не се четат книги? Ти за много компетентен ли се мислиш? Не искаш да видиш абсолютно никакви грешки във възпитанието на родителите ти и си мислиш, че по същия начин трябва да възпитаваш и децата?
Значи по твоята логика само шефовете трябва да имат деца? Нали осъзнаваш, че най-вероятно никога няма да се изкачиш толкова в йерархията, че позицията да ти е подсигурена?
Не, тенденцията е всяко поколение да става все по-утрепано откъм мислене, сръчност и връзка с реалността. И то точно от престараване от страна на родителите... Днес децата са толкова затиснати от "възпитатели" и учене, че нямат време да излязат и да видят, че калта не те убива, че котките не ти издират очите, че кучетата не ти късат ръцете и че падането се преживява... Родителите постоянно ги осакатяват с идеята, че така ги правили по-добри хора и ги предпазвали от опасности. Аз като бях малък/преди 1-ви клас/, прекарвах 90% от времето си на село, където баба ми и дядо ми ме оставяха да правя идиотщини на свобода/за някои от които си ядох тупаника, де/. Е, това ми бяха едни от най-добрите години в живота... Смея да твърдя, че те имаха по-голяма роля във възпитанието ми от нашите. Определено не са чели книги за възпитанието на деца, а мога да кажа, че са се справили добре с майка ми, а в последствие и с мен.
Ако всяко ново поколение ставаше по-утрепано - нямаше да се развива човечеството. Това, че се наблюдава масова културна и образователна деградация в Българиа - не означава, че новото поколение не минава старото относно развитието и пригодеността към света и модернизацията. Най-евтиния пример е, че например нашите родители (не на всички, но на повечето) не могат да се оправят с компютрите и карат децата им да им обясняват кое, как и защо. А днес компютърните технологии са във водещата основа и направляват цялата ни цивилизация.
А за другото си в голяма грешка.
Точно днес, децата стават разхайтени, благодарение на тяхното изоставяне и безгрижие. Те се учат на всякакви простотии, за които родителите им дори не стават свитетели.
Книги много малко родители са чели, но и много малко родители действително са давали всичко от себе си.
Всичко след това се изявява под формата на семейни скандали и караници.
Не, и ти имаш право. Всяко дете трябва само да достигне до правилното и неправилното в живота. Всеки човек в краяйна сметка само се научава от неуспехите си.
А ако съм неспособен да дада каквато и да е основа - няма да правя деца.
Така е за съжаление у нас.
Пък и по-зле ще става. Мисля, че децата са си личен избор.
Ама циганите трябва да се регулират.
В Китай е забранено да се правят повече от 2 деца.
Хаха, ама то човечеството се развива благодарение на шепа хора... А тази шепа хора са много добри /примерно/ математици, но като хора не стават... За справка виж най-добрата жена физик в България, виж и шампионите на олимпиадите по математика...
Бил съм свидетел как едно възпитано и умно момче/12-13 годишно/ бяга от котка!?! Техните го били учили, че котките са опасни и мръсни...
До сега не си спомням наще да са ме следили или нещо такова за неща от сорта на цигари, алкохол или наркотици... Не си спомням и да сме водили някакви сериозни разговори на тая тема... Алкохол си попийвам не знам от кога/откак се помня/, но за първи път се напих на абитуриентската. Цигари и трева съм опитвал, но еднократно и до толкова...
Винаги се е развивал света благодарение на шепа хора. Още преди 2000 хиляди години е било така. Останалата част е стадо. Безмислещи овце.
Но важно условие, което се цени в индивидуалния успех и постижение - е да можеш да се приспособяваш и нагаждаваш към новото, непознатото и чуждото бързо. Това качество е най-важното за оцеляването ни. А новото и младо поколение винаги са били повече в крак с модерното и бъдещето.
Дали ще е срив, дали друго - двигателя е в новото.
Онова 12 годишно дето бягало от котка не разбирам какво общо има с правилното възпитание? По-скоро са го изолирали от реалноста (с което се съгласявам с теб) и са му придали грешни представи. Вероятно родителите му също така - не са обичали котки. Но обратното също е лошо. Дори много по-зле ще е детето да бъде ухапано от бясна котка или куче заразено от смъртоностна болест като кучешка тения. Тези случаи са наистина много и в повечето пъти са благодарение на небрежие и неправилна хигиена. Всеки като види малки сладки животинчета бяга ги гушка и само един миг невнимание е фатален ... Но нали циганите за това правят по много деца... повечето умират, само някои оцеляват брат..
И не визирам теб. Правилното възпитание далеч не опира до стриктно следене дали детето му пуши или пие, ами да го накараш ТО самото да разбере, че това е грешно и тнт. Както и да е. Според мен родителите трябва да се уважават, но и трябва да се мисли и взима под внимание също и техните недостатъци, за да прицениш с какво и доколко (ако е възможно коствено) са ти повлияли върху твоите преценки и състояние в живота, като това непременно ще ти помогне за осъвършенстване, поправка и възпитанието, което ще придадеш на твоите деца.
Хамчи то това си му е вродено на човека да се приспособява... И не само на човека, де...
Има връзка с възпитанието, щото родителите му са го възпитавали, че животните са страшни, а навън може да умре и затова трябва да стои вкъщи и да учи. Като учи, така ще стане успял и велик човек и само това е важно...
Отдавна никой не е умирал от тения или бяс, така че това са простотии...
Някои хора се адаптират по-лесно от други и това им помага. Но винаги в историята и днес - промяната идва с новото. Родителите ни имат стари възприятия, появява се ново мислене. Младите се занимават с нови неща.. Не е ли така?