- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- За какво мечтаете?
ЖЕНСКИ БООЙЙЙ!!!
Според мен, пък, да си на 25 и да не се и замисляш дори за деца си е смахнато... Какво, ще станеш на 40 и тогава ли ще искаш деца? Ако си добър в нещо, ще напреднеш и ще печелиш пари от него и докато си млад, а ако не си и чакаш да правиш някаква кариера, с чакането ще си останеш... Пълна глупост е идеята, че трябва да си абсолютно на 100% осигурен, за да имаш деца... Просто това няма как да стане...
Желателно е да си подсигурен. Иначе и по циганската става.
Когато си мисля за деца - ми минава първата мисъл за сигурността им.
Много е отговорно и трудно да ги обучиш. Трябва и книги да се чете, ако не си сигурен в някои възпитателни средства. Щото тъй както ти може да си кадърен, умен, и сериозен - детето може да стане противоположното и да затъне, ако се провалиш като родител..
Не мисля за деца щот някак си на тоя етап не ми трябват.
ти ако се чувстваш длъжен да даваш дивот на бял свят, щото така трябвало, ми аз не мисля така .
Винаги има рискове. Но едно да имаш развит бизнес или горно място в кариерата, политиката, хората, друго е да си намериш там няква работа и квото стане.
Тенденцията е всяко следващо поколение да надминава по знания и развитост предходното.
Ако баба ми е правила някои грешки във въспитанието, не трябва аз да ги допускам. А и времената са различни. Разбиранията и социалните контакти между хората също.
Ако не можеш да му предоставиш добри условия на живот, за какво ще го правиш?
То , че и метеорит може да падне и да ни убие, може, да..
И що да не се четат книги? Ти за много компетентен ли се мислиш? Не искаш да видиш абсолютно никакви грешки във възпитанието на родителите ти и си мислиш, че по същия начин трябва да възпитаваш и децата?
Значи по твоята логика само шефовете трябва да имат деца? Нали осъзнаваш, че най-вероятно никога няма да се изкачиш толкова в йерархията, че позицията да ти е подсигурена?
Не, тенденцията е всяко поколение да става все по-утрепано откъм мислене, сръчност и връзка с реалността. И то точно от престараване от страна на родителите... Днес децата са толкова затиснати от "възпитатели" и учене, че нямат време да излязат и да видят, че калта не те убива, че котките не ти издират очите, че кучетата не ти късат ръцете и че падането се преживява... Родителите постоянно ги осакатяват с идеята, че така ги правили по-добри хора и ги предпазвали от опасности. Аз като бях малък/преди 1-ви клас/, прекарвах 90% от времето си на село, където баба ми и дядо ми ме оставяха да правя идиотщини на свобода/за някои от които си ядох тупаника, де/. Е, това ми бяха едни от най-добрите години в живота... Смея да твърдя, че те имаха по-голяма роля във възпитанието ми от нашите. Определено не са чели книги за възпитанието на деца, а мога да кажа, че са се справили добре с майка ми, а в последствие и с мен.
Ако всяко ново поколение ставаше по-утрепано - нямаше да се развива човечеството. Това, че се наблюдава масова културна и образователна деградация в Българиа - не означава, че новото поколение не минава старото относно развитието и пригодеността към света и модернизацията. Най-евтиния пример е, че например нашите родители (не на всички, но на повечето) не могат да се оправят с компютрите и карат децата им да им обясняват кое, как и защо. А днес компютърните технологии са във водещата основа и направляват цялата ни цивилизация.
А за другото си в голяма грешка.
Точно днес, децата стават разхайтени, благодарение на тяхното изоставяне и безгрижие. Те се учат на всякакви простотии, за които родителите им дори не стават свитетели.
Книги много малко родители са чели, но и много малко родители действително са давали всичко от себе си.
Всичко след това се изявява под формата на семейни скандали и караници.
Не, и ти имаш право. Всяко дете трябва само да достигне до правилното и неправилното в живота. Всеки човек в краяйна сметка само се научава от неуспехите си.
А ако съм неспособен да дада каквато и да е основа - няма да правя деца.
Така е за съжаление у нас.
Пък и по-зле ще става. Мисля, че децата са си личен избор.
Ама циганите трябва да се регулират.
В Китай е забранено да се правят повече от 2 деца.
Хаха, ама то човечеството се развива благодарение на шепа хора... А тази шепа хора са много добри /примерно/ математици, но като хора не стават... За справка виж най-добрата жена физик в България, виж и шампионите на олимпиадите по математика...
Бил съм свидетел как едно възпитано и умно момче/12-13 годишно/ бяга от котка!?! Техните го били учили, че котките са опасни и мръсни...
До сега не си спомням наще да са ме следили или нещо такова за неща от сорта на цигари, алкохол или наркотици... Не си спомням и да сме водили някакви сериозни разговори на тая тема... Алкохол си попийвам не знам от кога/откак се помня/, но за първи път се напих на абитуриентската. Цигари и трева съм опитвал, но еднократно и до толкова...
Винаги се е развивал света благодарение на шепа хора. Още преди 2000 хиляди години е било така. Останалата част е стадо. Безмислещи овце.
Но важно условие, което се цени в индивидуалния успех и постижение - е да можеш да се приспособяваш и нагаждаваш към новото, непознатото и чуждото бързо. Това качество е най-важното за оцеляването ни. А новото и младо поколение винаги са били повече в крак с модерното и бъдещето.
Дали ще е срив, дали друго - двигателя е в новото.
Онова 12 годишно дето бягало от котка не разбирам какво общо има с правилното възпитание? По-скоро са го изолирали от реалноста (с което се съгласявам с теб) и са му придали грешни представи. Вероятно родителите му също така - не са обичали котки. Но обратното също е лошо. Дори много по-зле ще е детето да бъде ухапано от бясна котка или куче заразено от смъртоностна болест като кучешка тения. Тези случаи са наистина много и в повечето пъти са благодарение на небрежие и неправилна хигиена. Всеки като види малки сладки животинчета бяга ги гушка и само един миг невнимание е фатален ... Но нали циганите за това правят по много деца... повечето умират, само някои оцеляват брат..
И не визирам теб. Правилното възпитание далеч не опира до стриктно следене дали детето му пуши или пие, ами да го накараш ТО самото да разбере, че това е грешно и тнт. Както и да е. Според мен родителите трябва да се уважават, но и трябва да се мисли и взима под внимание също и техните недостатъци, за да прицениш с какво и доколко (ако е възможно коствено) са ти повлияли върху твоите преценки и състояние в живота, като това непременно ще ти помогне за осъвършенстване, поправка и възпитанието, което ще придадеш на твоите деца.
Хамчи то това си му е вродено на човека да се приспособява... И не само на човека, де...
Има връзка с възпитанието, щото родителите му са го възпитавали, че животните са страшни, а навън може да умре и затова трябва да стои вкъщи и да учи. Като учи, така ще стане успял и велик човек и само това е важно...
Отдавна никой не е умирал от тения или бяс, така че това са простотии...
Това възпитание е точно толкова смешно, колкото да оставиш детето да се въргаля с бездомните кучета.
А качественото възпитание е съвсем друго нещо, което изисква АКЪЛ.
Родителите на тва дете са ограничени от мъзъчни клетки. Зубренето не е корен квадратен на интелигентност.
От тения много хора страдат. Тя е много трудна за лечение, остава за цял живот.
От бяс също са доста умирали хора. Има достатъчно разпространени опасни болести из помярите.