.
Отговор в тема
Страница 4 от 21 ПървиПърви 1234567814 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 509
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    ъъ извинявай, ама няма пържола/бут/каквото и да е друго месо на килограм под 5лв. За 5лв мога да си направя чудни картофи на фурна, със салата, докато ти ще си на едното си парче месо без гарнитура и хляб. В кауфланд за да си вземеш 3-4-5 парчета каквото и да е месо, ще дадеш 15+лв, за които 15лв можеш да си вземеш куп други неща, с които можеш да преядеш.. два пъти.
    Да, и това ще е докато не започнеш да страдаш от дефицит на B12, протеинов глад и не знам си още какъв дисбаланс.
    На запад тея дето не ядът никакви животински продукти взимат суплементи или заместващи храни. Които в бг я ще ги има я не, а и да ги има ще са доста скъпи.

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Аве, човек, ти тъп ли си?! Хората са опитомили животни, за да не им се налага да излизат и да ловят дивите им събратя... Колко хора се изхранват от лов на диви животни, че това да е проблемът? Ако, обаче, няма питомни животни, бая ще излязат да си ловят и никой няма да се грижи... Сещай се колко по-бързо ще се затрие видът!

Мега фен Аватара на an7raks
    Евала тогава.
    Ехее... И за войните си намерихме виновника...
    Ицо, виждаш ли, бе?! Виждаш ли що хамериканците постоянно воюват!? Заради бургерите с месо, бе, братче!

Супер фен Аватара на socareless
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    Епа, аз ти давам аргументи, ти си този, който ги отрича, без да се обосновава.

Първобитна форма на съществуване ли е да даваш на организма си това, от което се нуждае? С какво ти помагат пържолите да се развиваш?
    zasishta vkusovite mi predpo4itaniq,koeto udovoletvorqva psihikata mi

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Да, и това ще е докато не започнеш да страдаш от дефицит на B12, протеинов глад и не знам си още какъв дисбаланс.
    На запад тея дето не ядът никакви животински продукти взимат суплементи или заместващи храни. Които в бг я ще ги има я не, а и да ги има ще са доста скъпи.
    Да ти кажа, за сега от нищо такова не страдам, този месец ще си правя изследвания (профилактични) и ако има нещо, ще те осведомя. ))

Иначе.. Спирулината е до 30лв макс (това са ти 2-3 вечери с месо на месец).
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Не е така.
    Грубо казано, 85-90% от месото по родните пазари е вносно. Откъде си толкова сигурен, че месото, което купуваш, е българско и е било отгледано при весел фермер? Кюфтенца ядеш ли

Тогава да ги опазим, не да ги ядем?
    Преди малко.
    старая се да е българско. не идва от другия край на света
    първо, защото става твърде скъпо и неиздържливо
    на пролед достатъчно агнешко има
    имаме си и пилешко
    пък за свинското не знам
    свинята може да стане дива ако я пуснеш в природата. единствено тя. ма тва ще е голяма глупост щото ще развалиш естествената ни дива природа с изкуствени свине мутанти

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от socareless Виж мнението
    zasishta vkusovite mi predpo4itaniq,koeto udovoletvorqva psihikata mi
    зЕми пИши на кирилица пък ти, ще не само че не те чета, ами ще почна и да те трия
    4XCOKИ

ъъ извинявай, ама няма пържола/бут/каквото и да е друго месо на килограм под 5лв. За 5лв мога да си направя чудни картофи на фурна, със салата, докато ти ще си на едното си парче месо без гарнитура и хляб. В кауфланд за да си вземеш 3-4-5 парчета каквото и да е месо, ще дадеш 15+лв, за които 15лв можеш да си вземеш куп други неща, с които можеш да преядеш.. два пъти.
    Да, бе, мацка, ама далеч по-добре ми е да си изплющя една пържолка покрай тези картофки...
    А за трениращите? Какво ще предложиш за хората, занимаващи се активно със силов спорт? Да ядат соя?

anonymous895156
    Guest
    Можеш да страдаш от дефицит на всякакви витамини и ако се храниш с месо. Най-важното е да балансираш диетата си и да включваш в нея разнообразни неща, независимо дали си веган, вегетарианец или всеяден.

На запад тея дето не ядът никакви животински продукти взимат суплементи или заместващи храни.
    Това е така, защото е трудно да имитираш истинската среда на живот на пра-прародителите ни - по цял ден сред висококачествени натурални плодове и ядки.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    старая се да е българско. не идва от другия край на света
    ама че сладко, после аз съм била наивна : )))
    4XCOKИ

зЕми пИши на кирилица пък ти, ще не само че не те чета, ами ще почна и да те трия
    myrzi me,a i ne sluchaino pisha v kofata,sori ako ti zagrozqvam temata,ama ako she me triesh she trqa me istriesh celiq!!!!!

Мега фен
    Град
    <3
    Да, бе, мацка, ама далеч по-добре ми е да си изплющя една пържолка покрай тези картофки...
    А за трениращите? Какво ще предложиш за хората, занимаващи се активно със силов спорт? Да ядат соя?
    Ако бях от тях, щях да се поинтересувам и щях да ти отговоря.
    Иначе относно това, как ти е по-добре.. тук вече навлизаме в съвсем друга тема.. : )
    4XCOKИ

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от socareless Виж мнението
    myrzi me,a i ne sluchaino pisha v kofata,sori ako ti zagrozqvam temata,ama ako she me triesh she trqa me istriesh celiq!!!!!
    Това, че пишеш в кофата не ти дава правото да пишеш на латиница. Пробвай да се поправиш, инаК мен няма да ме домързи.
    4XCOKИ

Мега фен
    Да ти кажа, за сега от нищо такова не страдам, този месец ще си правя изследвания (профилактични) и ако има нещо, ще те осведомя. ))

Иначе.. Спирулината е до 30лв макс (това са ти 2-3 вечери с месо на месец).
    Брат ми не яде месо. Не поради някакви 'възвишени' морални съображения, май просто не обича. От дете никога не е ял месо, навремето майка му пробутваше някое тънко нарязано парче салам под лютеницата на филия. Та си спомням нашите какви притеснения имаха за диетата му тогава.
    Иначе и той не страда от някакви такива, но яде промишлени количества картофи, боб и лук. Отделно от специалните боклуци които майка му готви.

Ако бях от тях, щях да се поинтересувам и щях да ти отговоря.
    Иначе относно това, как ти е по-добре.. тук вече навлизаме в съвсем друга тема.. : )
    Не, не, темата е същата... Нали "Какво губим и какво печелим при храненето с месо"... Аз печеля мезе за бирата през лятото и мезе за виното през зимата... Не губя нищо.
    Ти какво печелиш от НЕяденето на месо?

Мега фен
    Град
    <3
    Брат ми не яде месо. Не поради някакви 'възвишени' морални съображения, май просто не обича. От дете никога не е ял месо, навремето майка му пробутваше някое тънко нарязано парче салам под лютеницата на филия. Та си спомням нашите какви притеснения имаха за диетата му тогава.
    Иначе и той не страда от някакви такива, но яде промишлени количества картофи, боб и лук. Отделно от специалните боклуци които майка му готви.
    Сладко. Аз преди да го спра окончателно, също не му бях голяма фенка или от тези, които 'без мръвка не сядам на масата!'..
    Затова и не ми беше трудно да го изключа като цяло от менюто си. За което се радвам.
    4XCOKИ

Мега фен
    Можеш да страдаш от дефицит на всякакви витамини и ако се храниш с месо. Най-важното е да балансираш диетата си и да включваш в нея разнообразни неща, независимо дали си веган, вегетарианец или всеяден.

Това е така, защото е трудно да имитираш истинската среда на живот на пра-прародителите ни - по цял ден сред висококачествени натурални плодове и ядки.
    1.вото е вярно но B12 пак е със животински произход т.е трябва ти заместител.
    А те щото тея пра-прародителите ни не са се хранили със месо въобще.

ама че сладко, после аз съм била наивна : )))
    и ко смяташ че американците ни обстрелват с кюфтета?
    аз кюфтета истински съм ял много рядко (от сърна)
    всичко друго по магазините е изкуствена кайма

Това, че пишеш в кофата не ти дава правото да пишеш на латиница. Пробвай да се поправиш, инаК мен няма да ме домързи.
    emi banvai me,ama lichno az she go priema kato na priznak na bezsilie pred argumentite na mesoqdnite!

Сладко. Аз преди да го спра окончателно, също не му бях голяма фенка или от тези, които 'без мръвка не сядам на масата!'..
    Затова и не ми беше трудно да го изключа като цяло от менюто си. За което се радвам.
    Ми, с това да беше започнала...
    Аз не обичам броколи, ама не съм започнал да правя кампания срещу яденето на броколи...

Охх пак ли ?? Като искаш яж месо като не искаш не яж.Каквото и да ти се каже ти ще намериш с какво да го обориш.Просто няма смисъл .Досадно е вече като показност ми идва . Досега не съм видяла някой от месоядните да пуска подобна тема
    Не ям месо защото ми се гади от него ползите от него при мен ги няма за друг е обратното.
    Последно редактирано от girlwithblueeyes : 06-06-2014 на 21:17

Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Досега не съм видяла някой от месоядните да пуска подобна тема

Мега фен
    Град
    <3
    Не, не, темата е същата... Нали "Какво губим и какво печелим при храненето с месо"... Аз печеля мезе за бирата през лятото и мезе за виното през зимата... Не губя нищо.
    Ти какво печелиш от НЕяденето на месо?
    Не, не е същата. Ти говориш за собствения си вкус. ВКУС. Тук не говорим за вкусове. А и ти, аз, или който и да е по отделно не е фактор.
    Аз какво печеля? Аз не печеля толкова за себе си. Аз не искам да печеля за себе си. Аз искам да няма насилие и убити животни. Аз гледам котката си и виждам в нея пиле, прасе, агънце и т.н. и не бих искала да преживее същото, каквото преживяват те. Това печеля. И не го правя заради собствената си съвест, а защото наистина не искам да има толкова много насилие. Не знам дали си гледал реални.. реални клипчета за това как се отнасят с животните в кланиците, но аз съм плакала на такива. И съжалявам, че съм изпитвала ужасно лоши чувства към хората, които се отнасят така с тях. Съжалявам, че съм пожелавала да изпитат поне мъничко това, което изпитва една крава, докато й блъскат главата в някоя стена, докато не колабира или умре, съжалявам. Но какво да правя? Да изям след това вратната й пържола ли? На същата тая крава? Не, мерси.
    4XCOKИ

Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Охх пак ли ?? Като искаш яж месо като не искаш не яж.Каквото и да ти се каже ти ще намериш с какво да го обориш.Просто няма смисъл .Досадно е вече като показност ми идва . Досега не съм видяла някой от месоядните да пуска подобна тема
    Не ям месо защото ми се гади от него ползите от него при мен ги няма
    Идеята е в защита на животните. Всички знаем, че нищо няма да стане с нашите приказким споко. Утре Русия и Америка ще правят трета световна война - това е по-вероятно ;0

Но аз мисля, че никой не си дава сметка, че зимата хората не можем да се храним с концентриран фураж?

Мега фен
    Не, не е същата. Ти говориш за собствения си вкус. ВКУС. Тук не говорим за вкусове. А и ти, аз, или който и да е по отделно не е фактор.
    Аз какво печеля? Аз не печеля толкова за себе си. Аз не искам да печеля за себе си. Аз искам да няма насилие и убити животни. Аз гледам котката си и виждам в нея пиле, прасе, агънце и т.н. и не бих искала да преживее същото, каквото преживяват те. Това печеля. И не го правя заради собствената си съвест, а защото наистина не искам да има толкова много насилие. Не знам дали си гледал реални.. реални клипчета за това как се отнасят с животните в кланиците, но аз съм плакала на такива. И съжалявам, че съм изпитвала ужасно лоши чувства към хората, които се отнасят така с тях. Съжалявам, че съм пожелавала да изпитат поне мъничко това, което изпитва една крава, докато й блъскат главата в някоя стена, докато не колабира или умре, съжалявам. Но какво да правя? Да изям след това вратната й пържола ли? На същата тая крава? Не, мерси.
    А котката ти с какво се храни? Виждаш ли в нейната храна "пиле, прасе, агънце "?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си