- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- За вегетарианството
Никакъв спор не искам да създавам, дори дискусията ми хареса до тук. И дори защото се почувствах не достатъчно подготвена по темата, пуснах.. темата. Отново - защото спорих с човек, с който не можех да.. споря и ми стана интересно. Аз не твърдя, че съм 10000% права за всичко. На мен ми е интересно и искам да научавам нови и нови неща. Но ти си кон с капаци и аватара ти ти подхожда.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
хайде лека нощ
за вегетарианците дда санувате тревички и подскачащи зайчета
за месоядните - да сънувате полянка с аганце на грил и скара.
Тук повечето хора въобще не са се интересували какво е вегетарианството, какво е веганството и какви са плюсовете или минусите. Като ви гледам доводите се отчайвам, че хора с толкова повърхностен поглед над нещата коментират и каквото и да каже някой, който защитава в случая вегетарианството, те го приемат с насмешка, защото си държат на техните хипотези и въобще не допускат, че е възможно нещо друго. За мен това е най-явния пример за ограниченост.
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...
Аз нямам за цел да убеждавам никого за к'вото и да е. Пък и в други (не знам дали може да се каже други, като те са същите) теми съм се включвал по-активно и съм давал доводи. Тук чета само как хората, които ядат месо обясняват, че няма как без да се яде месо, как хората винаги са яли месо, едва ли не ще умреш ако не ядеш месо; защитниците на вегетарианството, щом са го избрали се предполага, че са по-информирани за вредите от месото и плюсовете от не-яденето му, но и те не изтъкват кой знае какви доводи и просто става една безкрайна каша от недоизмислени мисли и недоизпипани изказвания.
Реално е по-лесно да ядеш месо, защото то съдържа веществата, които на човек му трябват, и няма нужда да си балансираш толкова хранителния режим. Ядеш к'вото ти падне и ако има месо няма да страдаш от липса на АК, мазнини и въглехидрати. Но друг е въпроса, че месото е вредно за човешкия организъм. Хората ядат месо приблизително от 20 хиляди години, преди това са се хранели главно с плодове (както маймуните все още правят). 20 хиляди години не са достатъчни, за да станат някакви съществени промени в храносмилателната система и въпреки, че можем да смиламе месото и да извличаме полезни в-ва от него, в клетките ни се натрупват метаболити, които буквално ги задръстват. Учителката ми по микробиология е веган и ми обясняваше за вредите от яденето на месо. Тази жена е на 52 години, а изглежда като 30 годишна. Вегетарианството и веганството със сигурност са по-здравословния избор на начин живот, но при тях трябва да си балансираш хранителния режим, да следиш какво трябва да ядеш и какво не. Затова и много хора го оплюват.
Та аз за мен съм си щастлив, че не консумирам месо и съм сигурен, че това е правилния избор. Реално това, че ядете месо си е за вас и вие си решавате какво да ядете, затова не мисля да ви налагам мнението си. Единствения проблем е, че заради тази огромна грешка в системата страдат невинни животни.
Даже аз започнах да се интересувам какви са позитивите от вегетарианството чак след като вече бях спрял да ям месо. Главната причина за мен, че не трябва да се яде месо е, че милиони животни умират всеки ден по ужасен начин, а преди това живеят отвратителни животи, биват лишавани дори от най-главните им нужди като това да се движат и това да живеят под слънцето, само за да може хората да ядат месо, което го приемам като една прищявка на човека, породяваща нужда в необразования човек...
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...
tova e malko po adekvatno mnennie,ne da se poqvish ot nishtoto i da izryrzish neshto ot sorta na "vie ste ebati typite,nishto ne znaete az znam poveche ot vsichki"
koi kolko znae ne e ot osobeno zna4enie,tyi kato nito ednoto nito drugoto e neobhodimost,a vypros na izbor,a ot tam i vsqko mnenie e razlichno,ne mojesh da go klasificirash kato "typo" ili "umno"
аз не разбрах зимата замразени овесени ядки ли ще ядем?
зимата няма да се яде, по-добре е отколкото да избиваме невинните животинчета ;с
Хайде обясни ми? Или южното полукълбо ще изхранва северното ?![]()
Вижте, много хубаво е, че сте против тези фабрики, муструдони отглеждащи нехуманно животни, но дори самото месо да се забрани, то необходимостта от другите жизнено важни продукти ще остане. Така че всичко ще продължи по старо му.
Най-доборото нещо, което можем да направим - е развиването на био-животновъдството, стриктния контрол и санкции, развиваме на еко-програми, помощ на малкия човек. Щото докато има власт имащи и управители на големи звена - винаги ще се подтискат и мачкат дребните и средните играчи.
Ако един вегетарианец иска да направи нещо ползено, първо трябва да се бори против системата на капитализма.
Натъкнах се на тази невъобразима простотия и се отказах да пиша в темата.
Прочети как отглеждането на 1 кг месо се отразява на околната среда, после прочети как 1 кг зърно се отразява. Подсказвам ти - животновъдството е безумно времеемко и изяждащо ресурси.
Щруди, като цяло... наистина ли очакваше смислени аргументи? Не познавам много месоядни, които да могат да защитят избора си адекватно.
Те просто не се интересуват от аргументация. И това, което ме вбесява, е, че никой не казва "Ям месо, защото ми харесва", а всеки се опитва да си извади аргументи ЗА това от гъза. Еми, как ще извадиш нещо, дето го няма?
Последно редактирано от PinkPan7her : 06-07-2014 на 13:31
прочете колко джунгла е е изсечена за овощни градини
прочетете колко гори е имало у нас и в Европа и как всички те за заменени с посеви.
Да, да.
Само дето мога да ти изкарам една камара аргументи, и то не на емоционална основа.
Мога да ти посоча комбинации на кои храни ти дават ПОВЕЧЕ протеин отколкото същото количество месо.
Как "полезните вещества", за които всички бълнувате, но никой не може да назове, се унищожават при приготвянето на месото... освен ако не си падаш по сурово месо, разбира се.
И така нататък, и така нататък.
Абе, виж си кътниците, виж колко време ще ти отнеме да откъснеш, сдъвчеш и преглътнеш една хапка сурово месо и пак ми говори, че човекът е създаден месоядно.
О, и ям месо, така че не се опитвай да играеш на база "ние/вие".
ако човека беше маймуна, ок, ама ние можем да си опечем месото, както и да стъпим на луната, така че на никой не му пука. А вегетарянските храни и всичко, на растителна основа - са чиста вредна проба химия.
mojesh da mi davash kolkoto si iskash argumenti,no zamislqiki se prosto ne vijdam polza(bez da sym pristrasten kym tva,che obicham meso)ot tova chovek da ne qde meso,samo bi mu uslojnilo jivota i bi mu syzdalo dopylnitelni griji s tva da sledva nqkwi tochno opredeleni hranitelni rejimi,da otglejda tochno opredeleni hrani v ogromni kolichestva i tn.,mesoto e reshenieto na tezi problemi i mislq che tochno tova e podtiknalo plodoqdniq chovek da se obyrne kym nego,nqkak si edva li e,shtoto mn e obichal meso bes da e opitval
a tva dali qdesh meso malko trydno bih razbral bes da si otbelqzala....
Много простотия изчетох в тая тема. Направо се чудя как може да има толкова ограничени хора. От една страна хората които твърдят, че хората не трябвало да ядат месо (били плодоядни) Смях голям. Хората са всеядни, и това може много лесно да се разбере точно по зъбите, вземете прочетете малко по темата, ама не в някой сайт за вегани. Хората не са месоядни, месоядни са котките, крокодилите и т.н. (за справка - зъбите) Хората не са и тревопасни (За справка проверете пак зъбите на тревопасните) Аз уважавам всеки който не яде месо, защото не му харесва или пък му е жал за животните (лицемерно наистина) обаче, да седите и да ми обяснявате как хората трябвало да ядат зарзават и бе били за месо няма как да стане. Аз обичам месо и ще ям месо. Ям всякакво месо и хич не ме бърка какво се убива за да се изяде това нещо. Дали на гепарда му пука, че е убил животно за да го изяде ? И много са ми забавни хората които не ядат месо за да не убиват, а в същото време ядат зеленчуци. Ами драги ми хора, марулята не пораства като я отрежеш (убиваш я).
Ти гепард ли си бе, многознайко? Сам ли си убиваш храната? НЕ. Отиваш до супермаркета и купуваш готово месо. Не се сравнявай с гепард, щото не си месояден, както сам отбеляза.
Гепардът НЯМА избор. Хищник е по всички параграфи.
Второ, искам статия от достоверен източник, че марулята има нервни клетки, тоест изпитва болка.
Климатроник, научи се да четеш етикетите на храните и тогава ми говори за химия.
като й резнеш главата на кокошката мислиш ли,че въобще усеща нещо?