.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 114

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    ставаше въпрос за това че няма как Бог да направи същият механичен закон за действие и противодействие да действува на духовно ниво, иначе хората биха измрели от скоротечните последствия, например представи си какво би станало ако наистина всяко породено действие на умовете на човеците оставаше инертно без те да могат да го спрат?!, сиреч говорим за измислицата наречена "метафизика"
    ами то може да не е механичен закон, така както си го предстяме, ами някак косвено... например правиш зло действие и то отеква във един безкраен лабиринт, във вечността, в една матрица от логаритми, но рано или късно - се връща върху първоначалната точка, или предизвиква друго действие, което да прехвръли отрицатела енергия... та нищо не е доказано и вероятно няма да бъде разбрано. Така че, аз вярвам, че има нещо, но в такива подробности - не ми се вярва. Няма как да очакваш хората да ти повярват точно в тези теории религиозни, като нямаш безусловни доказателства, а и всичко друго може да бъде... Но важно е да се вярва.. и да... в доброто.
    И последно да те питам какво си представяш под понятието Бог? Човешка фигура, енергия, Исус?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    ами то може да не е механичен закон, така както си го предстяме, ами някак косвено... например правиш зло действие и то отеква във един безкраен лабиринт, във вечността, в една матрица от логаритми, но рано или късно - се връща върху първоначалната точка, или предизвиква друго действие, което да прехвръли отрицатела енергия... та нищо не е доказано и вероятно няма да бъде разбрано. Така че, аз вярвам, че има нещо, но в такива подробности - не ми се вярва. Няма как да очакваш хората да ти повярват точно в тези теории религиозни, като нямаш безусловни доказателства, а и всичко друго може да бъде... Но важно е да се вярва.. и да... в доброто.
    И последно да те питам какво си представяш под понятието Бог? Човешка фигура, енергия, Исус?
    ти би ли допуснал децата ти да бъдат като пинг-понг топчета рикоширащи между стените(крайностите) на някаква джунгла на произволни ментални импулси?!, колко повече Живият Бог не би допуснал такова нещо, особено след като превъзхожда човеците по разум и правда с безброй много пъти?!, понеже Той не е някаква си енергия както е електричеството, но разумно същество създател на живота и цялото вселенско творение

естествено че представеният в библейските писания Исус Христос е Господът
    Последно редактирано от npp : 06-27-2014 на 20:44

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си