Не си схванал правилно написаното, нямам нищо против работещите хора, нито съм споменал някъде, че са балъци. Просто констатирам пропастта в мисленето. Отделно само хората които наистина са се занимавали с някакъв сорт бизнес знаят колко различно всъщност е от това което изглежда от страни и какви реално са разходите и рисковете. Прочетох мнения които ме накараха да напиша това. И тука изобщо не става въпрос за мислене стил: "Аз няма да седя му бачкам на тоя да му изкарвам парите" идеята е съвсем друга. А хайде да не се залъгваме, пари от конвенционална работа рядко се правят, по колко ще правиш 2-3-4 хил на месец ? С един средностатистически вървящ бизнес може да правиш обороти от тоя порядък дневно. Аз никога не говоря за бизнесмени и ред думички който мразя. Говоря за начин на мислене който се изгражда в дадената среда. А това отново е без никакви лоши чувства или намек за обида, и определено не използвам думата бачкатор като нарицателно на бедняк/глупак/не можещ да мисли. А по-скоро човек който цял живот се скъсва да работи, за да може да осигури добри условия на развитие на семейството и децата си и се жертва в тяхно име. Разбирай отруден човек.
Едит: Има едни книги на Робърт Кийосаки които са особено подходящи за това което искам да кажа. Особено популярна е една конкретна книга "Богат татко, беден татко" която прави именно такава съпоставка.
Последно редактирано от draid : 08-15-2014 на 21:58