.
Отговор в тема
Страница 4 от 17 ПървиПърви 1234567814 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 406
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Забелязвам едно много сходно мислене от деца на средностатистически бачкаторски семейства. Тия деца, често си мислят, че най-важното е да почнат работа някъде, да си скъсат гъза да работят на някой друг за да получат похвала
    .
    А как си обясняваш множеството издигнали се деца на тези средностатистически бачкаторски семейства в бизнес сферата?

Моля да ми бъде обяснено какво точно е бачкатор ?

Според мен вече е грешно да се говори за ново поколение ,,бачкаторски деца'', каквито ги описахте, защото първо на всичко вече е почти невъзможно в България да изкарваш задоволителни пари по този начин. Аз също познавам момчета със сходно мислене, но неспособността за нормален живот кара всеки да търси изход. По тази причина много хора записват висше образование. Те се надяват, че поне то ще им помогне. Сами разбират, че не им се отдава, но не могат и не искат да работят за 400-500 лв като работници. В Турция примерно работниците взимат колкото нашите банкери. На Запад също няма нищо общо с тук. Каквато и работа да работи, ти можеш да издържаш едно семейство, да караш кола, да имаш жилища и тнт. Особено в Америка средностатистическия човек си намира занаята, учи само по своята сфера, усъвършенства се в едно, но е спокоен и знае, че с тази работа си живее нормално. Него не го интересува нищо друго. Ако иска да украси двора си - вика фирма, ако покрива се счупи - вика фирма, за всичко си има хора.

Ако на мен предложат добра работа, за по 3000 лв и знам, че е сигурна - защо ще ми е да отхвърлям и да си правя собсвен бизнес? Да, собствения бизнес също не е сигурен. Пък не може ли и двете?!
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 08-16-2014 на 10:22

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Моля да ми бъде обяснено какво точно е бачкатор ?
    общо взето нискоквалифицирани работници без особени перспективи за кариерно развитие и 'финансова независимост' - както искаш го тълкувай последното. Просто казано от от 9 до 5, 5 дни в седмицата в продължение на 35 години, после смешна пенсия и те така.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    общо взето нискоквалифицирани работници без особени перспективи за кариерно развитие и 'финансова независимост' - както искаш го тълкувай последното. Просто казано от от 9 до 5, 5 дни в седмицата в продължение на 35 години, после смешна пенсия и те така.
    същото, но работното време не е от 9 до 5 и 5 дни в седмицата, но в общи линии, това^
    n00bs

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    общо взето нискоквалифицирани работници .
    Тук се отвори въпрос. А защо трябва да са нискоквалифицирани? Не може ли да си бачкатор с добро образование, на високо място, да си вид управител, но не просто да не работиш за себе си, ами за някой друг?

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    прочети пак какво се разбира под бачкатор
    n00bs

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    прочети пак какво се разбира под бачкатор
    Нямам статистика, ако някой има да покаже, но съм убеден че над 50% от българите са висшисти.

Та шивачки висшисти колкото искаш.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Бачкатор е човек, от който се очаква да бачка, да не мисли, да не взема решения, да изпълнява конкретно поставени задачи. Това не означава, че не може да е висшист или специалист в дадена област. Бачкаторът бачка, без реално пред него да има голяма възможност за растеж във фирмената йерархия. Да си бачкатор понякога е както малшанс - да попаднеш на работа, която те натиска надолу, така и въпрос на личен избор - липса на амбиция да постигнеш нещо повече от това.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен
    извинявам се... Под нискоквалифициран трябваше да изясня, че имам предвид естеството на извършваната работа, т.е. да не са ти необходими задълбочени познания в областта, опит и прочие, че да си вършиш работата. Не казвам, че е невъзможно да си продавач на щанд или офис-асистент с магистърска степен, а че не ти е необходима такава, за да си изпълняваш задълженията. Не че има лошо в това - мен не ме кефи идеята, признавам си, но кой както му е най-спокойно и уредено, така да си живее.

Мега фен Аватара на draid
    Нещо се бъркате, бачкатор аз използвах не като хамалин/циганин дето товари камиони и влачи павета. Може да си и вишист и пак да си бачкатор, може да вземаш 1500лв заплата и пак да бъдеш такъв.

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Ако на мен предложат добра работа, за по 3000 лв и знам, че е сигурна - защо ще ми е да отхвърлям и да си правя собсвен бизнес? Да, собствения бизнес също не е сигурен. Пък не може ли и двете?!
    Разликата е там, че човек който е израснал с по различно мислене от стандартното, ще започне работа с единствената цел да натрупа капитал, ще инвестира заплатите си предимно в активи и в даден момент може би ще започне да печели повече от това в което инвестира отколкото от дадената работа. Нормалният човек от своя страна ще "застине" на тая работа и ще трепери да не би някога да го уволнят, защото взема много пари, ще си купува телевизори, компютри,телефони, коли и евентуално някой апартамент в бъдеще който може да изплаща 15-20г.

Не си мисли, че хората с по напредничаво мислене, започват директно като шефове, собственици и т.н. Това може да стане само с наследен капитал и бизнес. 90% от хората които са развили някакъв вид подобна дейност, преди това са работили на обикновена работа и са вземали заплата.

Нормалният човек от своя страна ще "застине" на тая работа и ще трепери да не би някога да го уволнят

.
    Аз мисля, че това е освен заради липса на инвеститорски дух и нюх, но и заради глупост и незнание. Съглсен съм иначе с теб. Но примерът ми беше даден с връзка заплатите в чужбина. Евентуално, когато знаеш, че ако те уволнят - можеш да си намериш веднага друга сходна работа с подобен доход, който те задоволява.

Не бива парите да ни водят. За всеки е нормалната цифра е различна, но си има една граница, към която хората от средната класа се стремят и потдържат. Тоест, някои са доволни и с малко. Не им са нужни частни самолети.
    А докторите, които работят цял живот за по 800 лв заплати какви са?

Иначе съм съгласен с теб, само дето този капитал доста трудно се трупа със заплати... Трябва да си много креативен...

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    ^
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Аз мисля, че това е освен заради липса на инвеститорски дух и нюх,
    хаха, полека, не мисля, че е мн сложно да се сетиш, и без да имаш инвеститорски нюх, че да си купиш нова кола, секция и т.н., не е най- удачната "инвестиция"
    та да не се изхвърляме с понятия
    (само споменавам, слабост ми са инвестициите :Д)

По темата: генерално е прав авторът статията, но не ми харесва индиректното пропагандиране на идеята, че на 15 трябва да си ежедневно на черешата и да правиш тройки.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    А защо никой не помисли за евентуално съчетаване на нещата?
    Аз това проповядвам още от първото си мнение по темата. :д

therichbitch, "пропагандира се", че е по-нормално да се случи на 15, а не на 30 :д

Иначе... ще завърша с фейсбук статус на един познат от гореописаната категория: "три по сто ракийка и лягаме, че утре сме на бачкане".
    В същото време влачи ен на брой изпити от университета.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 08-16-2014 на 12:49

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    therichbitch, "пропагандира се", че е по-нормално да се случи на 15, а не на 30 :д
    А на 30 какво трябва да се случва?
    от 8 до 6 бачкане, 2 часа телевизия - rinse, repeat.
    "Looking ahead, the day you die."

Град
    Варна
    Няма нищо лошо в това да купонджийстваш и да се напиваш на 30, на 40 или когато си искаш.
    Мен не ме бърка кой как разбира работата, купона и живота.
    Единствено леко ме объркват хората, които разчитат на някой друг да ги издържа, някой да се грижи за проблемите им. Това е непораснал човек, според мен. Хората, които си мислят, че нещата в живота трябва да ти бъде дадени, вместо да си ги вземеш сам според възможностите си.

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    А докторите, които работят цял живот за по 800 лв заплати какви са?
    Е, не всички бaчкaт зa толковa. Взимaме GP зa пример, което срaвнение с другите лекaри не си мръдвa пръстa, но пък си получaвa 3- 5к нa месец. Нищо особено
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Абе стига с тия глупости, че лекарите вземат 800лв. Един лекар със специалност, работещ със здравната каса например дори в не голям град може да докарва 1000-1500лв без да се напряга особено, не казвам че ще започне от първия ден да печели толкова но до 10г вероятно ще вади подобни пари с лекота. Работно време често от 9 до 13-13:30. По София има лекари които вземат и много повече по големите болници, а често работят и в повече от една болница.
    Последно редактирано от draid : 08-16-2014 на 13:46

Мега фен
    LadyDi изкривяваш темата. Не мисля, че някой ще тръгне да спори с теб за тези хора т.е всички сме на мнение, че са глупаци.

А темата беше за статията, която беше линкната в първия пост. Статия която се мъчи да вмени вина на възрастните, които не искат да преследват кариера за да могат да си осигурят безсъние и миризма на памперси.

Мега фен
    Абе стига с тия глупости, че лекарите вземат 800лв. Един лекар със специалност, работещ със здравната каса например дори в не голям град може да докарва 1000-1500лв. Работно време често от 9 до 13-13:30.
    А тези които са в Бърза помощ и по мой субективни наблюдения са единствените които работят?
    Последно редактирано от Aeternal : 08-16-2014 на 13:49

В бърза помощ положението е малко по-различно, но да не се отклоняваме от темата.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    А на 30 какво трябва да се случва?
    от 8 до 6 бачкане, 2 часа телевизия - rinse, repeat.
    "Looking ahead, the day you die."
    Не, ти сериозно си умствено ограничен. Просто нямаш капацитета да осмислиш това, което пише в статията, което казахме аз и ЛейдиДи НЯКОЛКО пъти. Не го тълкувай като обида, просто няма друга причина да не вдяваш какво говорим вече няколко страници.

Впрочем, приятно съм изненадана колко хора са запознати с Робърт Кийосаки, бих пуснала тема, но ме е страх, че ще бъде осрана от хора, които идея си нямат за какво става дума.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    LadyDi изкривяваш темата. Не мисля, че някой ще тръгне да спори с теб за тези хора т.е всички сме на мнение, че са глупаци.

А темата беше за статията, която беше линкната в първия пост. Статия която се мъчи да вмени вина на възрастните, които не искат да преследват кариера за да могат да си осигурят безсъние и миризма на памперси.
    Не си прав и ти. Статията описва 30+ хора, които смятат, че са бъдещето на България и цялото време е пред тях. А не е точно така. Точно това са тези, хора, за които аз ти говоря - които не умеят да разчитат на себе си.
    От цялата статия аз не съм съгласна единствено с абзаца за хората, заминаващи за Щатите в търсене на "ново начало".

Я ми кажи ти, като младеж наближаващ средата на двадесетте си години и който не желае да порасне, как се издържаш? Или все още учиш и живееш при родителите си?

Мега фен Аватара на pandabear
    толкова мъдрост и зрялост на едно място, ех...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си