- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Съвременните 30 годишни младежи
Предвид че единственият ти коментар по темата е:
защо се изживяваш като критикар?По темата: генерално е прав авторът статията, но не ми харесва индиректното пропагандиране на идеята, че на 15 трябва да си ежедневно на черешата и да правиш тройки.
Блъди, и аз това имам предвид - че едното не преча на другото.
Но ти не си на 30+ (следователно, би могла да оцелееш и с по-малко сън) и - в никакъв случай не го тълкувай като обида/критика/негативизъм, но - съм останала с впечатлението, че работиш в магазин за дрехи или нещо подобно, което не е изключително отговорна работа, която ще пострада от малко безсъние. Я си представи да работиш на някаква машина? Колега на баща ми остана без пръст, и то при абсолютно нормална кондиция. Я си представи да си шофьор? Или да водиш преговори за отстъпки върху стока на цена 100 000 евро? Тогава положението малко се променя![]()
Като заключение предлагам 30-годишните да почнем да си избираме внимателно фондове за доброволно пенсионно осигуряване+парцел 2/2 на подходящо място.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Ирония/сарказъм или к'вото там си избереш.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Душата, станах с дупарата нагоре от следобеден сън, прощавай.
Тва горе беше по отношение на тезата, че вече като си на 30, трябва да си отлят по матрица с две деца, куче/котка/хамстер/папагал/риби и събота и неделя да ходиш да копаш бостана/береш царевица/вариш компоти.
Никой не очаква това от теб. Освен може би баба.
Но трябва да си наясно накъде вървиш. Тва си ми е тезата![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
жалката идея идва от това , че " Той е такъв,аз искам да съм като него " И аз ги познавам много такива,не случайно не им вдигам вече![]()
От бая време не работя в магазините за дрехи, повярвай ми, че за моята работа в момента трябва да съм на пушка 8 часа и не мога да си позволя да седна и да си клатя краката също. Но когато знам ,че имам повод, възможност или желание и ще се случи 2 пъти в месеца да не спя, а не всеки ден-просто го правя. Не мисля, че ще спра и на 30. Не искам живота ми да мине в работа и учене и пак работа и накрая да се сетя , че ми е времето за купон по абитуриентската на децата ми (живот и здраве). Щото за мен да си необвързан или несемеен на 30 е ок, но на 50, с дете, и да си правите компания по кръчмите-не е реално.
А иначе за мен е доста непохвално да те гледат вашите и на 20, камо ли на 30. Издържам се сама , защото нашите нямат възможност. Но дори и да имаха-млад,здрав,прав човек, не виждам къде е проблема да си намеря работа и да се издържам, било то и на 20. Но някои хора просто ги мързи и това си е (изключвам специалностите от типа на медицина или дентална медицина например, където си скъсвват гъзовете от учене и нямат време)
Значи требва да работим нoщна смяна, а през лекциите да спим? Къв е проблема пък да не се издържнаме на 20, че и 25 сами? Да, вярно, да помагаме на родителите. Някои хора обаче от толкова голямо чувство за помощ на родителите - не могат един лев да спестят. Къде по-добре е да рабориш през лятната ваканция, за да спестиш някакви пари и да ги ,,инвестираш'' за себе си, пък както казах - да помогнеш на родителите, но докато учиш - смисълът се губи.
Къде по света студените са самостоятелни? Не сме вЪв фАЩ, където на 18 вече можеш да си уредиш що годе доходоностна работа. Тук на 18 можеш да бачкаш като общ работник за 400лв или в най-добрия случай родителите да те уредят някъде..
^Къде пак ти с тоя САЩ в тая тема бе ?
Аха я ми обясни ти тогава как смяташ, че се плащат 850лв на семестър да речем, средно по 50-70лв храна на седмица (въпреки, че когато аз учих тия 50лв стигаха, а ся ще си на пост и молитва повечето време ама хайде) отделно едни тлъсти суми за разни учебници и прочие и ако случайно си имал късмета да попаднеш в общежитие още 50лв на месец, това без да броя каквито и да е странични разходи. Това са ти съвсем примерни разходи. Сега си помисли, че имаш всеки ден упражнения които ако пропуснеш става мътна и кървава. Да си дистанционно и да работиш ок. Да си редовно и да работиш в някои специалности - ок, ама в повечето специалности няма нито да учиш, нито да работиш. Хайде сега си представи, че не си в Бг, а в Лондон например, какво се случва ? Да работиш и да учиш в повечето случай е да си плащаш дипломата, да ако наистина вашите нямат възможност ок, но да върша половинчати работи само за да се бия в гърдите, че се издържам сам..
Последно редактирано от draid : 08-19-2014 на 22:11
ахх, един максималист в темата, изненадах се положително
Истината е, че голяма част от вас, на които много ви знае балалайката как всичко с желание и хъс се постига, не работите, не се издържате сами или в най- добрия случай поработвате нещо и сте достатъчно посредствени в другата дейност, с която се занимавате. Ако, да кажем, искам да посещавам лекциите си и да работя на пълен работен ден (защото с половин надали ще успея сама да се издържам, пък и нали сме адски способни, с желание всичко става) това ми дава два варианта:
- да работя през нощта, да посещавам университет през деня ии да не спя like ...ever
- да си работя като бял човек през деня и да посещавам лекции; е, да де, ама законите на физиката яко ме спират да съм на две места едновременно, so..
Мисля, че все пак темата е насочена към 30-годишните, които наистина трябва (с цялата относителност на "трябва") вече да са придобили самостоятелност, вие слизате все по- надолу. Предлагам да се легализира детският труд, за да може да сме възможно най- способни още още от зародиш.
За всяка една по- голяма инвестиция в образованието ми или друг вид квалификация съм се погрижила лично и само аз, ама понякога ям от сиренето на мама, какво да се прави, търтей съм и аз, приготвяйте камъните.
A, отделно, спорът за това, дали да се лишим от два часа сън и да отидем леко недоспали на работа, за да можем да излезнем с приятели, ми се струва леко безсмислен. Не мисля, че има човек, който желае да затъне в рутината, пък бил той на крайно отговорен пост или със седем титли (тук да вметна, че h.c.mult. е една титла). И е малко пресилено да се смята, че този тип хора не могат да си позволят подобно своеволие. Хора по света всякакви, мега гига тера интелигентни, мултифункционални, решителни и прочее. Някои от тях със сигурност могат да пият 2 и да отидат да изнесат невероятната презентация.
Последно редактирано от therichbitch : 08-19-2014 на 23:22
^или да пишеш едно задочно, да си намериш работа 2/2 и да си оползотворяваш времето.
Не ме разбирай погрешно, и на мен са ми (меко казано) непонятни твърдящите, че е едва ли не недостойно да разчиташ на семейството си докато учиш, но е крайно некоректно да се изхвърляш с твърдението, че е невъзможно човек да съвмести работа и университет.
Съмнявам се някой да е способен по 10 часа на ден да прекарва в учене, а работата, при условие, че действително си даваш зор с ученето, ще си е направо почивка.
Пък и познанията, необходими ти за бакалавърска степен, по ects са 1500 часа учене на година. Реално си буден над 5000, тъй че ... ;3
Чувствам се като на 30 вече...
И всичкото недоспиване през изминалата година се дължеше на учене до 3 и лекции от 7:45. И колкото и да се опитват да ми натрапят разни хора, как съм щяла да съжалявам след 7-8 години, не мисля че ще се случи. Но образованието ми е най-големият приоритет в момента.
Ако си намеря и работа най-накрая ще съм точно като 30-годишна "пенсийка". За съжаление ми писна да пращам CV-та и мотивационни и повечето дори да не ми се обадят веднага след като видят къде уча. И ако се обадят първият въпрос е "Ама вие редовно ли карате, задочно или повтаряте?" и като им кажеш, че си редовно и ти смънкат едно "О, ами съжаляваме, но ние не наемаме студенти от вашият университет, които учат редовно".
И ситуацията е нещо тип "ще бачкаш или ще учиш". За да учиш обаче ти трябват пари от някъде, щото не падат ей така от небето, а никой не ще да те наеме дори и да имаш огромно желание. Да си бачкаш без да учиш никакъв проблем иначе.
Моята специалност дори я няма задочно. Защото дори и редовно, ако пропуснеш само една практика без да си я наваксаш същата седмица ти се води отпаднал целият семестър. Редно е да спомена и, че имаме около 16 часа практика седмично. Естествено има и още толкова лекции и упражнения. Въобще, все едно съм на пълен работен ден.
Auriss, всичко това е вярно, ако учиш някакви теоретични неща тип икономика, бизнес, мениджмънт, филология и т.н. Хирург, геолог, химик, биолог и прочие не се става без солидни практически познания в нашия университет.
Малко се отклоних, но леко съм им набрала тези дни, защото още е много реална вероятността да трябва да прекъсна, защото няма да имам пари да си плащам наема и ще ми се наложи да работя.
Самата аз изключително много се дразня на 25+ годишни хора, които си веят д-то и не правят нищо сами за себе си. Щото е едно да идкаш, ама да не можеш да се оправяш изцяло сам на 20, друго е да можеш, но пък хич да не ти отърва на 30.
Едит: Тъй като се зачетох назад в темата, тези които питаха за цикълски болки, най-малко токсичното и в същото време ефективно лекарство, което съм пробвала е мастика/узо или директно анасонови капки разтворени във вода. При мен нещата са наистина много много зле, дрогирала съм се с какви ли не болкоуспокоителни включително аулин и кетапрофен. Аулинът изобщо не помогна на ме нокаутира тотално, пак си ме болеше но се смях без причина 3 часа. Кетапрофенът помага, но за 2-3 часа, а с моето тегло е адски лесно да го предозирам.
И в духът на тази тема ми се наложи да отида на практически изпит подпийнала с мастика в 8 сутринта, но пък алтернативата беше изобщо да не успея да се закарам до унито, защото исках да се наръгам с нож.
Последно редактирано от Hayashi : 08-20-2014 на 02:32
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
такива като Hayashi винаги ме спукват от смях
и този път и се получи
7 дни в седмицата, всяка седмица, цяла година имах предвид. Не 2-3 пъти седмично или, недай Боже, 2 пъти в годината преди сесия. И лекциите не ги броя за учене ;/ Смис. учене си е, ама да седиш и да слушаш някого / водиш записки не е като да четеш нещо и да ти се налага да го асимилираш.
Аз бях достатъчно наивен доскоро да си правя такива планове и не отне доста преди да установя, че след седмица-две плътно зубрене мозъкът ти просто изключва и да се съсредоточиш върху нещо изисква зверски напъни. Затова и казах, че ми се струва абсурдно. Пък ако не си притиснат от други обстоятелства (както например е Хаяши), някаква ненатоварваща работа дори ще е +, че да се разсееш. На теория :Д
Има едни неща за изявени хора, наречени стипендии. Така.
Образованието ми далеч не е скъпо, но примерно сега започвам да събирам за CFA, еми няма да отида да кажа на мама да изплюе да не казвам колко, за да мога да се явя
относно десетте часа, Auriss- има ги, до скоро бях заобиколена от такива индивиди, които правят, струват, готвят се по една дисциплина със седмици и пак не могат да се оправят като хората, изключително раздразнителна ставам около тях, толкова да си глупави..
Последно редактирано от therichbitch : 08-20-2014 на 15:53
"Империята отвръща на удара"
http://dama.bg/article/20-godishnite-pensioneri/2630/