.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 406

Hybrid View

Мега фен Аватара на XTREMEFREERIDE
    Град
    My own world
    Ето ми го мнението: http://www.empirina.com/2014/08/20.html

И не, не критикувам чуждите животи. Тези, които не правят разлика между критикуване и изказване на мнение, моля да не ми опяват излишно.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от XTREMEFREERIDE Виж мнението
    Ето ми го мнението: http://www.empirina.com/2014/08/20.html

И не, не критикувам чуждите животи. Тези, които не правят разлика между критикуване и изказване на мнение, моля да не ми опяват излишно.
    плоско
    що се напъвате, като не можете

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    плоско
    що се напъвате, като не можете
    Предвид че единственият ти коментар по темата е:

По темата: генерално е прав авторът статията, но не ми харесва индиректното пропагандиране на идеята, че на 15 трябва да си ежедневно на черешата и да правиш тройки.
    защо се изживяваш като критикар?

Блъди, и аз това имам предвид - че едното не преча на другото.
    Но ти не си на 30+ (следователно, би могла да оцелееш и с по-малко сън) и - в никакъв случай не го тълкувай като обида/критика/негативизъм, но - съм останала с впечатлението, че работиш в магазин за дрехи или нещо подобно, което не е изключително отговорна работа, която ще пострада от малко безсъние. Я си представи да работиш на някаква машина? Колега на баща ми остана без пръст, и то при абсолютно нормална кондиция. Я си представи да си шофьор? Или да водиш преговори за отстъпки върху стока на цена 100 000 евро? Тогава положението малко се променя

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Предвид че единственият ти коментар по темата е:
    защо се изживяваш като критикар
    Това не е единственият ми коментар по темата, а по статията.
    Наистина ли трябва да обяснявам,че не е нужно да съм изписала стени с безполезни приказки, за да имам мнение по дадена "статия", която съм прочела? Имам го, изразявам го. Лаконично и непретенциозно.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението

Блъди, и аз това имам предвид - че едното не преча на другото.
    Но ти не си на 30+ (следователно, би могла да оцелееш и с по-малко сън) и - в никакъв случай не го тълкувай като обида/критика/негативизъм, но - съм останала с впечатлението, че работиш в магазин за дрехи или нещо подобно, което не е изключително отговорна работа, която ще пострада от малко безсъние. Я си представи да работиш на някаква машина? Колега на баща ми остана без пръст, и то при абсолютно нормална кондиция. Я си представи да си шофьор? Или да водиш преговори за отстъпки върху стока на цена 100 000 евро? Тогава положението малко се променя
    От бая време не работя в магазините за дрехи, повярвай ми, че за моята работа в момента трябва да съм на пушка 8 часа и не мога да си позволя да седна и да си клатя краката също. Но когато знам ,че имам повод, възможност или желание и ще се случи 2 пъти в месеца да не спя, а не всеки ден-просто го правя. Не мисля, че ще спра и на 30. Не искам живота ми да мине в работа и учене и пак работа и накрая да се сетя , че ми е времето за купон по абитуриентската на децата ми (живот и здраве). Щото за мен да си необвързан или несемеен на 30 е ок, но на 50, с дете, и да си правите компания по кръчмите-не е реално.

А иначе за мен е доста непохвално да те гледат вашите и на 20, камо ли на 30. Издържам се сама , защото нашите нямат възможност. Но дори и да имаха-млад,здрав,прав човек, не виждам къде е проблема да си намеря работа и да се издържам, било то и на 20. Но някои хора просто ги мързи и това си е (изключвам специалностите от типа на медицина или дентална медицина например, където си скъсвват гъзовете от учене и нямат време)
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    Не искам живота ми да мине в работа и учене и пак работа и накрая да се сетя , че ми е времето за купон по абитуриентската на децата ми (живот и здраве).
    Именно. Разбрахме се!

Но дори и да имаха-млад,здрав,прав човек, не виждам къде е проблема да си намеря работа и да се издържам, било то и на 20.
    Значи требва да работим нoщна смяна, а през лекциите да спим? Къв е проблема пък да не се издържнаме на 20, че и 25 сами? Да, вярно, да помагаме на родителите. Някои хора обаче от толкова голямо чувство за помощ на родителите - не могат един лев да спестят. Къде по-добре е да рабориш през лятната ваканция, за да спестиш някакви пари и да ги ,,инвестираш'' за себе си, пък както казах - да помогнеш на родителите, но докато учиш - смисълът се губи.
    Къде по света студените са самостоятелни? Не сме вЪв фАЩ, където на 18 вече можеш да си уредиш що годе доходоностна работа. Тук на 18 можеш да бачкаш като общ работник за 400лв или в най-добрия случай родителите да те уредят някъде..

Мега фен Аватара на draid
    ^Къде пак ти с тоя САЩ в тая тема бе ?

От бая време не работя в магазините за дрехи, повярвай ми, че за моята работа в момента трябва да съм на пушка 8 часа и не мога да си позволя да седна и да си клатя краката също. Но когато знам ,че имам повод, възможност или желание и ще се случи 2 пъти в месеца да не спя, а не всеки ден-просто го правя. Не мисля, че ще спра и на 30. Не искам живота ми да мине в работа и учене и пак работа и накрая да се сетя , че ми е времето за купон по абитуриентската на децата ми (живот и здраве). Щото за мен да си необвързан или несемеен на 30 е ок, но на 50, с дете, и да си правите компания по кръчмите-не е реално.

А иначе за мен е доста непохвално да те гледат вашите и на 20, камо ли на 30. Издържам се сама , защото нашите нямат възможност. Но дори и да имаха-млад,здрав,прав човек, не виждам къде е проблема да си намеря работа и да се издържам, било то и на 20. Но някои хора просто ги мързи и това си е (изключвам специалностите от типа на медицина или дентална медицина например, където си скъсвват гъзовете от учене и нямат време)
    Аха я ми обясни ти тогава как смяташ, че се плащат 850лв на семестър да речем, средно по 50-70лв храна на седмица (въпреки, че когато аз учих тия 50лв стигаха, а ся ще си на пост и молитва повечето време ама хайде) отделно едни тлъсти суми за разни учебници и прочие и ако случайно си имал късмета да попаднеш в общежитие още 50лв на месец, това без да броя каквито и да е странични разходи. Това са ти съвсем примерни разходи. Сега си помисли, че имаш всеки ден упражнения които ако пропуснеш става мътна и кървава. Да си дистанционно и да работиш ок. Да си редовно и да работиш в някои специалности - ок, ама в повечето специалности няма нито да учиш, нито да работиш. Хайде сега си представи, че не си в Бг, а в Лондон например, какво се случва ? Да работиш и да учиш в повечето случай е да си плащаш дипломата, да ако наистина вашите нямат възможност ок, но да върша половинчати работи само за да се бия в гърдите, че се издържам сам..
    Последно редактирано от draid : 08-19-2014 на 23:11

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    но да върша половинчати работи само за да се бия в гърдите
    ахх, един максималист в темата, изненадах се положително

Истината е, че голяма част от вас, на които много ви знае балалайката как всичко с желание и хъс се постига, не работите, не се издържате сами или в най- добрия случай поработвате нещо и сте достатъчно посредствени в другата дейност, с която се занимавате. Ако, да кажем, искам да посещавам лекциите си и да работя на пълен работен ден (защото с половин надали ще успея сама да се издържам, пък и нали сме адски способни, с желание всичко става) това ми дава два варианта:
    - да работя през нощта, да посещавам университет през деня ии да не спя like ...ever
    - да си работя като бял човек през деня и да посещавам лекции; е, да де, ама законите на физиката яко ме спират да съм на две места едновременно, so..

Мисля, че все пак темата е насочена към 30-годишните, които наистина трябва (с цялата относителност на "трябва") вече да са придобили самостоятелност, вие слизате все по- надолу. Предлагам да се легализира детският труд, за да може да сме възможно най- способни още още от зародиш.
    За всяка една по- голяма инвестиция в образованието ми или друг вид квалификация съм се погрижила лично и само аз, ама понякога ям от сиренето на мама, какво да се прави, търтей съм и аз, приготвяйте камъните.

A, отделно, спорът за това, дали да се лишим от два часа сън и да отидем леко недоспали на работа, за да можем да излезнем с приятели, ми се струва леко безсмислен. Не мисля, че има човек, който желае да затъне в рутината, пък бил той на крайно отговорен пост или със седем титли (тук да вметна, че h.c.mult. е една титла). И е малко пресилено да се смята, че този тип хора не могат да си позволят подобно своеволие. Хора по света всякакви, мега гига тера интелигентни, мултифункционални, решителни и прочее. Някои от тях със сигурност могат да пият 2 и да отидат да изнесат невероятната презентация.
    Последно редактирано от therichbitch : 08-20-2014 на 00:22

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си