- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Съвременните 30 годишни младежи
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
^ Тя вече е посегнала хахах. Ама пък виж друго си е да се кефиш на секса за сметка на жената (:
преименувайте темата на 'медицински консултации'
Ами права е авторката до някъде, но такива хора не са само 30 годиши. Има и 20,25,30 35 и нагор годишни. Връзката с възраста говори че мадамата която е писала статията е била комплексирана от някоя по добре изглеждаща, ухаеща и звучаща дама над може би 40 годиниИначе безцелото съществуване е проблем на много хора. Пропсто по слабите психки се предадоха пред действителността в България. Има и обаче един много по плашещ факт. По-голям процент от ,младежите под 25 години са доста по малко ангажирани със смисленото си съществуване, отколкото процента от наборите за които пиша дамата. Неграмотни и нечетящи са и се занимават с много попорочни нещ отколкото описаните в статиоята. Всъщност ако те са бъдещето, то по добре всички да се опмиотат от тази страна докато могат.
http://iconomicabg.blogspot.com
абе питч как мое си туриш и фамилията ве
ти си срам за рода си фе
ма ти си точно за авторката уе алооооу
насраняк
Ми аз пък не мисля, че дори и да си на работа от 8 има нещо лошо от време на време да си позволяваш да не спиш. Така и така ще работиш докато си жив в общи линии (колко ли хора доживяват до пенсия), това че си си позволил на 2 месеца веднъж да отидеш изморен-голяма работа. Ако не се забавляваш на 20, няма да го правиш на 40.
Ще си допиша мнението , че съм прочела още само първата страница.
Ми не знам какво трябва да означава ''бачкаторско'' семейство, предполагам, че не е хора, които имат собствен бизнес, а такива, които работят някъде за някого (без значение частно или държавно). Моето семейство е такова, но аз се издържам сама. И пак си купонясвам. Аз не мога да съм щастлива когато денят ми започва в 6, ходя в университета, после на работа, после лягам да спя и чакам петъка, за да изляза за едно малко с приятели, щото енергията за повече не ми стига. Именно сега е времето когато се излиза, за да се ''разбиеш''. Аз поне не съм от артЪ хората, дето се радват на поезията и супер възвишените филми , чашата вино и леглото в събота вечер. Или във вторник. Все тая.
Статията я четох наскоро, не мисля пак да си губя времето.
От това ,което помня (може и да бъркам де), хората или са безделници ,които живеят с техните, или работят за някаква заплата, която ще изпият.
А не може ли да работят, да си плащат сметките и да си пият редовно за кеф? Ей така, от разнообразие. И тройките на 30 са ми по-приемливи от тези на 16 ,честно казано.
почувствах се обидена малко аз((
;(
(аватара на мачока)
то 'щото въздържанието прави хората многопластови личности.
в тоя ред на мисли, т'ва е нещо в което съм точно златна среда. не се счупвам от зубрене, ня'ам хубави оценки, ама пък си знам, върша си работата добре и имам личен и социален живот. никога едното не ми е пречело на другото. не знам 'що в първите няколко страници се дискутираше упорито, сякаш двете неща са крайно несъвместими. Обичам си пиенето ПЪК, и да затварям барове също ми е любимо, да не съм пуснала рога или да съм си занемарила образованието. А тия, 'дето най-много се възмущават, дали работят?
Не знам, на мен ми се струва, че аз чета тази статия по различен начин от повечето от вас...
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
И аз това си мисля. След 2 четения на статията не прочетох нищо за безработни или живеещи при мама.
'Неслучайно съществува израз milf, от майка, а не ailf, да кажем, от „алкохлик“. '
'Усетиш ли, че щастието е в домашно приготвена вечеря и филм'
'А когато един ден хванеш бастуна, да се окажеш от добрите баби и дядовци, които младеят покрай внуците'
Отдалече личи, че проблема на авторката е, че не може да намери 'бастуна' на когото да роди и готви домашна храна.
И предвид тоя смешен плач, проблема й говори добре за човечеството като цяло.
България е страната на 30+-годишните млади. Все по-често изпадам в смут и тъга, когато човек, завършил гимназия преди поне 10 години, заговори как „ние сме“ бъдещето на България. Ми не си, „братле“. Набор 2000 са на по 14 години в момента. Те са бъдещето. Ти имаш голямо бъдеще зад гърба си.
Объркаш ли часовника, ще пиеш бира в средата на делничен ден на Паметника с 16-годишни скейтъри, които те назовават „чиче“.
Не съм убедена къде точно е тънката граница, след която човек застива на някоя пейка с бутилка в ръка, за да остане така във вечността. Със сигурност, дори да си се пуснал по течението, достигаш до един особен момент, в който трябва да направиш нещо, да вземеш някакво решение, да поемеш риск или да си биеш два шамара сам.
Никога не е късно да обиколиш света, да откриеш любовта, да се научиш да пиеш с достойнство, да срещнеш извънземни и да сбъднеш мечтите си.
Aeternal, явно наистина четем различно![]()
Ето ми го мнението: http://www.empirina.com/2014/08/20.html
И не, не критикувам чуждите животи. Тези, които не правят разлика между критикуване и изказване на мнение, моля да не ми опяват излишно.
Аз не виждам конфликта в случая. Никъде не пише за парите от мама/тате.
Проблема е, че хората не искат да създадът нещо сериозно. И като извадиш цитата за домашната храна&филма, картината кое е това нещо става доста ясна.
XTREMEFREERIDE,
Леко извън контекст, но посланието е валидно.
И не казвам че си скучна. Просто си го мисля.
Проблемът, както аз го виждам, е в застиването на едно положение. И повечето хора си избират да застинат на 18-20 години - когато отговорностите все още се изясняват, проблемите не са толкова много и има на кого да разчиташ. В масовия случай. Не искам да омаловажавам хората, които на 20 се стремят да са независими, да учат, работят и пият на воля.
Въпросът е в приоритетите. To each - their own.
На 30 години вече трябва да си наясно, че не си бъдещето. А настоящето. И да стоиш там, където тепърва откриваш пътя си е някак недопустимо (поне в моите очи). Дори още да не си намерил точното си място, то вече трябва да го виждаш и да вървиш към него. Било то вита баница или корпоративен тийм билдинг с оргия.
Какво е това ,,бъдещето'' ? От 30 до 50 годишна възраст не можеш ли да промениш много неща? Принципно човек се напъва до 40 и после вече спира, но на 30 имаш още половин живот да живееш.
Относно : http://www.empirina.com/2014/08/20.html - повторение на първата статия с други думи. За какви хората ви смятали ли е основния проблем?
И на 16, ако не си пушил и пиел нон-стоп не означава, че си имал неизживяно детство. Разберете, че на някои хора не дискотеката им е приоритета и забавлението, ами например - четенето на книги, спокойствието, природата, пътуване и тнт. И точно заради тези скъпи изживявания и мечти - хората от ранна възраст се наемат да работят бачкат... И това не е нищо повече от едно галене на егото. Разликата е единствено до колко големи са ти желанията...
Така поставено мога да се съглася.
Но все пак дори и да са безделници и нямат план, ако не пречат(тежат) на никой(родителите) не мисля че е работа на някой да коментира. Все пак живота си е на хората и те могат да си го рушат както искат.
А статията е написана твърде емоционално и едностранчиво.
На мен принципно погледнато не ми пречат, дори да тежат на родителите сиСтига да не тежат на моя врат, нали... Пак повтарям, чешем си пръстите тук и си споделяме гледните точки. Никого не заставям да бъде като мен на 30, нито аз се мъча да подражавам на някого.
И да, съгласна съм за статията.