- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво ще кажете?
Каква нужда от помощ имаш, с какво можем да ти помогнем ние?
Искаш ли пари, имам много пари, ще ти ги дам всичките за да спасиш света (в теб е нашата надежда), кажи си името, адрес и банкова сметка да ти ги преведа - доволен ще останеш?
Как ще оправиш България и от какво ще я оправиш?
Последно редактирано от defender : 09-05-2014 на 00:01
дифендъре, дифендъре, тия разсъждения от глутеус максимус си ги вадиш
Suupernaturalbro, като тръгнеш да оправяш България да не забравиш dimitar.
.
Приложи му нещо свръхестествено (да стане комунист, хихи)
Последно редактирано от defender : 09-05-2014 на 00:35
силен за какво?!, ако е за да причиняваш зло на ближния(съжителя) си, или ако се превъзнасяш(възгордяваш) със силата си или се перчиш с нея, тогава това няма да е за добро, а в истинския Господ Бог обикновено е така че никой от истинските Светии и Св. Ангели не си приписва заслуги на себе си, но всеки от тях изповядва, че единствено Той(истинският Бог) е силният, мъдрият, и пр., защото одушевените същества могат да бъдат единствено един вид марионетки в Неговите ръце
кой е знаел навремето какво е мозък?!, понеже Библията е писана преди около 2 хилядолетия, а тогава твърде малко хора са били наясно за анатомията на човешкото тяло, затова и Библията е написана така че да бъде разбираема дори и за необразовани човеци, като се има предвид и факта, че Св. Апостолите, такива като Петър и Йоан, са били неграмотни (Деяния 4:13), плюс това истинската мъдрост не произлиза от мозъка, а от истинския Господ Бог, Който я влага в "сърцето"(вътрешността) на човека
вчера имаше тв беседа с един професор по астрономия, човекът каза че науката все още не може да докаже теорията за големия взрив, защото и самата тя е много противоречива, понеже досега не са открили следи от центъра на такава експлозия и въобще каквито и да били следи от такъв взрив, защото галактиките се движат в различни посоки, също така е констатирано, че космическата структура продължава да се разширява с не по-малка скорост от преди, което никак не е признак за съществуването на предели в космоса(космическото пространство), освен че една друга теория за почти моменталното появяване на цялата космическа структура със завършените галактиките е много актуална в момента в тези научни среди, понеже астрономите и др. учени от този род вярват в съществуването на информация или информационно поле във вселената като нещо отвъд видимото и познатото, и никой то тях не знае какво става с материята, която бива погълната от черните дупки т.е. къде отива тя след преминаването си през тях, освен че и за всички такива учени има някакъв процес подобен на екстрактване, защото от такава научна човешка гледна точка всичко се появява по някакъв начин от някъде, но те не знаят точно от къде или от какво..., и всичко това по-скоро клони към възможността за съществуване на Създател/Творец/Бог, отколкото към възможността за нещо друго
Последно редактирано от npp : 09-05-2014 на 11:17
Когато не знаеш нещо, е много по-коректно да кажеш "не знам", отколкото да тръгнеш да си измисляш божества... Да, факт е, че никой не знае как и от къде се е появило всичко, но това не означава автоматично, че има Бог.
Добре, защо допускате, че Бог може да е "вечен", т.е. да не се нуждае от създаване, а не допускате, че и вселената може да е вечна?
Последно редактирано от an7raks : 09-05-2014 на 12:38
Ми защото вярваме, че е така, вие сте тези, които отричате вярата, не ние.
Исках да покажа, че вярата е съставна част от живата, има я във всичко, да отричаш вярата е все едно да отричаш реалността.
Вярата е състава част на реалността точно толкова колкото и разума, да отричаш едно от двете във възприемането на света е все едно да живееш в лъжа и илюзия.
Лошото е обаче, че истинската вяра е само една има и много лъжливи вери.
Атеизма пък изпада в тази крайност, че отхвърля вярата.
Абе вижда се няма да намерим опорна точка с тебе.
Тогава по-добре си стой такъв какъвто си, че иначе ще вземеш да попаднеш на някаква лъжлива вяра или секта и ще ти разбият психиката и светогледа и няма да става повече човек от тебе.
Добре, покажи ми с какво християнството е по-права вяра от мюсюлманството, будизма или древните политеистични религии? С какво по-право и от разните там секти, които твърдят, че те са най-правите?
Ми живял съм без истините на вярата, живял съм и с вярата, мога да преценя за себе си. Нещата за да ги обяснявам трудна работа, това трябва сам да си го постигнеш има доста материал и в книги и в нета.
Освобождението идва когато разбереш, че Азът това не си ти, твоята истинска същност е нещо различно от Азът, а ако твоята същност е нещо различно от Азът, то ако живееш по правилата на Азът (който не знайно защо си отъждествил със себе си) това те подтиска, все едно си роб, хем уж ти се струва, че изпълняваш това, което ти се иска, хем не се чувстваш комфортно, не се чувстваш истински човек и това избива в различни странности - друсане, безразборен секс, алкохолизъм и други и не можеш да се запреш, ставаш паразит и за се себе си и за околните и за света.
Последно редактирано от defender : 09-05-2014 на 14:27
Пак започваш с бабините деветини... Питах те точно и ясно: С какво твоята вяра е по-права от мюсюлманската/примерно/? Какъв си ти, че да определяш кой Бог е по-истински?
Човек питаш въпроси, които изискват много задълбочени анализи и приказки, Не мога да се заем с това, само ще си губя времето. Започни да четеш православна литература и не си мисли, че като четеш, няма да се налага и сам да мислиш за твоите си въпросчета.
Това са фундаментални въпроси изисква четене и дълго осмисляне и прилагане към живота, убеждение от опит и други неща. Някои хора целия си живот посвещават на това, а ти искаш в някакъв форум с две изречения и да ти отговоря и то според така да ти отговоря, че според твоето състояние и ниво това което те вълнува вътре в тебе да те удовлетворя. Просто ще е несериозна работа ще спорим до безкрай, а накрая ще ни писне и ще вземем да се псуваме
Последно редактирано от defender : 09-05-2014 на 14:37
Защо да чета православна литература баш? Защо не Корана, примерно?
Ми това сам ще си го отговориш.
Аз чета православна литература, защото там съм намерил истината.
Ако Бог е милостив, справедлив, ако е любов, ако не е егоцентрик и т.н, то трябва да православен, просто няма начин.
Но това за да ти го обясня ще ми се разкатае майката и пак не се знае дали върху тебе ще има ефект, защото не е почувствано, а ще са просто сурови думи. А и аз нито съм някакъв оратор, нито пък проповедник.
Вярата не е само да четеш и ти влиза в главата и готово, вярата трябва да я разсъждаваш после да я живееш и тогава тя се превръща и в убеждение от самия опит, но от твоя си опит и нагласа. Вярата колкото е обща, толкова е и лична в отношението към Бога.
Последно редактирано от defender : 09-05-2014 на 14:47
Да, не се и съмнявам, че е така... Същото би ми казал и един мюсюлманин за Християнството...
ами тогава си размърдай задника и сам прецени.
Ами, аз преценявам, че всички са лъжци, щом всеки отрича всеки и такова нещо като "права вяра" не съществува. Преценявам и, че вярата е нужна на глупаците, които ги е страх да кажат "не зная" и си обясняват нещата с наличието на "някаква сила".
Е, здраве да е. Ти си знаеш.