- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Подкрепа за Русия
За какво точно говориш, дай някоя статия
Дифендере. Ако помниш имаше две големи събирания на рокери с моторите в България и Варна в протестни митинги в подкрепа на Русия? Ти знаеш ли, че точно тези хора бяха организирани директно от Русия с наливането на много пари и професионални кадри?
Пак казвам. След време като избухнат ,,бунтове'' не отивайте на братоубийствена война.
На дифендито прякора трябва да му е "Псевдо"
Псевдо религиозен.
Псевдо националист.
Псевдо българин.
абе дефендер е добро момче, просто не трябва да вярва на всичко каквото се говори.
sigh
^^Стига си ми търсил в мненията, ами вземи да се извиниш като културен човек за какъвто претендираш, (да си кажа честно това наистина би ме изненадалото).
Последно редактирано от defender : 10-11-2014 на 20:26
хм, интересно:
"Икономическата криза от 2008 показа не само колко деликатна и уязвима е икономическата ни система, но и разкри фалшивите основи, на които е построена икономиката на растежа - финансовият балон расте, а с него растат и следващите кризи, но не успяваме да постигнем повече щастие. Напротив, несигурността на работните ни места и проблемите на околната среда ни заплашват все повече.
Рецептата, която ни изписват редовите икономисти е повече растеж - но няма ли така да се нагълтаме с още отрова?
Станал ли е растежът неикономичен? Няма ли друг начин?
Раждането на едно ново движение, което призовава за по-малко растеж, не повече. Движението за обратен растеж, или "mouvement por le decroissance", твърди, че чрез доброволно свиване на икономиката ще работим по-малко, ще използваме по-малко и ще живеем по-добре и по-пълноценно.
Мнозина предупреждават, че настоящата икономическа система ни води към екологична и социална катастрофа.
Това е зараждането на вълна, която полага основите за едно бъдеще след капитализма.
Защото размерът на икономиката няма значение, важното е как я използваш!"
"Немски журналист: Западните медии са пропагандна машина, с която искат да доведат война в Европа"
"Бях журналист около 25 години. През цялото време бях подучван да лъжа и манипулирам хората. Уморих се да лъжа. Немските и американски медии се опитват да донесат война на хората в Европа, нова война – срещу Русия. Те манипулират обществеността, целейки да очернят Русия."
http://youtu.be/yp-Wh77wt1o
"модна тенденция"
ахахаха
Дефендър, я да си ебеш майката, ще ти се извинявам...
И не ме сравнявай с Аурис, той те смята за достатъчно значим, че като сподели някоя мисъл, отдолу да смели като за теб какво е искал да каже.
Аз отдруга страна съм се обяснявал само на климатроника и като гледам напоследък как е взел да мисли критично, е имало
за какво.
оо аз не съм си променял мисленето.. все още съм на мнение, че нито ние сме за демокрация, нито демокрацията в света ще просъществува още много дълго.
Един коментар, въпреки че дефендъра като види, че са го затапили спира да пише за ден-два и после пак почва с разни лизачески материали.
Русия на първо място по самоубийства сред младите
21.02.2014, 09:20
"Ако не решим проблема от корен, ще загубим цяло поколение", каза Павел Астахов, упълномощен от Кремъл да отговаря за правата на децата.
Близо 1500 младежи слагат край на живота си в Русия годишно, а около 4000 правят опит за самоубийство.
Има информация, че премиерът Дмитрий Медведев е ужасен от тази статистика и правителството подготвя национален план за действие.
"Правителството пази в тайна точния брой на смъртните случаи в резултат на самоубийство. Много самоубийства се представят като злополуки", заяви Астахов.
Близо 45 процента от момичетата и 27 процента от момчетата в Русия са обмисляли самоубийство поне веднъж, показват данни на УНИЦЕФ.
Всеки трети руски гражданин иска да емигрира
Младите хора най-много искали да напуснат родината си, като близо половината заявили, че се надяват да живеят в чужбина.
Сергей Степашин, директор на Одитната камара в Русия, заяви миналата година, че около 1 250 000 руснаци са емигрирали през последното десетилетие.
В изследването на Ромир, осъществено през септември, участвали 1000 жители на руски градове.
31% от анкетираните в новото проучване руснаци заявили, че обмислят да емигрират. Това е с 12% повече спрямо подобно изследване през 2005 г.
Близо една трета от руснаците, живеещи в градовете, искат да се преместят в чужбина, показва ново изследване.
31% от анкетираните заявили, че обмислят да емигрират. Това е с 12% повече спрямо подобно изследване през 2009 г., предадоха РИА „Новости" и БГНЕС.
Най-популярните дестинации са държавите от ЕС, САЩ, Австралия и Нова Зеландия, сочи изследването на независимия социологически институт Ромир.
Около 55% заявили, че нямат желание да се местят, а 14 на сто не могли да от
Руски проектозакон цели ограничване на пиенето на парфюми и одеколони
От Дневник
Последна промяна в 12:26 на 30 апр 2014, 2704 прочитания,
В руския парламент е внесен законопроект, който цели да ограничи консумацията на одеколони и лосиони като алкохолни напитки, съобщи "Лента.ру". Законът ще забрани "продажбата на непитейни алкохолни продукти в разфасовки над 25 милилитра".
В законопроекта се посочва, че в момента спирт, лосиони, парфюми и други подобни вискоалкохолни продукти се продават без лиценз.
"Парфюмерийно-козметични средства, които съдържат 96% спирт се продават навсякъде на ниски цени (9-12 рубли за 100 милилитра) и се употребяват не по предназначение. Това води до значително увеличение на битовия алкохолизъм и смъртоносните натравяния. В скоро време тази практика може да прерасне в национална трагедия", гласи проектозаконът.
В миналото са правени опити към алкохолните напитки да се приравнят и екстрактите от валериан и глог. Правителството също изрази своето безпокойство, че руснаците често купуват продукти, които съдържат спирт като заместител на евтиния алкохол.
n00bs
добре, нека скъсаме всички изгодни икономически отношение с Русия, да изтървем всички икономически за България ползи и да си живеем в мизерийка, за едната чест юнашка и за да си избием комплекса за зависимост и да се пишем по европейци от европейците.
Германия строй Сверен Поток, Италия, Унгария, Сърбия, Гърция искат Южен поток, Турция и Унгария строят АЕЦ по руски проекти без пари изцяло финансиран от Русия (поне в Унгария), а ние да си го начу*аме.
Аз лично нямам комплекс към Русия.
Не си мисли, че на запад са супер добре (голяма част от населението и там живее бедно, на социлани помощи и под наем), сега финансовия балона върху, който живееше запада те първа ще се пука, само да не е с война.
Последно редактирано от defender : 10-14-2014 на 16:33
Да мислиш критично не означава да мислиш различно.
Последните 25 години доказват, че не можем да се управляваме добре сами. Но решението не е да ни управлява някой друг, а да се научим.
"Българите трябва да ни лазят в краката, безпардонен Жириновски"
http://news.ibox.bg/news/id_398695854
Тоя тъп руснак може да ми оближе топките. Глупаците вместо да са ни благодарни, че сме им дали азбука и възможност да славят Господ на черковнославянски (старобългарски) са взели да ни смятат за някви измекяри.
Дефендър, я ела ся ми кажи че тая проста шовинистична държава не иска да води имперска политика.
е, прекалил е човека, това нищо не значи просто думи на раздразнен човек. То пък и нашия президент малко да си обира приказките. Що не каза нещо подобно за САЩ като стана ясно, че подслушват целия свят, що не каза нещо за демокрацията и колко са агресивни, а тогава запази дипломатичност.
дали нашия интерес е спорен или не, зависи от нашите политици как ще го договорят, същото важи и при западните инвеститори.
Последно редактирано от defender : 10-14-2014 на 16:46
Кой ти е казал да късаме отношения с газовата колонка (както казва ауриса)? Просто в русофобията си така заслепен от състоянието на руснаците, че е плачевно. В България е пълно с "рубладжии" като теб. Това е вече проблем. Хората като теб не следват националните интереси, а паразитирането на държавата към други такива. (било то Русия, САЩ, Китай, Чепостан итн.) Нищо чудно, че си гласувал за болен, той е същата подлога. Но оня лаф - всеки си заслужава управляващите, важи с пълна сила.
n00bs
Всички логични разсъждения водят до там, че след още 25 години ще се казваме официално Булгаристан. За това не мисля, че можем да се ,,научим'' в този строй. Няма начин.
Второ. Тоя Руснак си е изпусна нервите, както казаха. И нормално. Ако се замислиш малко, България има много повече общо с Русия, отколкото със Запада и днес и вместо да бъдем на тяхна страна - ги удряме като страхливци и правим лошо и за самите нас. Просто е адски малоумен нашия президент и е голяма курва, че да се обръща към Русия, само защото ЕС и Запада така му харесва. Ние само ще загубим от този сблъсък..
И говоря в икономическо отношение. Пък и на духовно. Ако нямахме общо със славянските народи и руснаците, щяхме да сме по-подредени. А ние си приличаме с тях.. най-малкото по нашия безпорядък .