Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
Имам си аз човек с мега много опит, ама къде? Къде е това място, на което на него няма да му вземат книжката, че е дал на такова като мен да кара?
В Панчарево има едно място където ходят да се учат нелегално, ама малко преди това видяхме полицаи веднъж, та и там не е мн оферта..
+ това ми трябва пространство, за да кача и съответно сваля предавка.. В потеглянето и спирането съм добре, ама в градски условия и особено като трябва да се завие, а две-три коли са пред теб, светофара е на някви си секунди и я можеш, я не и се чудиш дали да забиеш спирачка, или да се изнесеш, ама аз ако тръгна да се изнасям бързо ще се ошашавя и в тея моменти забравям за предавки, забравям да гледам да не ме бутне някой..
Знам, че всичко с времето ще ми се превърне в навик, но ме притеснява да не отнеме прекалено много време (и пари)
В началото тотално се бях отчаяла (още в първите 1-2-3 часа), понеже аз самата изисквам много от себе си и си мислех, че никога няма да науча педалите, като цяло баааш основните работи и т.н., ама свикнах и сега ми е по-спокойно, само оставя да изгладя поне малко останалото в града, мнооого ми е ентусиазирано..
Точно на базата на Панчарево като идваш от София в дясно има отбивка която се изкачва нагоре и като минете първите там къщи има около 10км до Бистрица, пътя не е особен хубав но става за учене полицаи там не висят. Същото може да направите и на пътя през Бистрица към Белчин, качвате се към Бистрица на кръговото на ИКЕА и след като минете софийските села нагоре е нов асфалт и спокойно може да караш в отсечките. Селата и селските пътища около София също са вариант, общо взето място има къде да се кара.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
Полигоните вече са забранени

Като цяло съм съгласна с Дрейд, но имай предвид и това, което ти казах - това, че някой е добър шофьор, никак не значи, че е добър учител
Всеки добър шофьор може да отбележи грешките ти и да ти дава насоки в какво бъркаш и как трябва да караш правилно. Общо взето малко са хората които не могат да те донаучат да карат и имат голям опит. Повечето такива са някакви нерваци които крещят и ти се карат през цялото време. Дори и от тях все пак има какво да научиш.

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
Не могат... Ако ти каже "Влез в тази улица", това значи, че е на негова отговорност и не може да те скъса. От това ме беше страх и мен, че по родните пътища има доста скрити знаци-изненади.
Може, обаче, да приближаваш кръстовище и той да си замълчи, което по принцип означава "Продължи направо, ако е възможно"... Тогава трябва да го попиташ накъде да завиеш, което ще му покаже, че си видял знака.
Сега с тези камери по колите малко от малко им ограничиха своеволията.
А, още нещо, което май не е споменато... Внимавай с дупките и легналите полицаи... При по-силно сътресение, камерата се разкача и пада, при което те късат... Тъпо, но факт...
Задължително имаш паркиране на заден ход. Както каза драйд, иди с някой на някой паркинг и се упражнявай, НО НЕ МЕЖДУ КОЛИ. Взимаш 4 бутилки от безалкохолни, пълниш ги до половината с вода и пускаш вътре някакви пръчки на височина 1 - 1,2м, за да ги виждаш. Ограждаш си едно място, колкото да влезе колата и да може да си отвориш вратите... Така вече можеш да си се упражняваш колкото ти душа иска и няма да се притесняваш, че ще одраскаш колата. До сега не съм видял полицаи на паркинг на Кауфланд, така че действай!
А, и друго... Опитай да паркираш без колчетата, ориентирайки се само по разграфените места на паркинга. Това е по-гадно и рядко го правят, но за всеки случай...
Другото са го казали...
Успех!
Освен ако вече не са станали супер либерални предполагам още правят тоя номер. На времето често се опитваха да ти кажат да влезеш в забранена улица и ако има знак и ти го направиш гориш. Съответно няма как да кажеш, че не си виновен и той ти е казал. Когато той кажеше такова нещо, ти съответно трябва да видиш знака и да кажеш "Тази улица е затворена, не мога да вляза по нея" и ако след това вече ти каже, че може да влезеш, може и да го направиш. Пръчките са прекалено високи. Учи се да паркираш направо по шишетата. Трябва от начало да свикнеш да караш назад само с помощта на огледалата и да не се въртиш на зад при всяка маневра. Както викаше навремето инструктора ми "Това не е каруца, че да се въртиш"